[Eski] Cubase Sx2 Import Menusu hakkında..

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

zaz

Yeni üye
Selamlar,
Vize ödevi hazırlıyorum.Ödevim Cubase menülerini tanımlamak.Yanlız takıldığım birkaç menü var düzeltirseniz sevinirim.

File/Import menüsünde olan aşağıda yazdığım tanımları düzenleyebilir misiniz?Çünkü ben tam olarak anlamadım.Teşekkür ederim..

Cubase Song : Daha önceden Cubase ile oluşturulup kaydedilmiş çalışmalarının tamamını Cubase'e çağırmak için kullanılır.
Cubase Arrangement : .arr uzantılı aranje dosyalarını Cubase yazılımına çağırmak için kullanılır.
Cubase Part : .Ayrı ayrı kaydedilmiş kanalları (.prt uzantılı) Cubase yazılımına çağırmak için kullanılır.
Track Archive :
Tempo track:

Şimdiden teşekkürler..

Track Archive : Bu fonksiyon başka bir Cubase veya Nuendo projesinden export edilmiş(dışarıya aktarılmış) trackleri(ses dosyalarını) açık olan projeye import etmeye(çağırmaya) izin verir.

Tempo Track : Bu fonksiyon yine başka bir Cubase veya Nuendo projesinde uygulanmış ve "xml"formatında ya da "smt" formatında export edilmiş(dışarıya aktarılmış) Tempo Track(zamanlama bilgileri içeren)dosyalarını açık olan projeye import etmeye(çağırmaya) izin verir. Bu sayede import ettiğimiz Tempo Track bilgileri açık olan projeye uygulanır.

Söz konusu olan terimlerin import menüsü altındaki açıklamaları bu şekildelir.
Açıklamaları Cubase 5 "Menu Reference.pdf" dosyasından çevirerek yaptım. Senin hali hazırda yaptığın açıklamalara da birşeyler eklemek isterim fakat elimde Cubase Sx2 manuel'i olmadığı için tam doğru bilgiyi açıklayamama endişesinden dolayı sadece nail olduğum bilgilere dair açıklama yapmak istemedim.

Kolay gelsin.

Bu arada forumda uzun uzadıya Cubase'in kullanım klavuzunu Türkçe'ye çevirmek adına birçok şey söylendi. Kanunlar sayfalara döküldü falan :D

Ben kendim ders çalışır gibi bu klavuzlara çalışıyorum ve her geçtiğim konuyu türkçeye çevirip kaydediyorum.
Yayınlamak yasakmış anladığım kadarıyla. Ben de oğluma kolaylık olsun diye miras bırakıcam :mrgreen:

guitarist13' Alıntı:
Bu arada forumda uzun uzadıya Cubase'in kullanım klavuzunu Türkçe'ye çevirmek adına birçok şey söylendi. Kanunlar sayfalara döküldü falan :D

Ben kendim ders çalışır gibi bu klavuzlara çalışıyorum ve her geçtiğim konuyu türkçeye çevirip kaydediyorum.
Yayınlamak yasakmış anladığım kadarıyla. Ben de oğluma kolaylık olsun diye miras bırakıcam :mrgreen:

Çok teşekkür ederim :) Bu arada notlarınızı özelden paylaşırsanız sevinirim.Salı gününe yetiştirmem gerekiyor bunca vizenin arasında.Özelden paylaşmak ta yasak değildir heralde :) Hem bende oğlumla paylaşırım ilerde :)

zaz' Alıntı:
Çok teşekkür ederim :) Bu arada notlarınızı özelden paylaşırsanız sevinirim.Salı gününe yetiştirmem gerekiyor bunca vizenin arasında.Özelden paylaşmak ta yasak değildir heralde :) Hem bende oğlumla paylaşırım ilerde :)

Rica ederim. Yardımcı olabildiysek ne mutlu. Siz bana gereken ödev konularını yazın eğer notlarım arasında varsa özelden paylaşırım tabiki :)

Geri