[Eski] Cubase 6 (x64) 'de Asio ve Midi Sorunlarım

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

Berkflow

Yeni üye
Öncelikle herkeze merhaba.
Uzun zaman sonunda orjinal Olarak Cubase 6 almış bulunmaktayım. Ancak önceden forumda sorduğum bi kaç sorunum malesef çözüm bulmadı. İlk olarak sistemim;
-Windows 7 (x64) Lisanlı
-Asus P7P55DE Anakart
-İ7 870 İşlemci
-4*GB Ram
-Msı N430 GT Ekran Kartı
-Wd 2TB HDD
-M-Audio Delta 1010LT (Son güncel diriver ile birlikte)
-M-Audio Oxygen 61

Ayrıca;
-Hyper Threating Kapalı
-İntel Speedstep Kapalı
-İntel Virtualizing Technology Kapalı
-Onboard ses sürücüsü kapalı (Bios'dan)

Sorularım ise;
1)İlk olarak 44.100khz 256buffer size ile midi yazmaya çalışırken, Addictive Drum + Halion One sanal ensturuanlarından maksimum 3 tane açtığımda (Toplam 4 VSt-i) , Asio time usage kırmızı olmaya ve ses cızırtılamaya başlıyor. Bu sorunum önceden de, yasal olmayan Cubase 5 kullanırken'de vardı, hala var. Acaba ses kartımın DSP'si mi yetmiyor.

2)Groove Agent One da midi olarak davul yazıyorum fakat midi klavyemin velocity'si F3'de ike (En yüksekte) ses Cliplemeye ve bozulmaya başlıyor. Cubase 5 'de çalışırken böyle birşey yoktu.

3)Addictive Drums Vst-i 'sinde yine midi olarak davul yazarken, seslere sanki Flanger efektri verilmiş gibi bir tuhaf duyuluyor.

1.Sorunum dışında, 2. ve 3. Sorunum Cubase 6 (x64) olmasından kaynaklı olabilirmi sizce? Birde Cubase 6 (x86) deneyim mi?
Şimdiden teşekkürler=)

Aradan ben de bir soru sorayım. Bu x64, 86 falan nedir? Biri açıklayabilir mi? Hep duyuyorum.

Ben hala XP sp2 kullanıyorum. Bayağı gerilerdeyim.

x86; 32bit sürüm. Örneğin Windows Xp, Vista, 7 x86 sürümü olunca 32 Bit işletim sistemi oluyor.
x64; 64bit sürüm. Yine aynı örnek. Sadece Windows 7'de 64bit işletim sistemi kullanıyosan, 32 bit uygulamalar kullanabiliyosun diye biliyorum. Diğer Windows versiyonlarında işletim sistemine göre kullandığın programlarında 64 bit yada 32 bit olması gerekiyor.

x86 (32bit): Maksimum 4 gb ram destekliyor.
x64 (64bit); Maksimum 192 gb ram'a kadar destekliyor diye biliyorum. :D

Cevabım; Maksimum değerlirini kapsıyordu=)

Alakaya Maydanoz, Konunun sorusu farklı, tartışılıcak yer burası değil=)

Benim birrrrr sorum vaaaaaaaaaar?????

"Mahcen" abi bari sen yardım et?

Mahcen yokta Mahcem var o olurmu?

Ayrıca oda cubase kullanmıyor.

Ses kartının dsp si yok zaten. Ram den olmaz sanırım, bende yaklaşık 8 yıldır cubase kullanıcısıyım. Muhtemelen ses kartının driverlarında problem var. Cubase de ses kartı ayarların doğrumu?

Kusura bakma kardeşim=) Ylnış yazdım. Tüm Cubase ayarları tamam. İstanbuk Bilgi Üniversitesi; Müzik Bilimleri; Tolga Tüzün ve Mine Erkaya eşliğinde Syudio as a compositional tool tarzı dersler görüyoruz=) Geri Olduğum konu donanımsal...

Ses kartının driverları değil, Asio kullanıyor sanıyorum. Device Driver değiştir Cubase içinden ve öyle dene..

Cubase ve PC ortamını bırakalı çok oldu o yüzden yalnış hatırlıyor olabilirim.

4 gb ram yetmesi lazım, 3 tane VST açamıyorsan başka sorunlar var.

Az önce Steinberg.net ve forum'larındaydım; şimdi geldim. :D
Kullandığın VST'ler veya VSTi'lar da 64 bit mi? Tek tek açtığında ya da ikili gruplar halinde açtığında ne oluyor? Steinberg'çülere göre, Cubase'in 64 bit OS'ta kullanımı için VST'lerin ve VSTi'ların da 64 bit olmasında fayda varmış.

Berkflow' Alıntı:
-M-Audio Delta 1010LT (Son güncel diriver ile birlikte)
.....
1)İlk olarak 44.100khz 256buffer size ile midi yazmaya çalışırken, Addictive Drum + Halion One sanal ensturuanlarından maksimum 3 tane açtığımda (Toplam 4 VSt-i) , Asio time usage kırmızı olmaya ve ses cızırtılamaya başlıyor. Bu sorunum önceden de, yasal olmayan Cubase 5 kullanırken'de vardı, hala var. Acaba ses kartımın DSP'si mi yetmiyor.

VSTi'lar ses kartının DSP'sinden yararlanamıyor diye biliyorum. Yanılıyor olabilirim. Olmayabilirim de. Olmaya da bilirim. Yanılıyor olmasını da bilirim. Filan, falan...

Geri