Turkcell' in artık almaz almaz faturalarından dolayı Vodafona' a geçtim. Arada çok net farklar var.
1. Turkcell' in ses kalitesi daha iyiydi ama vodafone da yerin dibinde değil. Turkcell 100 ise Vodafone 80 diyebiliriz.
2. Vodafone ile çekmeme sorunları yaşadım. Örnek her zaman alış veriş yaptığım bir süpermarketin içinde. (Süpermarket bir apartmanın alt katında bulunmakta. Yani binanın iç tarafına gidince konuşmam kapandı. Başka bir örnek; bir alış veriş merkezinin kapalı bodrum otoparkında Turkcell çekerken Vodafone çekmedi.) Ancak hayatınız boyunca beklediğiniz telefonun buralarda gelme şansı ne kadar?

3. Turkcell size sormadan kendince gerekli gördüğü biçimde abonesi olduğunuz tarifeyi size haber vermeden rahatlıkla değiştirebiliyor. 3 defa yaşadım. Durumu öğrenmek için müşteri hizmetlerini aradığınızda ödediğiniz telefon bedelide ayrı bir tartışma konusu.
4. Turkcell hiçbir şekilde tarife sorgulamasına izin vermiyor. Örnek olarak yurt dışı paket aldığınız zaman ne kadar dakikam ya da SMS' im kaldı diye bir sorgulama yapamıyorsunuz. Vodafone' da tarifeniz ya da satın alöış olduğunuz ekstra paketlerdeki her türlü bilgiyi yurt dışında da olsanız tamamen ücretsiz olarak sorgulayabiliyorsunuz.
5. Turkcell' in sorgulama yaptırmaması bana yurt dışında iken en fazla dakikalı konuşma paketini almama rağmen çok fazla hatta faiş bir faturaya maloldu.
6. Yurt dışında vodafone çok ama çok avantajlı. En küçük yurt içi tarifeyi bile alsanız, (örn: aylık 300 dakika, 19 tl gibi.) sadece 3 tl. fark verek dakilarınız yarısını yurt dışında kullanıma tahsis etmekte. Bir hafta gibi bir süre yurt dışına çıksanız 3 tl. ye 150 dakika konuşmanız oluyor ki bu fiyata diğer GSM operatörlerinde yurt dışı paketi bulmanız mümkün değil.
7. Son olarak, Ege ve Akdeniz bölgesindeki turizm bölgelerinin hiç birinde çekmeme sorunu yaşamadım Vodafone ile.
Sonuç olarak;
Şu an kullanmakta olduğum Vodafone paketi ile 4 ayda ödeyeceğim fatura toplamını yurt dışı konuşmalarıda dahil olmak üzere Turkcell de 1 ay gibi bir sürede ödüyordum. Bu bağlamda Turkcell ile Vodafone arasındaki en büyük avantajın fiyat farkı olduğunu söyleyebilirim. Sesin %20 kötü olması, ya da dağ başında çekmemesi Vodafone için kötü olsada bu kadar fark için Turkcell' e katlanılmaz.