[Eski] Coskun Sabah'dan ( udi sarkıcı ) protools yorumlari

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

frylock

Yeni üye
direk aktariyorum ve protools u birakip studyomda eski kaset calarimla hifi teyp icin mic ile kayitlara baslıyorum,drumlarida annemin camasir sepetlerinden yapcagim...Celik ( sarkıcı ) style dum tek dum tek!!!

Sabah, “Ne Hülya Avşar ne de Gülben Ergen şarkıcı! Onların detone sesleriyle söyledikleri bir şarkı ’Pro Tools’ denen cihazla yaklaşık 8 saatlik çalışma sonucu dinlenir hale geliyor” dedi. İşte Sabah’ın çarpıcı açıklamaları:
“Gülben Ergen ve Hülya Avşar’ın ’Pro Tools’ cihazı kullandığını biliyorum. Benim stüdyom var. Gülben Hanım’ın 4 albümünün kayıtları benim stüdyomda yapıldı ve bu cihaz kullanıldı. Mankenlikten şarkıcılığa geçen bütün herkes bu cihazı kullanıyor. Bu cihaz detone düzeltme cihazıdır. Gerçek şarkıcıların buna ihtiyacı yoktur. Zaman zaman belki bir tek kelime için kullanırlar. Mankenlikten artistlikten gelen arkadaşlarımızın ise başından sonuna kadar her kelimesinde Pro Tools kullanılır. Ama Sibel Can ve Seda Sayan’da bu cihazın kullanacağını tahmin etmiyorum. Bu cihaz A kalite bütün stüdyolarda vardır. Bu cihaz bir lükstür. Cihazın fiyatı 30 bin dolar. Stüdyonun saati 40 dolardır. Sadece detone düzeltmek için 3 dakikalık şarkı bazen 8 saat çalışmayla dinlenir hale gelir. Tonmaister, şarkıcının çok sakat okuduğunu görürse Pro Tools’a başvurur. Pro Tools’ta kalp atışı gibi grafik görürsünüz. Sesin yanlış çıkışlarını ses frekansıyla oynayarak düzeltirsiniz. Mesleği şarkıcı olmayan herkes kullanmaya mecburdur. Bazılarının okudukları 15 saatte zor düzeltilir! Çünkü aranjör onunla kelime kelime uğraşıyor. Siz hiç Gülben Ergen ile Hülya Avşar’ın canlı şarkı söylediğini duydunuz mu?”

ben duymadim adam hakli....
:)

Coşkun Abimiz Melodyne'dan bahsediyor herhalde... :lol: :lol:

Kendi pek kullanmadığı için onu PT zannetmiştir.
Sonuçta hepsi bilgisayarda kardiyo grafiği değil mi zaten?
hehehe :lol:

Bu arada iyi solisttir, müzisyendir, canlı izlemişliğim ve vay be demişliğim var....

Abimiz, kendi stüdyosunda ProTools olduğunu biliyordur, bu bilgileri birleştirip röportajı vermiştir büyük ihtimalle... :lol: :lol:

Yahu coskun abi Cosmus birazcik :D 30 bin dolardan girmis bilmem kactan cikmis...Ayrica Gulben Ergenin bir onceki albumunu ben kaydettim(iki cikis parcasini) Ve bir cok solistten daha iyi.(Amacim kimseyi ovmek degil) ama sunu soyleyebilirim Demet Akalin aralarindaki en iyisi...Onunda bir onceki albumunu ben kaydetmistim ve sasirmistim...
Sonuc olarak Gulben Ergen taskin sabahla calisir, cok guzelde bir studyolari vardir...Ayrica Coskun Sabahta albumunu protoolsta kaydediyor ama nedense ondan bahsetmemis :D

Benim bu güne kadar Melodyne kullanmadığım solist olmadı maalesef :) ha ama kendine solist demeyen bir çok isimsiz kahramanda Melodyne'a elimi sürmediğim de çok olmuştur ;)

Her geçen gün çok kötüler piyasaya atladığı için daha az kötü diye birilerine tahammül eder oluyoruz... hatta çok kötü olmadıkları için takdir bile ediyoruz :)

Neyse kötünün iyisi ile idare edeceğiz artık, ekmek parası :)

Uçacaksın konserine iştirak etmiştim hanımefendinin. Güzel tecrübeydi :). Şarkı söylemeyi öğrenmiş olmasına çok sevindim.

Ben tanık olamadım performansına zira 50 kişilik ekip canlı çalarken solist alttan geliyordu. Dünyada bir ilki başarmıştık orada.

eee iste Turk muzisyeninin gucu:)

Kahireden bir ekip gelmisti bana Turk muzisyenlerle calismak istiyoruz diye.Sasirmistim...Ozellikle gitarist ve kemancilarimiza gercekten butun dunya hayran...
yavas yavas Rock soundunda da geliyoruz...cok iyi cokkk :D

Heralde AutoTune gibi bir plug-in'i pro tools zannetmiş coşkun bey? bana öyle gibi geldi. 30000'e aklım ermedi ama :D

Geri