Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Arkadaşlar, Clavia Nord Modular G2 ile akustik enstrüman sesleri yakalayabilmem mümkün müdür? G2, Lead serisinin synth özelliklerini içeriyor mu? Nord Modular G2 serisinin Nord Lead serisinden farklarını paylaşırsanız çok sevinirim.
okulda bi gün g2 modülünü ve bilgisayar arayüzünü inceleme fırsatımız olmuştu. daha sonra programın tanıtım sürümünü ve demo mp3 lerini clavia nın web sitesinden indirip baktım. mp3 ler ve demo epey fikir veriyor. www.clavia.se
G2 bir modüler synth modellemesi. Yani 'kendi synth ini kendin yap' olayı var ortamda. Tanıtım versiyonu olarak bi program indirip kurabiliyorsunuz siteden. ben denedim. Bir çok modül var. Bunları kullanarak kendi isteğinize göre ses dizayn edebiliyorsunuz (tıpkı eski modüler synthler gibi). Bu ne demek? Osilatörden filtrelere, sequencer'dan lfo lara kadar her tür modül var; size kalan bilgi veya deneme yoluyla bunları birbirine eklemek. demoları dinleyip fikir alabiliyorsunuz. Bir de programın içinde hazır dizayn edilmiş sesler var. Polifoni limitli (demo versiyon diye). Bu sesleri açtığınızda çalabildiğiniz gibi dizaynını inceleyip nasıl üretildiğini de görebiliyor, edit yapıp inceleyebiliyorsunuz. Ancak değişiklikler kaydedilemiyor..
Benim inceleyebildiğim kadarıyla G2'de akustik ses falan yazmak mümkün değil. En gerçekçi sesler Rhodes tarzı seslerdi-ki şahsen yine de tercih etmem. Analog synth tarzı sesler daha başarılı fakat bunlar da kulaklarımızın alışkın olduğu popüler synth sesleri gibi değil. olay biraz kişisel yetenek ve bilgiye dayalı bence. İyi bir programcı tarafından güzel sesler ve efektler yazılabilir. ben g2 de çok başarılı olamadım
lead serisi çok daha pratik ve populer şu sıra. eğer daha 'aktif' şekilde müzik yapıyorsanız synth konusunda Nord Lead tercih ediniz. Ancak yine de akustik sesler yok orada. Bunlardan piano, hammond, yaylılar, bakırlar, flut, vs sesleri kastediyorsanız 'sample' kullanan modelleri tercih etmelisiniz (motif, triton vs) tabi bence... zevk meselesi..
Nord Modular G2'deki fiziksel modelleme tekniği ile belli akustik sesleri gayet başarılı şekilde elde edebilmek mümkün aslında. Yine de G2'yi bu amaçla kullanmak yerine sample playback synth (ya da sampler) kullanımı genelde daha gerçekçi sonuçlar veriyor. G2 çok esnek bir cihaz olsa da daha çok analog/elektronik sound'larda çok başarılı sonuçlar veriyor. Nord Lead'ler de çok iyi cihazlar ve KeyMaster'in de dediği gibi G2'ye göre daha pratikler, ben de öneririm ancak yine de G2'nin sonik zenginliği farklı sentezleme tekniklerine olanak tanıması açısından daha fazla.
Bu arada, G2'ye ait detaylı izlenimlerim aşağıdaki linkte mevcut, umarım fikir verir.