[Eski] Cubase 5 almak istiyorum ne dersiniz ???

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

levonyan

Yeni üye
Merhabalar

Mac te kullanmak üzere Cubase 5 almak istiyorum.

1-Öncelikle önerirmisiniz diye sorayım, artıları var ama okuduğum kadarıyla bir kaç hata veriyor.

2- Nereden almamı önerirsiniz.

3- Imac e yüklemek için sistem fark edermi ????

şuan logic 8 yüklü ...

1- Ben kullaniyorum 1 kere bile hata ile karsilasmadim (hadi o kadar iddiali konusmayayim ama gercekten hatirlamiyorum) aristo nickli arkadas export ederken hata aldigini soylemisti, ama ben denedigimde bir sey cikmamisti.

Arayip bulun o basligi isterseniz.

2- Compel, baska bir yer dusunme (yurtdisi vs. ben denedim sonra problem cikti)

3- Snow leopard mi leopard mi? Sistem fark etmez herhalde ama belki snow leopard'dan kaynaklanan bir seyler olabilir. Bilemiyorum denemedim.

10.5.6 ile sorunsuz sekilde calisiyor uzun zamandir.

Daha dun aldim cubase 5 ogrenci indirimli olarak compelden. Yaninda m audio project mix aldim. Projectmix snow leopardda sorun cikartti bu yuzden 10.5.8 yukledim.(cubase 5 i denemedim )

Daha once tc near ses kartiyla gelen cubase 4 le yuklemistim snow leoparda. Yukleme asamasinda running script i gecmiyordu. Takiliyodu orada.

Cubase 5 in register islemini yapamadim, yarin compeli ariyacam. Aktivasyon kodu kullaniliyor, baska bir tane deneyin gibi bir hata veriyor. Yinede cubase 5 i calistirabiliyorum, programdan herhangi bir hata almadim.

Register isleminde aldigim hata belki benden kaynaklaniyodur. Sonucta kapali kutu geldi bana.

Ayni hata ile bende karsilasmistim. Fakat genelde kullanici hatasi oluyor sanirim. Mesela 6 ile G cok benziyordu yanlis hatirlamiyorsam.

4-5 kere denedikten sonra internette bakinmistim neyi yanlis yapiyorum diye. Fakat sonra hatali kod girdigimi anladim. Sanirim biraz heyecandan kaynaklaniyor :)

Hayirli olsun.

levonyan' Alıntı:
Mac te kullanmak üzere Cubase 5 almak istiyorum.
1-Öncelikle önerirmisiniz diye sorayım, artıları var ama okuduğum kadarıyla bir kaç hata veriyor.
2- Nereden almamı önerirsiniz.
3- Imac e yüklemek için sistem fark edermi ????
şuan logic 8 yüklü ...
Logic 8 yüklüyken Cubase 5'e ihtiyaç yok pek.
Neden Cubase almayı düşündüğünü anlatabilirsen, daha isabetli tavsiye alabilirsin.

Türkiye'de Cubase5'in distribütörü Compel, arkadaşların da dediği gibi.

"Birkaç hata" nedir bilmem ama Cubase 5, 5.1 güncellemesiyle birlikte, olan küçük problemlerini/"bug"larını da temizledi diye biliyorum. Bilinen genel bir problemi yok yazılımın.

Bende 10.4.7 var.

Özellikleri

IMac 4.1
Intel Core duo
Processor Speed : 2Ghz
Nummer OF Processorgy: 1
Tutal Number Of Cores : 2
L2 Cache : 2mb
memory: 1.5 Gb
Bus Speed: 667 mhz

Budurumda bi sorun çıkarmı genel olarak.

Şu ana Logic 8 full version yüklü...

Ne dersiniz...

Cubase alma sebebim şuradan doğdu :

Omf export yaptım, başka bir bilgisayara gönderdim.Gönderdiğim kişi Nuendo ile çalışıyor. Bir türlü açamadı dosyayı. Tabi bu arada bende kendi pc imde açamadım. Ne cubase de ne Nuendo da ikisinde de olmuyor bir türlü.

