[Eski] Cme uf80 ve "u can't control"

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

edi

Yeni üye
Merhaba arkadaşlar;

Yeni almiş olduğum cme uf80 midi klavyemin controller butonlarını kullanamıyorum. Yaptığım her "assign" işlemini "volume,pan ya da reverb" olarak algılıyor. :?:

Logic ile birlikte cme uf80'i sorunsuz kullanan arkadaşlar yardımcı olabilirler mi?

Bu arada yeni üyeyim,sanırım aranıza hoşgeldim :)

Merhaba Edi,

UF70'i PC laptop ile Brainspawn Forte (live vst kontrol programı), UF8'i(eski seri) Logic8 ile kullanıyorum..

Sadece Native Instruments B4II'nin hem drawbar fader hem de kendi atadığım parametrelerini knoblar ile sağlıklı kontrol ediyor.

B4II içinden learn komutu ile atama yaptırıyorum.
Aynı şekilde birkaç softsynth'de de denedim problem çıkmamıştı.

Benim için realtime kontrol gereken enstrüman B4II olduğu için çok fazla da dalmadım...

Ancak evet default olarak sadece volume,pan vs. çalışıyor.

Nereden assign ediyorsun? Logic içinden mi yoksa vst enstrümanın kendisinden mi?

Aramıza hoş geldin tabi ki... :lol: :lol:

Selamlar,
Yavuz

Cevap için çok teşekkürler Yavuz,

Logic içinden assign ettim. Sandım ki, bir kere tüm kontrolleri assign edince her zaman her vst...vs ile düzgün çalışacak :wink:

Demek ki kullanma kılavuzunda kastettiği "popular software" aslinda instrument imiş.

Peki bir soru daha sorayım:

Sistemi kapatıp açtığında her defasında bu işlemi yapman gerekiyor mu? Yoksa ben o kadar parayı tuşe için mi vermiş oldum?

teşekkürler,saygılar

Hayır, o controller datası proje içinde B4II'de sabit kullanılıyor...
Açıp kapadığımda aynen geri geliyor...

İstersen bir de vst enstrümanlar üzerinden yapmayı dene...

Peki Yavuz, tekrar tesekkürler.

Şimdi dediğin şekilde bir uygulama deniyorum, haberdar ederim durumdan.

Evet artık knoblar çalışıyor doğru bir şekilde. Dediğin gibi enstrumanın içinden atama yaptım. Tekrar teşekkürler Yavuz.

saygılar, selamlar

Geri