[Eski] Cubase 5 64 bit plug in sorunu

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

CALLIOGLU

Yeni üye
Merhaba arkadaşlar foruma yeni üye oldum.. öncelikle harika bir site herkese yararlı olduğundan kuşkum yok. Benimde bir sorunum var. 64 bit sistemde daha çok ram kullanmak için cubase 5 i satın aldım ancak trilogy atmosphere gibi vst pluginler çalışmıyor bu konuda bilgisi olan varsa ve yardımcı olursa çok sevinirim sevgiler..

Ne yazık ki 32 bit olan bir plugin'i kullanabilmek için, Cubase'i de 32 bit uygulama olarak çalıştırmak zorundasınız.

İşletim sistemi ne bu arada? Ya da şöyle sorayım:
Kullandığınız 64 bit işletim sisteminde, bir uygulamayı nasıl 32 bit olarak başlatacağınızı biliyor musunuz?

işletim sistemim win 7 64 bit.. 32 bit nasıl açılacağı konusunda açıkçası bilgim yok.. yardımcı olursanız sevinirim

Yalnız pardon, Cubase'in 64 bit olan sürümünü kurdunuz değil mi?

64 bit olanını kurduysanız sanıyorum bir çözümü var, ama adını hatırlamıyorum.
Bakayım ben bir...

İlter, yeri gelmişken ben de sorayım. 32 bit ile 64 bitlik bir sistemde ne fark olur? Veriler daha hızlı işlendiği için sistem yorulmaz, kasılmaz mı?

Bunun bizim için Cubase'deki yararı tam nedir? Bir sürü plug-in açtığımızda bilgisayarın kasılmamasına mı yarar?

Teşekkürler

64 bitlik işletim sistemi ve yazılımlarla çalışmanın şu an bizi ilgilendiren tek tarafı, bu yazılımların 32 bit sistemlerde olan 3 GB RAM kullanımı limitine sahip olmaması.
Yani teoride fiziksel olarak 128 GB RAM takılı bir bilgisayarın varsa, ve yazılımın destekliyorsa, neredeyse o RAM'in tamamını projede kullanabiliyor olman mümkün.

CALLIOGLU,

Farklı sonuçlar alınmakla beraber, demo olarak indirip kullanabileceğiniz bir yazılım yazmış biri. Adı "jbridge".

64 bit sistemde 64 bit çalışan Cubase gibi yazılımların içinde 32 bitlik pluginleri kullanmaya açıyormuş bu meret. Ama sonuçlar garantili değil. Belki de bunun için 20 dakika süreyle sınırsız çalışan bir sürümü indirmeye açık:
http://jstuff.wordpress.com/
Demo sürümü, 20 dakikadan sonra söz konusu efektin ya da enstrümanın ses çıkışını kapatıyor/engelliyor (Tabii 32 bitlik o enstrümanı ya da plugini çalıştırmayı başaramama ihtimali var).
Sınırsız sürümü ise 15 Avro'ymuş.

İndirebileceğin linklerden biri şu:
http://rapidshare.com/files/253170162/j ... p_Demo.zip

Cubase forumlarında konuşulduğu başlık da şu (İngilizce):
http://forum.cubase.net/phpbb2/viewtopi ... sc&start=0

KVR'daki başlığın şu anki son sayfası da şu:
http://www.kvraudio.com/forum/viewtopic ... bde77594dc

Bazı 32 bit pluginlerin ve enstrümanların çalışmaması büyük ihtimal. Zira 64 bit ile 32 bit arasında temel farklılıklar var. Ne yapılırsa yapılsın bu çözümler "yama" ya da "kandırmaca" gibi olacaktır.

