[Eski] Cubase' de EzDrummer Kullanımı

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

BeatMaster

Yeni üye
Arkadaşlar önceden davul işini Reasonda hallediyodum ama sonrada daha farklı şeyler denemeye başlamayı düşündüm ve EzDrummer ı seçtim ancak kullanmayı bilmiyorum. Daha doğru Cubase i sadece kayıtta kullanıyorum Vsti olarak hiç kullanmadım bana kısaca anlatabilirmisiniz. Ben bi şekilde açtım Ezdrummer ı ve kendi groove larınıda duydum ve mouse ile davulun her pad inden sesde alabildim ancak doğru yolmu bu yardımlarınıza açım. Teknoloji uzağı bi insan değilim sadece VSTi ilk defa kullanıyorum :lol: en azından ne biliyim hihat i, kick i, snare i metronoma göre nerede oluşturucam bi piano roll gibi bişeyler yokmu reasondaki gibi falan.

ezdrummercy3.jpg

Abi olmaz olur mu hiç :D kralı var hemde.

1) İlk iş olarak bi MIDI kanalı aç.
2) Sonra bu kanalın OUT unu EZ Drummer'a yönlendir.
3) Hemen üst orta bölümdeki kutucukdan Kalem'i (Draw) seç.
4) Kanalın hemen yanında istediğin uzunlukta bir bölüm (Event) oluştur.
5) Bu bölüme çift tıkladığında karşına Reason'dakinden kat kat kullanışlı bir Piano Roll (Key Editor) çıkacak.
6) Güle güle kullan.

Groove leride gayet iyi. Kullanmanı öneririm. Birde Groove paketleri var EZ drummer'lar için. Baya işe yarıyor.

merhaba
Ben Pink Foyd tarzı müzikler yapmaya çalışıyorum-uğraşıyorum. Bir arkadaşımda grooveAgenti incelemiştim ancak EZ Drummer'la henüz tanışmadım. Bu tarza en yakın davul soundalarını GrooveAgent'lemi yoksa EZ Drummer'la mı bulabilirim.

FatihPesmen' Alıntı:
Abi olmaz olur mu hiç :D kralı var hemde.

1) İlk iş olarak bi MIDI kanalı aç.
2) Sonra bu kanalın OUT unu EZ Drummer'a yönlendir.
3) Hemen üst orta bölümdeki kutucukdan Kalem'i (Draw) seç.
4) Kanalın hemen yanında istediğin uzunlukta bir bölüm (Event) oluştur.
5) Bu bölüme çift tıkladığında karşına Reason'dakinden kat kat kullanışlı bir Piano Roll (Key Editor) çıkacak.
6) Güle güle kullan.

hocam bende ezdrummer kullanmaya çalışıyorum(öğrenebilirsem)
hazır loop ları nasıl kullanıyoruz bu konuda biraz detaylıca yazarsan sevinirim.tam çözemedim benbu yazılım işlerini.teşekkürler.

selamlar ; ez drummer ın kullanımıyla ilgili yazılanlar arasında bu vst nin drag-drop olayı hiç bahsedilmemiş..? acaba ben mi yanlışım..? kaleme draw a ne gerek var yaw? groove u mouse ile tutup sürüklüyoruz cubase kanala iş bitiyor... :D tabi sonra az drummer dan close groove yapmayı unutmuyoruz... :wink: saygılar...

Bir ara Ez-Drummer ile Addictive Drum's ı karşılaştırmıştık. Addictive Drums'daki sesin parametreleri ile oynayabilme fikri çok cazip gelmişti ama daha sonra Ez-Drummer'a geri döndük. Addictive Drums kit olarak daha kısıtlı ve Humanize özelliği yok.

Arkadaşlar ezdrummer ı çalıştıramadım

Arkadaşlar indirdim yükledim fakat açamıyorum.Cubase i de yükledim fakat nasıl çalıştıracağım bir yardım edin ne adımlar atmam lazım?
Her şey yüklü fakat çalıştıramıyorum ne yapacağımı bilemiyorum.
Cubase de nasıl çalıştıracağım.Yada cubase olmadan ezdrummer çalışır mı?

egefe,

Şu aşamada yardım alman mümkün değil. En azından ben yardımcı olmam, olanı da onaylamam.

Forum kurallarını oku. Korsancılık yok.

Bak şimdi, konuştukça garipleşiyor muhabbet.

O programlar parayla satılıyor ya normalde. Şimdi sen gidip torrent dosyası indirip makinana kurunca yasal olmuyor ya hani. O zaman korsan yazılım kullanmış oluyorsun.

Kullanacaksan o senin bileceğin iş. Açık etme yeter. Bahsini de etme. Bahane de üretme bu yazdığım üzerine zira bu faydalı başlık kilitlenir veya mesajların silinir.

Şimdi sen kullandığın yazılımın korsan olduğunu alenen ilan etmiş vaziyettesin ve farkında değilsin ne yaptığının anladığım kadarıyla.

Ben de diyorum ki, bu forumda korsan yazılım hadisesine hoş bakılmıyor.

Yeterince açık oldu mu?

Arkadaşlar kusura bakmayın.Yasak olduğunu bilmiyordum.O programı kullanmayacağım bilgisayarımdan kaldırıyorum herkese iyi bayramlar...

Ben de ezz drummer ı şu şekilde kullanıyorum .

1. Midi kanal açıyorum

2.Devicesten vst ınstruman a girip ezz yi seçiyorum .

3.Daha sonra midi kanalın out una ezz yi gösteriyorum.

4.Mouse a sağ tıklayıp aşağıda midi bölümünden open drum editor e tıklıyorum .

Ben ezdrummer konusunu görünce farklı bi başlık açmayayım dedim sorumu burdaki konud sorayım dedim. Benim pc ezdrummeri tıklayınca mb olarak yüklerken ve kayıtta nedense cpu kasıyo sizin pc lerde bu sorun varmı? Birde ezdrummer den hazır ritm yada kendimiz yazdıktan sonra compressor veya tonlayıcı plug in olarak kullandığınız yararlı bir plug in varmı?

Geri