[Eski] Cubase Mixer

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

CALLIOGLU

Yeni üye
Merhaba arkadaşlar.. Cubase in klasik mixeri dışında aynı işlevi görebilecek bir mixer plug in önerebilecek var mı? yada böyle bir mixer var mı? Bunu isteme sebebim mixerin bağımsız olarak herhangi bir yere taşınması.. bu benim işime yarayacak çünkü 3 monitörle çalışmaktayım. yardımcı olursanız sevinirim çok sevgiler..

Yok arkadaş standart mixer arayüzü yerine kullanabileceği bir plugin şekilnde main mixer olup olmadığını soruyor yanlış anlamadıysam. Açıkçası ben hiç duymadım ana mixerin yerine geçebilecek bir mixer plugini şu ana kadar.

evet ebenezer arkadaşın dediği gibi bir plug in lazım şöle rahat rahat mix yapmak için ekranı kaplicak dev bir mixer plug in :):) keşke olsa ya süper olurdu..

Görmek/kullanmak istediğin ama bulamadığın şey nedir, Cubase mikserinde?

cubase4mixer.jpg

(Sayfa düzeni bozulmasın diye epey bir kırpılmış ve küçültülmüş hali)

Ayrıca Cubase mikserini de istediğiniz yere taşıyabilirsiniz... isterseniz 4 monitör kullanıyor olun.
Bunun için işletim sistemindeki monitör ayarları doğru yapıldıysa Cubase penceresi o monitörlere uzatılacak; mikser, mikserin sürekli olarak görünmesi istenen monitöre taşınıp bırakılacak... istenilen ayarlar yapıldıktan sonra her açılışta Cubase, bu ayarları her açılışta hatırlayacak.

Monitörler birbirinin aynı şeyi göstermiyor olmayacak tabii. Taskbar öteki monitörlere yayılmış olacak:

34115394506a5eb05311bcu.jpg

Sonra Cubase penceresi içindeki düzenleme penceresini istediğiniz kadar geniş ya da dar tutun, boşluklara da mikser, enstrüman, abajur yerleştirin.

pa160686custom.jpg

Bunun dışında, benim bilgim dahilinde "Mikser Plugini" diye bir şey yok.
Her sequencer'ın 1 adet mikseri olur.
Ama aynı mikseri 3-4 ayrı şekilde görmek mümkün, eğer elinizdeki Cubase ücretsiz sürümlerden biri değilse.

Abi yeni başlık açmak yerine halihazırda sorayım; ben Cubase'de Bus kullanamıyorum birtürlü.
Insert lere plug-in leri koyuyorum, iyi hoş ama Bus olmayınca plug-in in presetleriyle uğraşmak zorunda kalıyorum. Farklı kanallarda aynı ayarı kullanmak için aynı plug-in den bir tane daha açmak makinemi kasıyor.

Hani Acid de Vegas ta çıkışlara tak tuk bus lar koyuyosun bir tıkla, kanallardanda kazançlarını açıyor kullanıyosun, ne güzel bir kolaylık :)
Cubase'de de illaki vardır aux, send, bus şekli ama nerede yahu, delireceğim?

teşekkürler açıklamalar için sevgili ilter ancak benim demek istediğim esasen o miixerin cubase penceresi dışına taşınması.. mesela açılan plug in yada intrumentsların pencereleri cubase penceresi dışına alınırken mixer alınmıyor.. bunu yapabilsem benimiçin büyük rahatlık olcak sevgiler..

CALLIOGLU' Alıntı:
...mesela açılan plug in yada intrumentsların pencereleri cubase penceresi dışına alınırken mixer alınmıyor...
Yanlışın var, Cubase uygulama penceresinin dışına hiçbirşey alınamaz. Alınmaya çalışırsa kırmızı oklarla işaretlediğim şu çubuklar oluşur:

tasiniyormusmus.png

O çubukları yaratan şey de bir VSTi penceresi. Ne mikser, ne de proje penceresi.

