[Eski] Cubase Groove Quantize

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

ueberschall

Yeni üye
Cubase'de beğendiğim ritimlerden aldığım örneklerle groove quantize presetleri hazırladım ve bunlar oldukça fazla.Ben bu presetleri cubase'in hangi dosyası içinde bulabilirm? Bilgisayara format atmak zorunda kaldığımda ya da başka bir bilgiayarda bunları kullanmak için bir yerde ayrıca saklamak istiyorum.Nasıl bir uygulama çare olur?

İlter abi çok teşekkürler cevap için.Bu presetlerin bilgilerinin RAMPresets.xml içinde olduğunu öğrenmiştim.Yalnız bu xml dosyasında başka bilgilerde var..Mesela ben bu bilgileri başka bir bilgisayara aktarırken bu dosyayı (RAMPresets.xml) taşımak istediğim bilgisayara atsam o bilgisayardaki cubase'in ayarları değişmiş olmayacak mı?
Eğer değişecekse acaba RAMPresets.xml dosyasını bir text editorle açıp sadece gerekli kodları diğer makinadaki RAMPresets.xml dosyasına taşısam nasıl olur? sanki olur gibi geldi şimdi :D

Hatta bir soru daha sorayım İlter abi burdayken, cubase vst 5'in groove için .prt dosyaları vardı bunları yeni nesil cubase'lerde nasıl açarız?

ueberschall' Alıntı:
...Eğer değişecekse acaba RAMPresets.xml dosyasını bir text editorle açıp sadece gerekli kodları diğer makinadaki RAMPresets.xml dosyasına taşısam nasıl olur? sanki olur gibi geldi şimdi :D

Olur tabii.
Şimdi baktım, zaten Quantize o dosyanın en tepesindeki satırda başlıyor.

• <string name="ID" value="Quantize"/>
    <list name="Presets" type="list">
    ...
    ...
    ...
    <string name="ID" value="TrackControlSettings"/>

TrackControlSettings "string"inden aşağısına dokunmazsan sorun çıkmaz.
O üç noktalı satırları ben boş bıraktım... hazır tüm Quantize bilgileri o satırlardadır.

ueberschall' Alıntı:
...Hatta bir soru daha sorayım İlter abi burdayken, cubase vst 5'in groove için .prt dosyaları vardı bunları yeni nesil cubase'lerde nasıl açarız?
Onu quantize menüsünde "5.x import" seçeneğini kullanarak yapacaksın.

Cubase DVD'sinin içinde
Additional Content\Libraries\Cubase VST Groove Parts
klasörü var.
Onun içindeki readme dosyası da söyle der:
readme' Alıntı:
Cubase VST Groove Parts

This folder contains various subfolders with part files (.prt) which were included with Cubase VST versions prior to Cubase SX. You can use these part files for doing all sorts of different MIDI groove quantizations.

Copy this folder to a place of your choice on your harddrive.

In Cubase SX go to menu >MIDI >Quantize Setup. To import the part files use the button "5.x Import" and browse to the location where you have copied the "Groove Parts". Select a part file, it will be added to the list of presets and can be used as quantize preset from now on.

For more details about the Quantize Setup window and 5.x Import function please refer to the Operation Manual of Cubase SX.

Tekrar teşekkürler İlter abi.
Groove partsla ilgili şöyle bir bilgi vereyim.Sanırım bu .prt dosyaları Cubase 4'e kadar açılabiliyor söylediğin yöntemle.Cubase 5'te bu 5.x import kısmı yok yada aynı şekilde değil.Birçok forumda Cubase 5'e koymayı unuttular diye geyik bile çevirmişler.

O da ilginç.

Zaten dün baktığım Nuendo 4 DVD'sindeki readme dosyasında da "Cubase SX" yazıyor... yukarıda da astığım metinde :) hehe. Adamlar resmen Kopyala/Yapıştır yapmış dosyaların tamamını.
Cubase 5 DVD'sinde de aynı dosyaların olacağını düşünmüştüm.
Quadrafuzz gibi eski pluginler var mı peki?

Bunları kullanmak için 4'e geri dönmek mi gerekiyormuş yani? Tek çözümü oysa, o da ilginç.
Bir yerden Cubase 4 diski bulup o fonksiyonu kullanabilirsin belki... gerçi o part'lara ne kadar ihtiyaç duyduğun ve o hammallığı yapıp yapmak istememenle de ilgili tabii bu durum (4'ü kur, import et, 4'ü kaldır, vesaire).

Geriye dönük uyumluluk konusunda Steinberg iyice saçmalamaya başladı. Ben de Tool menüsünde eskiden çok kullandığım F9/F10 kısayolunun beklediğim gibi çalışmadığını yeni farkettim. Oluyor böyle kötü sürprizler bazen...

Bakalım bu yaz Nuendo 5 çıkınca neleri kaybedeceğim/kazanacağım.

Geri