[Eski] Creative SB Audigy Value 7.1 ses kartı

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

sirnoble

Yeni üye
creative 6+1 inspire ses sistemi almıştım.ses kartım creative 4.1 olduğundan tam verim alamıyordum.ben de creative sb audigy value 7.1 ses kartı aldım.bilgisayara takdım 6+1 i de bağladım ama sadece 2 kolondan ses geliyor.eski driverleri kaldırdım yenisini kurdum herşeyi yapdım.yeni ses kartıyla verilen cd den bütün programları kurdum.bi tane test var.şöle bişey testi başlattığınızda her kolondan ses gelip gelmediğini ve kolonların doğru yerlerde olduğunu test ediyor.mesela sayıyor front right front center rear left gibi.o zaman kolonlardan teker teker ses geliyor.ama müzik açınca sadece 2 kolondan geliyor.bana yardım edin acaba problem nerde.

sirnoble dinlediğin müzikler 5+1 yada 6+1 olarak kaydedilmediki. sadece film dvd izlerken bütün sistemden ses gelir...sesin sadece 2 kolondan gelmesi normal...

eski ses kartımda yine de 4 kolondan ses geliyordu. sanki ses kalitesinde de bi değişim yok. başka bi problem olmasın.

beatmaster arkadaşımız yanılmaktadır. donanım sen nasıl istersen o şekilde çalışır. dosya nasıl isterse o şekilde değil.

driverlarının arasında EAX ADVANCED HD CONSOLE diye bir program olmalı. bu programı açtığında yukarıdaki sekmelerden CMSS 3D seçeneğini seç. Açılan ekranda STEREO SURROUND seçeneğini işaretle. Bu sayede her speakerdan ses alırsın. Panaromasını ve balansınıda yine buradan ayarlayabilirsin.

Sevgiler

mixolidian' Alıntı:
beatmaster arkadaşımız yanılmaktadır. donanım sen nasıl istersen o şekilde çalışır. dosya nasıl isterse o şekilde değil.

driverlarının arasında EAX ADVANCED HD CONSOLE diye bir program olmalı. bu programı açtığında yukarıdaki sekmelerden CMSS 3D seçeneğini seç. Açılan ekranda STEREO SURROUND seçeneğini işaretle. Bu sayede her speakerdan ses alırsın. Panaromasını ve balansınıda yine buradan ayarlayabilirsin.

Sevgiler

Ama muzigi o sekilde dinlemek ne kadar mantikli o yartisilire ..Muzik stereo dinlenilmeli diye dusunuyorum ..

muzik üretilirken dinlemekten bahsediyorsanız zaten bu iş için üretilmiş monitörler mevcut. bunlar muziği güzel duymanızı dağil nasıl kayıt olduysa öyle dinlemenizi sağlar. objektiflerdir yani. ama hi-fi speaker lar ile dinliyorsak olaya noktayı "zevk meselesi" kavramı koyar. Estetik efektler katılır, eq ayarları yapılır, 20 farklı speakerdan ses verilir, muzik etrafınızda döner vs. bunlar güzel şeyler dinleme keyfinizi arttırabilir. sadece dinleyici iseniz gereklilik diye bir şey yoktur keyfinizce tüketiniz efendim

sevgiler

T.

Benim de aynı karttan vardı.Sistemim de 5+1 di. İlk önce herkes gibi iki kolondan ses alabilmiştim. Daha sonra denetim masasından ses aygıtlarına girip 5+1 i seçmiştim. Daha önceden de on board ses kartımı BIOS tan iptal etmişti (nolur nolmaz diye)
Sonunda 5+1 den ses alabilmiştim.

Creative'in kendi arayüzünden de yararlanabilir ve stereo-surround seçeneklerinden dilediğini seçebilir 6+1 inden müziğini dinleyebilirsin.

müzik dinlemek için istiyorsan sırf."winampin 5.1 edition" programını indir o yeterli olacaktır.ama ses kartının ayar kısmından halledebilirsin onu! bendede vardı zamnında satalı çok oldu hatırlayamıorum malesef=/

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri