[Eski] cubase 5 ve wavelab 6 sorusu ?

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

öncelikle herkese merhaba.kısa zamandır bu siteyi takip ediyorum ve kafamdaki bir çok soruya cevap alabildiğim güzel bir yer.onun için öncelikle burda bilgi ve deneyimini paylaşan tüm arkadaşlara teşekkürü borç biliyorum.sormak istediğim soruyu internette biraz araştırdım belli başlı bir kaç bilgiye ulaştım fakat bir de siz deneyimli arkadaşların düşüncelerini almak istedim.öğrenmek istediğim şu; evde kayıt konusunda yeni yeni uraşmaya başladım ve bir kaç ücretsiz yazılımla ( bir kitabın ek cd sinde olan fl studio,reason ) çeşitli uraşlarım olduktan sonra ciddi bir yazılım almaya karar verdim. fakat burda aklıma takılan bi soru belirdi.benzer özellikler olduğunu zannettiğim ( değilse bile cahilliğime verin,ben öyle anlamış olabilirim ) wavelab 6 ve cubase 5 arasında kaldım.ikiside 500 euro olmasına rağmen farkları nedir? hangisini almamı önerirsiniz? detaylı bilgi verirseniz sevinirim.

Yazılarınızda düzgün bir Türkçe kullanırsanız sevinirim. Forum kuralıdır.

Müzik üretimi için Cubase 5'i tercih edin. Wavelab yanılmıyorsam bir ses editörü ve mastering seti.

flying-in-a-blue-dream, ec doğru demiş. Cubase bir sequencer dır. Kayıtlarını, editlerini, mixlerini yaparsın. Wavelab ise daha daha çok mix sonrası işler için kullanılır.

Gelelim ücretli alım olayına; 500 € büyük bir tutar, daha uygun ya da ücretsiz yazılımlar da var. Ayrıca öğrenciysen Cubase 5 Akademik diye bir seçenek de var. 250 € civarındaydı sanırım. Compel'in sitesinden fiyatlara bir göz atarsın.

Ufak bir not. Sahip olduğunuz yazılımlar aslında ücretsiz değil, aksine oldukça pahalı yazılımlardır ve ciddi müzik üretiminde de kullanılabilirler.

Reaper'a da bakmanızı öneririm.

Bu soruyu sorduğuna göre, sadece Cubase 5'i alman yeter. Wavelab'de yapabileceğin birçok şeyi Cubase 5'le de yapabilirsin.

Teşekkürler herkese.Sanırım tercihim Cubase 5 den yana olcak. ( Bahsi geçen siteden öğrenci indirimli olan versiyonu gözüme ilişti ) Sanırım ondan sonra siteyi daha çok kurcalayacağım.

Geri