[Eski] Cubase 5, i7 İşlemciyi Kullanabiliyormu???

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

Berkflow

Yeni üye
İyi akşamlar forum sakinleri;
Bahsediceğim sorunum aslında forumun başka bir bölümünde "Yeni sistem kurdum ama sorun var sanırım" adlı konunun bir alt sorusu niteliğinde olucak.Sorucağım soru aslında biraz o konuylada alakalı ve bilgisayar konfigrasyonum da bulunmaktadır orada. http://www.muziktek.net/forum/viewtopic.php?f=28&t=29806
Sevgili arkadaşlar soruma gelicek olursak. i7 işlemcim olsa da Cubase 5 den tam randıman alamıyorum. Örneğin; 10 Kanallık bir kayıdım var. 96khz 24bit olan bir proje bu. Kanallardan hepsi temiz (plug-in eklenmemiş olarak). Mix aşamasında kanallardan sadece birine rever-b'lerden Reverence yi ekliyorum. Play tuşuna bastığımda bazı presetlerinde Asio usage yanmaya başlıyor ve cızırtı çok oluyor. İşlemcimi de sanki hiç kullanmıyormuş gibi işlemcinin sadece %15'i kullanılıyor. Ramlerimin ise %45'i. Buffer size'ımı yükselteyim dedim(*), bu sefer biraz kendini kasmayı kesti. Tabi midi yazarken buffersize'ı 10ms'i geçicek şekilde de ayarlayamam çünkü kecikme olmasını istemiyorum. Bi yerde yalnış mı yapıyorum?

(*) Bu işareti koyduğum yerde, Cubase açık ken ve m-audionun control panelinden buffer ayarlarını değiştirirken physical memory dump gibi bir mavi ekran çıkıp resetliyor kendini. Gerçekten paramı gereksiz bir bilgisayara mı yatırdım acaba diyorum.

Yardım ve bilgilerinizi bekliyorum.

Cubase 5'te yeni nesil işlemciler için birçok performans güncellemesi yapıldı ve şu anki mevcut sürüm 5.5.2 i7 ile gayet güzel çalışıyor..

Evet bende duydum o güncelleştirmeyi yalnız benim Cubase 5 Team Air crack'li . Bu güncelleştirme orjinaller için değilmi?

Berkflow' Alıntı:
Evet bende duydum o güncelleştirmeyi yalnız benim Cubase 5 Team Air crack'li . Bu güncelleştirme orjinaller için değilmi?
Özürdilerim Crackli ürünler hakkında bilgi paylaşılmıyomuş. Peki Update dışında daha farklı bir durum olabilirmi?

Olamaz.. Kırık Cubase güncellenemez ve bu tip korsan programlar ile ileriye degil geriye gidersin çünkü asla orjinali gibi çalışmaz bir sürü özelliği kullanamazsın ve yeri gelir çöker daha zor durumda kalırsın.. Reaper kullan.

Tabiki çok haklısın ki ztn müzik okuyorum orjinalini almak listede, ses kartı için paramı biriktirip alayım sıra hemen Cubase de. Windows 7'yi bile orjinal aldım. Ki ztn Kompel öğrencilere %50 indirim veriyor. O yüzden tabiki orjinalini edincem. Yalnız sorumun cevabı programın orjinalliğinde mi saklı?

Cubase 5 release notes'a bakarsan sen de farkedersin ki çok çekirdekli işlemciler için birçok defa performans iyileştirmesi yapılmış ve bu iyileştirmelerin hepsi Cubase 5 kırıldıktan sonra çıkmış (kısacası şuna emin olabilirsin ki şu anki lisanslı güncel Cubase 5, kırık olan versiyondan çok daha performanslı ve elbetteki çok daha stabil ve sorunsuz), kırık versiyonda birçok bug mevcut ve bunları ayar yaparak kapatamazsın sadece buffer ayarları ile oynayabilirsin o da söylediğine göre pek işe yaramamış.. Bu forumda kırık programlar ile ilgili yardım istemek yasaktır ve ben de bilgilendirmek istediğim için yazdım zira zamanında kırık program yüzünden birçok projem kullanılamaz hale geldi ve maddi-manevi birçok zarara uğradım; kesinlikle tavsiye etmiyorum. Lisanslı Cubase 5 alamıyorsan Reaper kullanabilirsin..

compel de cubase essentials bedava veren bir ses kartı var hemde cubase kontrolü için özel olarak dizayn edilmiş önce onu alırsan sonra programı upgrade edersin naçizane tavsiye...

Geri