Senin yapman gereken, sarı çerçeveyle işaretlediğim "proje" ya da "arrangement" penceresini küçültüp, diğer zımbırtıları ondan farklı yerlere taşıyıp bırakman.

muzikZeti' Alıntı:
...Cubase'de de illaki vardır aux, send, bus şekli ama nerede yahu, delireceğim?
Cubase'de
Aux = FX Track/Channel
Send = Send
Bus = Group Track/Channel

Anlatımında da Aux, Bus, ve Send kavramları birbirine karşımış biraz, ne yapmak istediğin, ya da bu terimlerin gerçek anlamlarını ne kadar bildiğin anlaşılmıyor.

Delireceğine İngilizcen varsa kılavuz oku, ya da Acid ile memnunsan Acid ile devam et.
Üç günlük dünyada bu kadar eziyete değmez.

sevgili ilter demek istediğini anladım ancak ben resim ekleyerek göstermek istiyorum birde.. nasıl resim eklerim foruma??

http://imageshack.us/ Bu adrese gidip resmi oraya yükledikten sonra size vereceği seçeneklerden resmin URLsini bulun ve Img diye yukarıda düğme var mesaj yazarken, Bİr kere Img bastıktan sonra adresi girin ve son kez Img basın böylece forumda görünecektir resim.

69569032.jpg

Tesekkurler Ebenezer.. Burda görüldüğü gibi mixer ortadaki ekranda.. sağ tarafta pluginler ve çeşitli vstler açık.. mixeri ortadan sağa almak istediğimde bu cubase penceresinden dışarı çıkmıyor.. bunu neden istediğimi düşünebilirsiniz. projeyi iki ekranda daha geniş alanda görüp mixerle miksini yapmak istiyorum.. birazda alışkanlık geniş olarak görmek projeyi..teşekkürler :)

Onun olabilmesi için, söz konusu pencerenin "Always on Top" modunda olması gerekir:

allwaysontop.png

Cubase mikserinin içinde, işlevi olmayan boş bir bölgeye sağ tıkla, ve "Allways on Top" seçeneğini işaretle.

ilterocktive' Alıntı:
muzikZeti' Alıntı:
...Cubase'de de illaki vardır aux, send, bus şekli ama nerede yahu, delireceğim?
Cubase'de
Aux = FX Track/Channel
Send = Send
Bus = Group Track/Channel

Anlatımında da Aux, Bus, ve Send kavramları birbirine karşımış biraz, ne yapmak istediğin, ya da bu terimlerin gerçek anlamlarını ne kadar bildiğin anlaşılmıyor.

Delireceğine İngilizcen varsa kılavuz oku, ya da Acid ile memnunsan Acid ile devam et.
Üç günlük dünyada bu kadar eziyete değmez.

Çok karışık anlattığımı sanmıyorum. Acid ve Vegas'ta master bus 1 açıp reverb koyuyor, bunu her kanalda bus a yönlendirmelerle açıyordum. Ama artık Cubase'de çalışmak istediğim için -bana ses kartımla gelen LE versiyonunu- kurcalıyorum. Kısa yollara ve en önemlisi bu bus dalgametresine alışabilirsem Cubase 5 le kendimi güncelleyeceğim.

Group Track Channel butonlarını gördüm ama ne yaparsam çalıştıramadım.

3 günlük dünyada cubase de bus kullanmadan ölmeyelim yahu.

Fx Channel açıp bir adet reverb plug-in eklersin.

Daha sonra istediğin kanalın send kısmından istediğin oranda bu kanala sinyal yollarsın. Reverb genelde %100 wet kullanılır bu durumda.

Group Channel açıp istediğin kanalın out'undan bu grubu seçersin. Senin sanırım acid ile yaptığın buydu.

firestorm' Alıntı:
Fx Channel açıp bir adet reverb plug-in eklersin.

Daha sonra istediğin kanalın send kısmından istediğin oranda bu kanala sinyal yollarsın. Reverb genelde %100 wet kullanılır bu durumda.

Group Channel açıp istediğin kanalın out'undan bu grubu seçersin. Senin sanırım acid ile yaptığın buydu.

Aynen öyle. Plug-in in içinden wet-dry mixi ile uğraşmak tat vermiyor :)
Eve gidince söylediğinizi bir deneyeceğim. Teşekkür ederim.
sevgiler

Mixerin send kısmında kutucukların altında ufak imleçler varmış. Ben onları sendlerin peak meter spektrumları sanıyordum, meğer oynatılabiliyormuş :oops:
:lol: çok iyi oldu ya.

Geri