[Eski] cubase ses kalitesi

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

imaj3458

Yeni üye
Arkadaşlar, normal media player de müziği dinlerken sesgüzel geliyor ama yeni bir proje açıp, cubase kanalına bıraktığımda ses media playerdekinden daha kötü geliyor,yani nasıl desem normalde stereo cubasede mono gibi.
Sorun nerde bulamadım varmı bir çözüm önerisi ?

imaj3458' Alıntı:
Arkadaşlar, normal media player de müziği dinlerken sesgüzel geliyor ama yeni bir proje açıp, cubase kanalına bıraktığımda ses media playerdekinden daha kötü geliyor,yani nasıl desem normalde stereo cubasede mono gibi.
Sorun nerde bulamadım varmı bir çözüm önerisi ?

Böyle bi sorun olmaması lazım. Başka birşeydir mesele.

Belki de media player üzerindeki bir takım efektler aktiftir ve sen öyle dinlemeye alışmışsındır. SRS WOW, Grafik EQ falan bir kontrol etmekte fayda var.

Hayır sorun cubasede, çünki aynı şarkıyı mesela adobe audition,fl studio gibi programlarda da deniyorum normal ,sorun cubasede ama bulamadım yani nasıl desem cubasede sanki tek tarafdan geliyor ses kulaklığın.

Anladığımı söyleyemiyeceğim. Mono kanal açıp stereo mp3 mü dinlemek istiyorsun cubase ile? Tam amacını anlayalım.

Hayır mp3 ü stereo kanala attığımda media player le aynı kalitede oluyor ama mono kanalda daha düşük kalitede oluyor :roll:

Kanka fıkra gibi başlık oldu bu ya. :mrgreen:

Phase cancellation olayının bir sonucudur kalitesizlik hissiyatı. Çok büyük bir sorun görmüyorum. Stereo sesi stereo kanala, mono sesi mono kanala atarsan sorun kalkar. :mrgreen:

Erhan'cigim,sunu bastan söylesene.

Mono kanalda bütün sesler ortada toplanacak,sag sol panorama dagilimi olmayacaktir ve hic bir zaman stereo'daki gibi duymayacaksin.

Diger yazilimlardada stereo malzemeyi zorla mono yap ayni sonucu duyacaksin.

Bingo!

Sanki stereo değil de, monoymuş gibi.
Cubase'in böyle bir etkisi vardır sahiden.

Cubase'in stereo sesleri mono yaptığını mı, yoksa Cubase'in C'sini bilmediğini mi? :D
1.si yanlış çünkü, o yüzden soruyorum.

Geri