[Eski] Cubase 5 project mix gitar kaydı sorunu

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

CALLIOGLU

Yeni üye
Merhaba arakadaşlar projectmix le cubase 5 e gitar kaydı yapıyorum ancak bir sorunla karşılaştım bugün ilginç.. sistemim win7 64 bit project mixin yeni driverinida kurdum bu arada. sorunum gitar kaydında ses sanki dalgalanıyor gibi duyuluyor zaman zaman. inişli çıkışlı ufakta olsa kaymalar duyuluyor.. sanki cubaseden bir tonu başka bir tona transpoze ettikçe ( pitch ) sesin bozulması deforme olması gibi bişey.. sample rate le ilgili gibi bir sorun mu acaba bunun nedeni ne olabilir?? project mix in pre amp ımı yetersiz size göre yoksa programsal bir sorun mu? ya da asio sürücü sorunu mu var? ne var bir türlü anlayamadım yardımcı olursanız sevinirim sevgiler..

bu arada sorun kesinlikle cubase 5 ile ilgili çünkü sound forgede yaptığım kayıt tek kanal gitar çok temiz.. bu sorun neden kaynaklanıyordur bilgisi olan var mı acaba teşekkürlerr

Dinleyebilsek iyi olurdu.
15-20 saniyelik bir kesiti bir sonraki mesajına ekleyebilirsen dinler, bakarız bildiğimiz bir şeye benziyor mu...
Forumda artık mesajlara dosya eklenebiliyor bu arada... farketmediysen.
Mesaj yazdığımız kutunun altında "Seçenekler"in yanındaki sekmede "Dosya ekle" var... onu kullanabilirsin.

Sevgili ilter iki tane ornek ekledim tek ses ve arpej olmak uzere.. tek sesde özellikle 3. notadaki dalgalanmaya dikkat et lütfen bu tarz şeyler oluyor cubasede.. ancak sound forge da gayet düzgün kayıtlar oluyor.. bunun nedeni nedir bilmiyorum bir fikir yürütürsen sevinirim teşekkür ederim ilgine :)

Bu ses bozukluğu daha çok, kötü time-stretch algoritmalarının yarattığı yanetkiye benziyor. Warptool'la da aşırı derecede oynanırsa bu tip sonuçlar elde edilir.

Bence problem ASIO sürücüsünde.

Ama,
Hiçbir plugin yüklenmemiş projede de yapıyor mu aynısını acaba?
İlk zamanlarda stereo bir plugini mono bir kanala kaydırıp bıraktığında buna benzer ses bozulmaları yaşandığını duymuştum... acaba proje mikserinde sürüklenerek kopyalanmış ya da sıralaması değiştirilmiş pluginler mi var?

Muhtemelen boş projelerde de denemişsindir, ama ben yine de sorayım dedim.

Sound Forge ile kayıt alırken aynı ASIO sürücüsünü kullanmıyorsun herhalde...

Cubase sürümünü güncellemiş miydin (5.1)?

Dediğim gibi, benim aklıma gelen ilk şey sağlam olmayan sürücü... sistem 64 bit ama, Cubase'i de mi 64 bit kurdun?

Selam ilter.. yeni bir proje açıp kaydettiğimde plug in vs hiç birşey açmadan herhangi bir bozulma söz konusu deil sanırım pluginlerle ilgili bir sorun :) şimdi deniycem tekrar ve haber vericem teşekkürler ilgine

Geri