[Eski] cubase 5.5 vst sorunu

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

chopinx1x

Yeni üye
Cubase 5.5 win7 64bit kulanıcısıyım. win 7 ,64 bit sistemde sistemimde, cubase 5.5'i 32bit'de çalıştırıyorum. Cubase 5.1'de iken, ivory ve omsisphere vstleri açarken hiç problem yoktu.Cubase 5.5'e update yaptıktan sonra ivory vst ve omnishpere vst leri cubase'de bir türlü açamaz oldum. Nedeni bir türlü bulamadım.

F11 bastığında listede görünmüyor mu, yoksa görünüyor da açılmıyor mu? Açılmıyorsa hata mı veriyor? Hata veriyorsa ne gibi bir hata veriyor?

f11'e bastığımda listde görünüyor,vst,'yi açtığımda omnsphere aktivasyon sayfası görünüyor ama ne ilginçtirki aktive edeceğim sayfa bomboş (lisanslı kullanıyorum) ivory de aynen öyle, listede görünüyor ,açtığımda 1xplugin eksik diye bi hata veriyor oda aynen lisanslı program diğer taraftan cubase 5.1.1 de çalıştırdığımda hiç problem yok ominshere diğer vstleri; stylus rmx olsun,trilian bas olsun sorunsuz çalışıyor.

Yabancı forumlarda 5.5 ile bu tip sorunları yaşayanlar var; bazı durumlarda kaldırıp yeniden yükleme ile sorunun çözüldüğünü okumuştum, sen de bir dene istersen..

Bende aynı sorunu bir update sonrası waves plug-in lerimde yapmıştı (lisanslı kullancıyım)

Hatta bu sorun için support grouplarıyla mail trafiğim bile olmuştu.
Cubase Win7 de çalışırken /users directory altına bir vstblacklist oluşturuyor. O blacklisti bulup kaladırdıktan sonra önce plug-in i tekrar kur. Sonra tekrar Cubase çalıştırdığın zaman o balcklist yeniden yazılıyor. Eğer hala sorun devam ediyorsa üreticelerin support grouplarıyla bir mailleşmeni tavsiye ederim.

Benim yazığım maillerin sonucunda yeni upgrade dosyalarında bu sorunu gidereceklerine dair bir cümle yazmışlardı. Sanırım sorun aynı olabilir. 5.5 upgrade de ben bir sorun yaşamadım doğrusu. Demek ki giderilmiş.

Ama bildirmekte fayda var.

users directory acaba tam olarak nerde.win 7 klosörlerinin içinde mi? yoksa cubase dosyaları altındamı.
teşekkürler.

ardajnr' Alıntı:
users directory acaba tam olarak nerde.win 7 klosörlerinin içinde mi? yoksa cubase dosyaları altındamı.
teşekkürler.

C:\Users\SeninKullaniciAdin\

şeklinde bir klasör arıyor olman gerek. Windows 7'de sanırım o klasöre girebilmek için admin olarak log in olmuş olman gerekiyor.

ben de cubase 5.1 kullanıyorum ve yüklediğim plug-in'leri listede göremiyorum sadece steinbergin kendi plug-in'leri var cubase içinde.Yardım ederseniz sevinirim acil bir durum söz konusu...

40Binkat' Alıntı:
ben de cubase 5.1 kullanıyorum ve yüklediğim plug-in'leri listede göremiyorum sadece steinbergin kendi plug-in'leri var cubase içinde.Yardım ederseniz sevinirim acil bir durum söz konusu...

Plug-in Information penceresinde, plug-inlerin yüklü olduğu klasörü/klasörleri seçip update e basarsan listeye gelecektir hepsi.

kurduğun klasörleri kontrol et.
Plug-in path lerini o klasörlere tanımla.
Bence şu an Cubase senin o plug-in lerinden bihaber :)

Geri