[Eski] Cubase 6 NAMM' da tanıtıldı.

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

Multi-track davul edit işi güzel.

Şu an Cubase ile sıkıntı yaşıyorum. De ki 4 parti vokal kaydettin 4'er kanal. Etti 16 Onları da grupladın 4 stereo gruba.. O grupları bir stereo kanal altında görmek istiyorum mesela. Şu an mümkün değil. Bunu çözmüşlerse veririm parayı.

Beat Detective kafasında yapmışlar gibi görünüyor ama ne kadar başarılı? Ben bu hit point mevzuunu adam gibi kullanmayı beceremedim bu vakte kadar.

6'nın duyurulacağı haberi fuardan bir hafta on gün kadar önce yayılmıştı. Bana göre Cubase'de olmayıp Pro Tools'da olan iki önemli şey vardı. Biri multitrack audio quantize ve playlist. İkisi de bu güncellemeye dahil edilmiş görünüyor. Lanes daha önceki sürümlerde de vardı ama 6'da daha bir PT'deki playliste benzemiş ve işe yarayacak gibi görünüyor.

Ayrıca klavye kısa yollarıyla insert ve send slotlarına birden fazla kanala aynı anda işlem yapmak mümkünmüş benim okuduklarıma göre. Bu da güzel hareket. PT'de olup Cubase'de eksikliği hissedilen şeylerden bir başkası.

Esas bir de Neve Protico plug inleri duyurulmuş Steinberg tarafından, o da heyecan verici! GErçi ayrı satılacak, ve coming soon diyor:
http://www.steinberg.net/en/products/vs ... start.html

Nurkan' Alıntı:
Şu an Cubase ile sıkıntı yaşıyorum. De ki 4 parti vokal kaydettin 4'er kanal. Etti 16 Onları da grupladın 4 stereo gruba.. O grupları bir stereo kanal altında görmek istiyorum mesela. Şu an mümkün değil. Bunu çözmüşlerse veririm parayı.

Oluşturduğu 4 stereo grup kanalını da yeni bir stereo grup kanalına gönderemiyor musun?

Nurkan' Alıntı:

Yani örnek verdiğiniz 4 stereo grubu render edin, sonra Bora bey'in önerdiği şekilde 4 grubu bir stereo kanala yönlendirip render edin.

Cubase'te 2 stereo kanal açın, bu 2 .wav dosyasını yerleştirin ve birinin fazını ters çevirip ve play'e basın. Tamamen "sessiz" oluyormu?

Mertay, bu sefer de senin kafan karışmış anlaşılan.

NULL testinin Nurkan'ın yapmak istediğiyle ilgisi ne?

Export'un farklı buss ya da gruplardan yapıldığında farklı sonuç vereceğine mi inanıyorsun sen?
Öyleyse, nereden çıktı o?

Nurkan'ın bahsettiği 16 (mono) > 4 (stereo) > 1 (stereo) routing.

BoraUslusoy' Alıntı:
... Bana göre Cubase'de olmayıp Pro Tools'da olan iki önemli şey vardı. Biri multitrack audio quantize ve playlist...
Benim için playlist önemli değil de, multitrack audio quantize süper olacak.
Nuendo 5'te de yok, 6'da gelecek demek ki.

Yeni sürüm aceleye gelmiş bence. PT ve Logic'teki gibi bir bus routing çözümü getirmeleri lazım artık. VST3 ile sidechain ayıbını bir şekilde çözmuş olsalar bile bu yetersiz. Folder track kullanmadığım için belki bir şekilde yapılıyordur, bilmiyorum. Fakat PT ve Logic'teki gibi olmadığına eminim. Bilen varsa bana açıklayabilir mi?

Togepi' Alıntı:
Yeni sürüm aceleye gelmiş bence. PT ve Logic'teki gibi bir bus routing çözümü getirmeleri lazım artık. VST3 ile sidechain ayıbını bir şekilde çözmuş olsalar bile bu yetersiz. Folder track kullanmadığım için belki bir şekilde yapılıyordur, bilmiyorum. Fakat PT ve Logic'teki gibi olmadığına eminim. Bilen varsa bana açıklayabilir mi?
Ne yapmak istediğinden tam olarak bahsetmemişsin gibi geldi bana.

Buss routing konusunda Cubase'in bir eksikliği olduğunu zannetmiyorum.
Neyi nereye yönlendirmek istiyorsun?

ilterocktive' Alıntı:
Benim için playlist önemli değil de, multitrack audio quantize süper olacak.
Nuendo 5'te de yok, 6'da gelecek demek ki.

Pro Tools'daki playlist'le composite track oluşturmayı bence bir konuşmamız lazım. Ufaklık uzun post yazmama izin vermiyor. :D Cubase'den gelen biri olarak, kaybolan yıllarıma yanarım. :D

ilterocktive' Alıntı:
Mertay, bu sefer de senin kafan karışmış anlaşılan.

NULL testinin Nurkan'ın yapmak istediğiyle ilgisi ne?

Export'un farklı buss ya da gruplardan yapıldığında farklı sonuç vereceğine mi inanıyorsun sen?
Öyleyse, nereden çıktı o?

Nurkan'ın bahsettiği 16 (mono) > 4 (stereo) > 1 (stereo) routing.

1-2 gün girmeyince unutmuşum yazdığımı buraya, geç cevaplamış oldum kusura bakılmaz umarım...

Belki zamanında bilgisayarın bir problemiydi ama yönlendirilmiş ile tek kanal arasında yaptığım bounce testlerinde null olmuyordu.

Nerden aklına geldi bunu denemek derseniz stem mastering yaparak bir arkadaşıma yardımcı oluyordum, mix bir kanalda-stemler buss'a yönlendirilmiş A-B test yaparken stereo image'ın daraldığını fark etmiştim (plug-in yokken hemde)...

Gerçi makina benim değildi, ark.ın cubase crack ve (3'tü herhalde) eski versiyondu vs ama bir şekilde aklımda kalmış konu açılınca hatırladım ve merakım canlandı.

ilterocktive' Alıntı:
Ne yapmak istediğinden tam olarak bahsetmemişsin gibi geldi bana.

Buss routing konusunda Cubase'in bir eksikliği olduğunu zannetmiyorum.
Neyi nereye yönlendirmek istiyorsun?

Örnek vereyim: davul kanallarımı bir bus'a out verip. Hi pass sweep otomasyonu yapmak istiyorum mesela. Logic ve Protools'da, bu, aux kanalları ve sanal bus'lar ile mümkün. Cubase'te yapabilen varsa bunu açıklasın. FX track var ama sadece send'e izin veriyor.

Geri