[Eski] Cubase Problem

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

hulkekmek

Yeni üye
Merhabalar. Aslında problem cubase'de değil. Yada onda ben farklı sanıyorum.. Neyse konuya girelim.

Piyano vstsi ile ( Ivory ) çalarken sustain pedalı ile gayet mutluyum. Çalarken sorun yok. Cubase de kaydettiğimi dinlerken de problem yok. Fakat çaldığım o piyano partisyonunu mp3 yapnıca bastığım bütün sustain pedalları uçuyor. Yani sesler kesiliyor falan filan. Cubasede dinlerken sorun yok ama mp3 yapınca mort.. Yardım ederseniz çok sevinirim.

İlginç bi problem. Belki kullandığın sanal enstrümandan olabilir. Bir de realtime export etmeyi deneyip, sonucu bildirir misin?

İlgilendiğin için teşekkür ederim. . Evet şimdi realtime yaptım ve işe yaradı. Bunu mu yapmam gerekiyor sürekli ..

Aslında normal durumda buna gerek kalmaması lazım fakat kullandığın vsti veya farklı donanımlar(sustain pedal,breath control) için bunu yapman gerekebilir. Bunu anlamak için istersen Cubase'in kendi piano sesi ile deneyebilirsin. Yine aynı problem oluşuyorsa vsti kaynaklı olmadığını anlayabiliriz. Bir de başka bir yazılım DAW üzerinden aynı vsti aynı şekilde çalmayı dene. Eğer bi problem çıkmıyorsa, Cubase'e atabiliriz suçu :D

Bu arada cubase hangi sürümü?
Midi klavye ve sustain pedal ne marka?

sürüm cubase sx3 . midi klavye m audio keystation 88es . sustain pedal da m-audionun sustain pedalı. dediklerini bir deneyeyim =)

hulkekmek' Alıntı:
sürüm cubase sx3 . midi klavye m audio keystation 88es . sustain pedal da m-audionun sustain pedalı. dediklerini bir deneyeyim =)

Tamamdır dene bakalım. Biraz da yazım kurallarına dikkat etmelisin. Cümle bittiğinde tek nokta, sonrasında bir boşluk ve büyük harfle başlamak gibi :wink:

boşuna yeni bir başlık açmak istemedim burdan yardım istiyeyim dedim.cubase yeni kullanmaya başladım cubase 5 kullanıyorum yalnız ayarları fazla bilmediğim için ilk kurduğumda normaldi ama sonradan tek taraftan ses geliyor kulaklık olsun hoporlör olsun nerden düzeltirim.?

Ne kayıt ediyorsun? Kayıt ettiğin kanal stereo mu mono mu?

Ayrıca f4'e basıp, outputs kısmında left-right şeklinde ses kartının doğru olduğundan emin olur musun?

Geri