[Eski] Camii'den ezan sesleri lazim

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

berk

Yeni üye
Selam,

yasadagim yerde boyle bir olanagim olmadigindan, TR de iki uc caminin yakin oldugu bir bolgede, ezan saati sirasinda, kayit yapabilecek arkadaslarin yardimina ihtiyacim var.

aradigim basitce, ezan saatinde 3-4 caminin ezana farkli zamanlarda basladigi andaki 30 sanileyelik bir kayit. dis mekan ses cekimi oldugu icin, minumum trafik gurultusu olmasi lazim.

herhangi bir kayit cihazi olur, sofistike birsey aramiyorum. (minidisc, mp3 recorder...etc)

yardim edebilirseniz sevinirim..

berk

Ps: yazidigimi okuyunca dusundum, eger aradigim imkansiz birseyse, iki farkli camii den ezan sesinide fit olurum :D

Aradığın ses için en uygun sampling yeri Üsküdar meydanıdır. Metrekareye düşen cami sayısı en yüksek orada dünyada.

Üsküdar'lı bir arkadaş varsa halletsin işi senin için oradan.

M.

Selam

ordaki sesleri dinlemistim, aradigim tam onlar degil, birisi cok yakin.. sorun gerideki ezan sesleri cok geride..elimdeki diger ezan mp3 leri karistirip istedigimi elde ederim, buseferde copyright sorunu cikicak.. :!:

onun icin, yardimci olabilecekleri beklemek istiyorum..

cok tesekkurler

berk

Ps: birde ordakilerin icinde farkli irklardaki din adamlari okuyor, TR dekinden cok farkli, onlari hic kullanamam, cok farkli bir makam ve telafuz.

berk' Alıntı:
Selam,

yasadagim yerde boyle bir olanagim olmadigindan, TR de iki uc caminin yakin oldugu bir bolgede, ezan saati sirasinda, kayit yapabilecek arkadaslarin yardimina ihtiyacim var.

aradigim basitce, ezan saatinde 3-4 caminin ezana farkli zamanlarda basladigi andaki 30 sanileyelik bir kayit. dis mekan ses cekimi oldugu icin, minumum trafik gurultusu olmasi lazim.

herhangi bir kayit cihazi olur, sofistike birsey aramiyorum. (minidisc, mp3 recorder...etc)

yardim edebilirseniz sevinirim..

berk

Ps: yazidigimi okuyunca dusundum, eger aradigim imkansiz birseyse, iki farkli camii den ezan sesinide fit olurum :D

Yani bu kadar tesadufi bir istek olabilir.
Benim sorunum iki yildir cekimlerine hazirlandigim orta metrajli bir film icin istanbul'dan ambiance'lar lazim.
Ezan ,Galata , taksim gibi..
Eger istanbuldaki arkadaslar bizlere bu konuda yardimci olurlarsa sevinirim
Simdiden tesekkurler

Kaydedecek bir arkadas var ise sabah ezanini kaydedebilir.Ortam gurultusunu minimuma indirmek amacli. Fakat bir video uzerine kullanilacaksa, hangi vakitte okunmus gozukmesi isteniyorsa o da onemli. Bildigim kadariyla hepsinin makamlari farkli. Sabah ezaninda da fazladan soylenen bir bolum vardi galiba.

grego' Alıntı:
Kaydedecek bir arkadas var ise sabah ezanini kaydedebilir.Ortam gurultusunu minimuma indirmek amacli. Fakat bir video uzerine kullanilacaksa, hangi vakitte okunmus gozukmesi isteniyorsa o da onemli. Bildigim kadariyla hepsinin makamlari farkli. Sabah ezaninda da fazladan soylenen bir bolum vardi galiba.

Benim icin sabah ve aksam ambiance'lari olsa "super olacak"
Eger bir arkadas bunu yapabilirse , cok buyuk bir yardimi olacak.

Sevgili Detone

Cok farkli ve ozel bir teknikle kayit istemiyorsan bu kayit i yapabilirim

ama ambiance cok onemli yani istanbul un Eyup u farkli Sultan Ahmet i farkli Uskudar i farkli Taksim de de 2-3 tane kucuk cami var.

Derviş Zaim'in Cenneti Beklerken filmini yaparken, Sarıyer'deki bir caminin müezzinini stüdyoya çağırmıştık. Keyifle okudu. Yurtdışında yaşanlar için güç olsa da, Türkiye'de kayıt etmek isteyenler, üstüne istedikleri ambiyansı döşeyerek çalışabilirler.

Caci,
benim icin ambiyans onemli degil. tek onemli olan, trafik(araba,yaya, is makinasi..etc) cok olmamasi lazim. birde Mahcemin bahsettigi gibi bol camili, ezanlarin birbirine karsitigi bir nokta.
sabah aksam hic farketmez... 8)

istanbula geldigimde, biraya bogarim :p

:D

Bildigim kadari ile bogulma en aci veren olum sekli

ben sevap isleyeyim derken :shock:

olsun sevabi isler oyle giderim Ahret e :D

Caci

Cok sagol ilgin icin.
Benim icin istanbul'daki sabah ve aksam ustu ,

ezan sesini iyi duyabilecegimiz bir ambiance lazim.
Iki ay bir zaman icerisinde lazim.

Cok acele degil ayni.
Cok bahtiyar olurum.

En sonunda sevgili Berk Istanbul a geldiginde bira ismarlamaktan vazgecip
yemek ismarlamaya karar verdi :D

Artik sevgili Detone de bir gun ben Paris e gidersem yemek ismarlar 8)

Geri