Yardım gerekirse sor, yardım etmeye çalışalım. Ama Cubase içinde bir çözüm olmadığı ve her şeyi kendi bilgisayarımızda test etmek ve yapmak mümkün olamayacağı için, bu yardım kısıtlı olacaktır. Anlaşılmayan İngilizce anlatımların tercüme edilmeye çalışılması gibi.

eksik olmayın çok teşekkür ederim bunu akşam bir deneyip sonucu bildiririm. eger işe yararsa programı satın almak gerek.. çok teşekkürler :)

Evet, eğer hergün kullanacağınız bir enstrümanı sağlıklı bir şekilde çalıştırıyorsa, çok ciddiye alınacak bir ücret değil 15 Avro. Steinberg bunu kendi başına düşünüp yapabilirdi herhalde, ama muhtemelen VST pluginlerin ve enstrümanların devasa sayısı/çeşitliliği, ve garanti veremeyecek oluşları nedeniyle buna kalkışmamış olabilirler.

Merhabalar ilter bey.. Dün gece programın beta sürümünü kurup denedim ve sonuç harika çalıştıramadığım vstleri 64 bitte çalıştırdım şimdi satın almak kaldı geriye.. Bu sorunu yaşayan herkese önermiş oluyorum burdan böylece faydamız dokunsun .. çok teşekkür ederim sevgiler..

ilterocktive' Alıntı:
64 bitlik işletim sistemi ve yazılımlarla çalışmanın şu an bizi ilgilendiren tek tarafı, bu yazılımların 32 bit sistemlerde olan 3 GB RAM kullanımı limitine sahip olmaması.
Yani teoride fiziksel olarak 128 GB RAM takılı bir bilgisayarın varsa, ve yazılımın destekliyorsa, neredeyse o RAM'in tamamını projede kullanabiliyor olman mümkün.

şöyle bir ayrıntıda bulunmak istiyorum 64bit için,evet dediğin gibi uygulama 64 bit desteklemiyorsa 32bitteki kullanıcağı ram kadar ram kullanıyor,mesela 32bit kurulu olan cubase ilk açıldığında 700mb kullanıyosa 64bitte de 128gb ram'ın olsa bile yine 700mb ram kullanıcaktır.Mantıklı olan 64 bit uygulamalarla beraber 64bit işletim kullanmak ancak o zaman fazla olan ram'lerin tadını çıkarabiliriz. tabi bu da bizler için pek mantıklı gibi görünmüyor henüz...

Merhabalar, Win7 64bit işletim sisteminde Cubase 5 ile çalışırken ram kullanımı 4.7 gb tı geçtiğinde Cubase hata vermeye başlıyor.

Plaginleri Cubase haricinde açtığımda ram kullanımı 4.7 gb geçiyor.Cubasenin kullanılabilir ram miktarı, gibi bir durum söz konusumu acaba ?

Win7 64bit ve cubase 5 (64bit) updatesini yapmış arkadaşlar bu durumu kendi pc lerinde test edebilirlermi acaba ? Sonuçları burada paylaşırsanız 64bit kere teşekkür ederim. :)

8 gb ram,i7 işlemci, sata3 hdd kullanıyorum.

canerforte' Alıntı:
Plaginleri Cubase haricinde açtığımda ram kullanımı 4.7 gb geçiyor.Cubasenin kullanılabilir ram miktarı, gibi bir durum söz konusumu acaba ?
Cubase 5'i 64 bit uygulama olarak kurarsan söz konusu değil.
Cubase 5 32 bit uygulama olarak kurulduysa, çalışılabilir üst sınır aşağı yukarı 3.7 - 4.2 GB arasında.

canerforte' Alıntı:
Win7 64bit ve cubase 5 (64bit) updatesini yapmış arkadaşlar bu durumu kendi pc lerinde test edebilirlermi acaba ?
Test edilmişi var.
8 GB fiziksel RAM varsa, Win7 ile Cubase 5, bunun en fazla 5-6 GB'ını kullanabilir.
Genelde işletim sistemi ne kadar RAM kullanmasına izin verirse o miktarın tamamını kullanabilir.

Geri