[Eski] cd writer ve dvd sürücümü göremiyorum..

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

mtfyz

Yeni üye
selamlar..arkadaşlar,dün acayip bi şekilde pc de cd writer'ım ve dvd sürücüm kayboldu..kendileri burdalar :) ama bilgisayar görmüyo bunları.. :( ne cd okutabiliyorum ne de yazabiliyorum...bunun sebebi ne olabilir?yardımcı olabilirmisiniz? bi de açıklama olsun;bilgisayara hiçbişey yapmadım,akşam kapattım herşey iyiydi ..sabah açtım..aa o da ne bilgisayar sürücüleri görmüyo...bi kaç kişi sürücüleri tanıt dedi ?hiç duymamıştım bunu :) bide xp herşeyi otomatik tanır diye biliyorum..şimdiye kadar da hep öyle olmuştu ..ama cd okumadan nasıl tanıtacağım ?..şimdiden teşekkürler..sevgiler

Dizüstü bilgisayarımda da olmuştu bu.Eğer başka bir bilgisayar varsa driver cdsini başka bilgisayara tak,problemli bilgisayara uygun depolama aygıtına (USB,disket,memory card vs.) görülmeyen aygıtların driver dosyalarını kopyala ve kopyaladığın aygıtı sorunlu bilgisayara takarak dosyaları aktar.Sonrasında da aktarılan dosyaları yükle.

Bilgisayarým'a[My computer] sað týkla, Özellikler[Properties] e gir.
Device manager da açýlan yerde kýrmýzý ile iþaretlediðim iki yeri silip bilgisayarý yeniden baþlat. Sorununu çözmesi lazým.

15908251884.jpg

Bendede olmuþtu böyle bir sorun hem görmüyordu hemde cdnin kapaðý açýlmýyordu (Halbuki elektrikte geliyordu)
Bana kalýrsa o cd driverlarý baþka bir bilgisayarda denemeden uðraþma.Birden böyle bir sorun yaþadýysan büyül ihtimal cd driverlarýn bozulmuþ gibi.

KOlay Gelsin..

selamlar..bende cd çalışıyo,kapağı açılıyo ama okumuyo,bilgisayarıma c ve d diskini görmüyo,Batuhan tavsiyen için teşekkür ederim,tek tek silmeme izin veriyo ve tekrar başlatıyor bilgisayarı..ama tekrar başlatınca sorun devam ediyo..düzelmedi yani o şekilde..teşeekkür ederim ilgilendiğin için....ve tabi ilgilenen herkese teşekkürler..

Kasa son zamanlarda darbe aldı mı ? Eğer böyle bir durum söz konusuysa,içindeki data kablosu çıkmış,dişi-erkek dişlerde kırılma veya bozulma meydana gelmiş olabilir.

yahu çıldıracağım!!! bu bios ayarları kendi kendine neden değişir bir fikri olan varmı?? yine sapıttı alet..ama işin enteresanı bios da bi problem görünmüyor..yukarıda yazılanları tekrar denedim ama banamısın demedi bu makina..bi kaç dakika önce tıkır tıkır çalışan alet şimdi yine görmüyor sürücüleri..fikri olan??

Save ettiðin halde bios ayarlarý kendi kendine deðiþiyorsa anakart pilin bitmiþ olabilir. Sistem saat/tarihin de deðiþiyor mu?

selam Batuhan..hayır Sistem saat/tarih de herhangi bir problem yok..anlam veremedim gerçekten buna..daha sadece 3 aylık bi sistem..çok yeni yani..anakart pilinin bitmesi olası olabilirmi acaba ? ben pek sanmıyorum ama ihtimal olarak gözönünde bulunduracağım bunuda..çok teşekkür ederim alaka gösterdiğin için..sağolasın.. :wink:

Sanirim windows BIOS saatini guncelliyor. Belki o yuzden BIOS saatinde bir problem goremiyebilirsin. Sistemin kac senelik? Pil bitme olasiligi yuksek. Ama boyle bir durumda butun BIOS ayarlarinin resetlenmesi gerekir. Ve cd disinda baska problemler ya da olagan disi seyler olmasi gerekir.

merhaba Tonguç..işte dediğim gibi sistem 3 aylık henüz..zannetmem ki pilden kaynaklansın..bulamadım halen..bios ayarlarını değiştiriyorum,kaydediyorum pc tekrar başlayınca sorun devam ediyor..anlamadım valla..

En son yukledigin programlar nelerdi? Motherboard ureticisinin sitesinden BIOS'u update etmeyi dene. Bir de bilgisayar acilirken BIOS taniyor mu cd'yi. Sadece windows ile ilgili bir problem mi? Eger windows ile ilgili birseyse cozumunu bulmak cok zor olmasa gerek. Bir de aklima cd'nin kablolari falan gibi seyler geliyor. PSU bile olabilir. Mesela duzgun calismayan bir power supply'in varsa ya da haddinden fazla sey eklemissen bilgisayarina (2 hard disk 2 cd-rom, guclu bir ekran karti, p4 falan gib) ve power supply unitesinin gucu yeterli degilse belki elektirigi falan kesiyordur. Donanimin ne ve power supply uniten kac watt?

selam..Tonguç aslında pc ye hiçbişey eklemedim ..uzun zamandır aynı parçalar var pc de ve çok da iyi gidiyodu..birden oldu bu..pc açılırken tanıyo sürücüleri pc..kapaklarıda açılıp kapanıyo..yani elektrik gelmemesi gibi bi durum yok..son zamanlarda yazılım falanda yüklemedim..pc nin gerekli bölümlerini yazayım ben bak:

p4 2.4 ghz 1mb prescott 533m
p4 p800-x s.ata*ses*eth
ddr ram 512 mb 400 mhz v-dat (512x3..1.5gb ram)
hard disk 120 gb 7200 samsun
256mb a360ve-td fx5700 agb8
16xdvd sürücü oem......(sorunlu olan 1)
asus 52x32x52 cd wrt...(sorunlu olan 2)

bios apdate ini denicem şimdi ok..

Benimkine yakin bir donanima sahipsin. Asus P4P800 gayet iyi bir motherboard. Ben yaklasik 2 senedir kullaniyorum. p4p800se aldim gecenlerde. Neyse dedigim gibi, en son kurdugun programlari bir gozden gecir. Intel'in websitesinden driver'lari indirip bir kur. Hem de guncellemis olursun. Driverlari burada bulabilirsin.

Tonguç çok teşekkür ederim..ellerine sağlık o kadar uğraşmışsın..sağolasın..hemem bi güncelleme yapayım sonucu yazıcam.. :wink:

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri