[Eski] Cubase Nota editörü

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

Mastar

Yeni üye
Arkadaşlar bir stüdyonun tanıtım videosunda görüştüm midi'den baştığı notayı cubase'de nota kağıdı üzerine yazıyodu ben baktım cubase'de öyle bir özellik bulamadım bilen arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim. Şimdiden teşekkürler.

Notasını görmek istediğin bölgeyi seç, ctrl+R tuşuna bas.

Ama çok ümitlenme, deliler gibi edit yapman lazım, notayı okunur-düzgün bir halde görmek için.

Bu arada,notaların altına sözleri yazmak imkanı varmı?score içinde epeyce baktım ama bulamadım.Bir vakitler cakewalk ile uğraşmıştım onda bu özellik vardı.Hatta hece bağlarını bile atıyordu.
Diyelimki bu olmuyor,Cubase score içindeki notayı printer ile çıkış aldım, üzerine kalem ile sözleri yazıp notere götürsek bir sorun olurmu?
Yada daha sağlam ve pratik bir yol varmı önereceğiniz?

Eğer diktem süper,solfejim de 10 numara diyorsan önce bir kağıda notaları çek.Sonra bir midi klavye yada fareyle "quantize" değerleriyle esleri ve sesleri yerleştir.Orada 1/4 , 1/2 , 1/16 falan yazar.Sözgelimi 1/8i seçip do notasına basarsan,score sayfasına sekizlik degerde do notasını gönderecektir.Sonra dersen bi de 16lık es koyarım ardından, quantizeyi 1/16 yapıp çıkan mavi imleci bir tık ilerletmen yeterli.Yeni bir nota bastıgında orada 16lık esi göreceksin :) Ama işkencedir.Düzgün tuşeyi timingi saglam bir klavyeciye çaldırıp editlemek en mantıklısı.Tabi o da işkence :) Finale 2009a devam :)

Geri