[Eski] Cubase 5 midileri calmiyor

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

Canibal

Yeni üye
Arkadaslar çıldırmak uzereyim cubase 3 den cubase 5e gectim fakat cubase 3de sorunsuz calisan midiler simdi calismiyor. Bu sorunu nasil duzeltebilirim? Bircok kisi bu sorunu yasamis ama detayli bir anlatim bulamadim.

Groove agent ile onceden yazmis oldugum midi davullar var midi klavye falan degil sanal klavye ile yazmistim ama hic bir midileri calmiyor. Sanirim midi ayarlari ile ilgili bir sorun ama cozumu bir turlu bulamadim.

Yardim edebilecek kimse yok mu? ben yeniyim bu iste ogreniyorum daha gunlerdir ugrasiyorum fakat bir turlu cozemedim bunu.

Yeni yazdığın midileride çalmıyormu ?

Açtığın groove agent'ı soldaki instrument kısmından görebiliyormusun?.

Evet gorebiliyorum ve yeni yazdiklarimi da calmiyor. Ses kartiyla alakali olabilir dedi sordugum bir kac kisi ama cubase 3 de oyle bir sorunum yoktu 5 yukleyince olustu. Normal audio sesleri caliyor hatta vst instrumentsdan groove agenta girdigimde acilan pencerede davul seslerini duyabiliyorum ama midi kanalindan bir turlu verim alamiyorum.

MIDI channel'ı da 1 yap mesela.

Şimdi atıyorum tabii, ben bilmiyorum çünkü bu gruv ajanını.. Groove Agent'ın hangi sürümü bu?

Enstrümanın kendi arayüzünden ses duyuyorsan ve yazdığın MIDI kanalı o aleti tetiklemiyorsa ya output yanlıştır, ya da MIDI kanal numarası yanlıştır.

Groove agent surumunu suan bilmiyorum ama yalnizca groove agent o sekilde degil diger enstrumanlar da ayniydi ama herhangi bir sey yapmadim 1 haftadir bu sorunla ugrasiyordum bugun bi actim ses gelmeye basladi cok sacma nasil kendi kendine duzeldigini hic anlamadim. Yardimlariniz icin de tesekkur ederim.

Geri