[Eski] Cubase döver

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

Reaper tabii, fiyat/performans oranında (listedeki adıyla "Value Ratio") hepsini fena döver. O da o listede yok. :)

denizasiri' Alıntı:
Ben biliyodum zaten de, bilmeyen varsa diye :)

Denizaşırı,

Ali Bey Vodafone'u 3G'yi zaten biliyordu, bir kez daha teyid ettik...

Ama uçmak zor iş, bir kere sıfır hata uçacaksın, Cubase'i Mac'e kurun ... :lol: :lol: :lol: Şaka tabi...

Yavuz, bugün ekstra gizemlisin.

"Logic/Protools döver asıl" demek için bu kadar sıkıntı çekmene gerek yoktu bence.

:mrgreen:

Pro Tools 8 LE/MP için 249 $ fiyat demişler. İyi de bu sistemi kullanmak için ses kartını da onların keyfine göre alman gerekiyor. Bu durumda performans/fiyat çarpanı değişir.

PT ürünlerinin bu rasyosu doğru sonucu vermiyor bence.. PT kullanmak için 200-300 $ a ses kartı almam gerek; ama Cubase 5 100 $ lık kart ile bile çalışıyor. Eee... hani nerede sabit koşullar? Koşul sabit olmadan nasıl karşılaştırma yapabilirsin ki?

Bu test için bir "ceteris paribus" lazım :)

ilterocktive' Alıntı:
Yavuz, bugün ekstra gizemlisin.

"Logic/Protools döver asıl" demek için bu kadar sıkıntı çekmene gerek yoktu bence.

:mrgreen:

Ilter,vallahi espri olsun diye yazdım... Ben Cubase'i beğenirim... :lol:
Tabi Logic daha çok seviyorum sanırım..
Bizim afacan Logic, testte de fena çıkmamış hani,
Cubase'e yakın puan almış... :wink:

Test çok mantar zaten,
protools'da videoya 0 vermişler ama onu da saymışlar toplam puanı hesaplarken.
Olmayan bir feature'dan niye puan kırıyosun ki?

ProTools'ta video yok derken?

Benim kullandığım sistemde video kesip biçebiliyor, birden fazla video track açabiliyorum.

Kastettiğin farklı bir özellik mi?

Protools'da video var tabii.

O reyting pek "mantar" değil.
Bir de aynı şirketin aynı yazılımların internet'te yarattığı heyecan/aratma/konuşulma durumunu değerlendiren bir listesi de vardı yanılmıyorsam.

Bu adamların işi eğitim videoları olduğu için, ve söz konusu yazılımların herbirine ait birer ürünleri olduğu için, aslında o listeyi ciddiye alabilirsiniz.
Ben ciddiye alıyorum daha doğrusu.

Kendimce bulduğum bazı ufak farklar var ama, o da kişiden kişiye değişen "kullanım kolaylıkları/zorlukları" konusuna denk geliyor daha çok.

Örneğin tüm insanlar, aynı şeyleri 4-5 farklı şekilde öğrenir, ve bu yüzden 4-5 farklı şekilde öğretim teknikleri vardır... kimisne "kolay" gelen yazılım, ikinci bir kişiye o kadar kolay gelmez, 3. kişiye ise çok zor gelebilir.
O faktörler de çok önemli bence.
Yazılımın rengi ve arayüzündeki tarz/skin bile o kadar önemli ki...

en iyi program en iyi bildigin programdır :D
ayriyetten cubase in gizli bir olayı var kullanıcıyla duygusal bağ kuruyor gibi.. yıllar sonra logic den cubase e dönünce anladım bunu :)

Herkes için alıştığı program diğer programları döver ama şu da bir gerçek ki Pro Tools HD hepsini döver, ilk roundda knock-out eder. Ama fiyat açısından da 0 çeker. Ben Pro Tools ve Logic'e alıştım, diğerleri zor geliyor bana açıkçası.

Herkes için alıştığı program diğer programları döver ama şu da bir gerçek ki Pro Tools HD hepsini döver, ilk roundda knock-out eder. Ama fiyat açısından da 0 çeker. Ben Pro Tools ve Logic'e alıştım, diğerleri zor geliyor bana açıkçası.
aristo' Alıntı:
Pro Tools 8 LE/MP için 249 $ fiyat demişler. İyi de bu sistemi kullanmak için ses kartını da onların keyfine göre alman gerekiyor. Bu durumda performans/fiyat çarpanı değişir.

PT ürünlerinin bu rasyosu doğru sonucu vermiyor bence.. PT kullanmak için 200-300 $ a ses kartı almam gerek; ama Cubase 5 100 $ lık kart ile bile çalışıyor. Eee... hani nerede sabit koşullar? Koşul sabit olmadan nasıl karşılaştırma yapabilirsin ki?

Bu test için bir "ceteris paribus" lazım :)

Bu arada Cubase on-board bile çalıştırılabiliyor. Hardware gereksinimi olmadan. Yani ceteris paribus olayı Pro Tools hariç geçerli olabilir.

orproduction' Alıntı:
Herkes için alıştığı program diğer programları döver ama şu da bir gerçek ki Pro Tools HD hepsini döver, ilk roundda knock-out eder.

Eh bence samplitude PT hd'yi döver ama bunu o kadar rahatlıkla söylememek gerekir. Herkes'in tercihi genelde haklı sebeplerden dolayı farklı.

Cubase'in özellikle müşteri hizmetlerini tek geçerim; adamlarla 10 kere mailleştim belki, ben yoruldum adamlar yorulmadan yardım etmek istediler.. Ben update'i beklemek istedim mail atmadım, "sorunu çözdün mü" diye kendileri mail attılar ve benim sorunumu release notes'da "known issues" bölümüne yazdılar falan duygulandım. 8)

Geri