Bunu 3 gündür çözemeyince sıkıntıya girdim süreci hızlandırmak adına Imac e cubase almayı düşündüm.

ikinci sebep edit meselesi:

Genelde akustik kayıt alıyorum,edit meslesinde logic de çok zorlanıyorum cubase de çok rahatım.

levonyan, bu özelliklere bakarak "sorun çıkar/çıkmaz" demenin garipliğini bir tarafa bırak, ne gibi bir sorundan bahsettiğini bile anlamış değilim.
Yazılımlar sorun çıkartsın diye üretilmez, ve bu yazılımı Mac platformunda kullanan binlerce insan var.

Ayrıca sorduğum soruya da yanıt vermemişsin.

Neden Cubase istiyorsun, Logic varken?

Monoloğa dönüşürse yazmak pek keyifli olmaz da, onun için tekrar soruyorum.

Güncelleme: aynı anda yazmışız.. yeni mesaja yazayım şimdi düşüncemi...

levonyan' Alıntı:
ikinci sebep edit meselesi:

Genelde akustik kayıt alıyorum,edit meslesinde logic de çok zorlanıyorum cubase de çok rahatım.

Edit işlemleri logicte çok garip, benim uzak durmam o yüzden.

Kolay edit için ProTools ve Reaper en yeteneklileri.

levonyan' Alıntı:
...Omf export yaptım, başka bir bilgisayara gönderdim.Gönderdiğim kişi Nuendo ile çalışıyor. Bir türlü açamadı dosyayı. Tabi bu arada bende kendi pc imde açamadım. Ne cubase de ne Nuendo da ikisinde de olmuyor bir türlü...
OMF, standartları tam olarak oturtulamamış bir konu ne yazık ki... Protools/Digidesign AVID tarafından satın alınınca bir şeyler düzelir diye beklentiye girilmişti, ama halâ sorun çıkıyor arada sırada.

Logic'te AAF export etmeyi denedin mi? Pan bilgisi kaybolur ama otomasyonlar ve clip bilgileri korunur... bir de öyle deneseniz?

levonyan' Alıntı:
...ikinci sebep edit meselesi:

Tabii bu konuda sana ne yapacağını söylemek biraz yanlış olur ama, Cubase'de yapıp da Logic'te yapamayacağın bir şey yok, her şey öğrenmek ve alışkanlık haline getirmekle ilgili... yine de tabii alışılmış yöntemlerin menülerin işi hızlandırdığı da bir gerçek...

Alışma meselesi.

Ben bu -anlık- proje paslaşma sorununu çözersen, "Bekle ve Logic'teki bilgini pekiştir" derim. Ama yok, ses editleme konusunda kanın bir türlü ısınamadıysa alete, o zaman tabii -imkân da varsa- "neden olmasın"...

Cubase 5'in, iMac'lere yönelik bilinen bir hatası/kusuru yok. Dolayısıyla alım konusunda çekinmene de gerek yok.
Bir de Compel konusunda sağlam bir şirkettir, ve destekleri de üst sınıftır. Sorun olsa bile, teknik desteğin olacak yani.

Çok teşekkür ederim ilterocktive.

Çok açıklayıcı yazmışsın.Kafam netleşti.

AAF de denedim fakat o da olmadı.

Birde az önce kendi içinden omf export yapıp yeni dosyaya import ettim.Pan bilgileri kayıp bir şekildeydi fakat dosyalar açıldı.

Bende aslında senin düşüncendeyim. Yani Logic iyice öğrenmek, refleks haline getirmek ... fakat şu an zamanım kalmadı. Hızlanmak zorundayım.

Cubase aldığımda sorun çıksa da içim şimdi rahat.Teknik destek te varsa tamamdır. Birde billgileri çekinmeden paylaştınız. İşin en keyifli kısmı bu benim açımdan .

" paylaşıyoruz" ...

Geri