Selamlar, uzun zamandır kullandığım Fast Track ses kartım ile hiçbir problem yoktu şimdiye kadar. Gayet iyi de anlaşıyorduk. Ancak son zamanlarda gerek Cubase içinde Amplitube ile gitar çalarken, gerekse gayet masum bir şekilde müzik dinlerken CPU artmaya, bilgisayarın fanı fazlasıyla dönmeye, buna bağlı olarak da sesi aldığım hoparlörlerim cızırtı yapmaya başladı. Amplitube ile çalarken hadi Cubase CPU yiyor, Amplitube CPU yiyor bir şekilde olmuştur diyorum ancak başka program, oyun vs. açık değilken sadece Media Player ile müzik dinlerken yapması çok ilginç geldi. Bir süre kasıyor, sonrasında düzeliyor, ses yine cızırtısız bir şekilde geliyor.
Ses kartını çıkartıp dizüstü bilgisayarın onboard ses kartını devreye soktuğumda hiçbir cızırtı yok. Ses kartının ekstradan yüklü bir miktarda CPU harcaması olası değil bildiğim kadarıyla. Hatta bazen ses kartı devredeyken, birden bire öyle bir cızırtı oluyor ve bazen uzun sürüyor ki ses kartının bozulduğundan şüpheliyim.
İnternetten neredeyse her hafta en son driver'ını indiriyorum ancak son driver dediği de zaten eski bir sürüm.
Yapabileceğim başka bir şey var mı, yahut önereceğiniz herhangi bir şey?
Teşekkürler
Bora
Ses kartını çıkartıp dizüstü bilgisayarın onboard ses kartını devreye soktuğumda hiçbir cızırtı yok. Ses kartının ekstradan yüklü bir miktarda CPU harcaması olası değil bildiğim kadarıyla. Hatta bazen ses kartı devredeyken, birden bire öyle bir cızırtı oluyor ve bazen uzun sürüyor ki ses kartının bozulduğundan şüpheliyim.
İnternetten neredeyse her hafta en son driver'ını indiriyorum ancak son driver dediği de zaten eski bir sürüm.
Yapabileceğim başka bir şey var mı, yahut önereceğiniz herhangi bir şey?
Teşekkürler
Bora