[Eski] Cubase Sx3 record level sevisyesi düşüklüğü ?

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

secaflex

Yeni üye
Başlıkta 'da dediğim gibi , Cubase'de kayıt alınca kaydı zayıf alıyor. İşin garip yani ise adobe audion 1.5 aynı şartlar altında gayet güzel kayıt alıyor , zayıflık felan yok. İnternette ve bu forumdada araştırdım okudum, sorunumun çözümünü bulamadım .Cubase'nin mixerinden artır tarzında yardımda bulundular sağolsunlar . dedikleri yöntemle 0 db den + 6 db gibi bir artış söz konusu sadece , oda yetersiz geliyor kayıt gene zayıf . Ses kartınında ayarlarından kontrol ediyorum her şey normal . Yani istediğim olay kayıdı tam yerinde , gereken seviyede kaydetsin . Birde cubase de input qutput ayarlarınada bakıyorum normal gibi görünüyor herşey . Kablolarımıda değiştirdim hepsi sağlam ne yaptıysam çözemedim bu sorunu.

Ekipmanlarım. Rode NT1000 , Emu 0404 pcı , studio projects VTB1 ..
Ayarlarıda . VTB1'de tüm düğmeler hepsi ortada ayarlı şekilde .

Cubase'i tekrardan yüklemeyi denedinmi ?

Kullandığın program orijinalmi ?

Bilgisayarın'da virüs ihtimalini düşündünmü ?

Bilgisayar'a format atıp tekrardan kurmayı denedinmi ?

Cubase'te mixer üzerinde birde girişi gösteren meter var 0 konumundamı ?

Diğer programda'da Asio protokol'ünümü kullanıyorsun ?

Cubase, İnput ve output ayarları diğer programla aynımı ?

Aynı değilse problem router problemi olabilir belki. Ses girişe gelir fakat ses kartından yanlışlıkla , send edilerek belirli oranda yönlendirilmiştir.

Önceden'de başlık açmıştın sanırım. Epey ihtimaller denenmişti.

Herşeyi denediysen eğer o zaman mecburen teknik biri sana gelip çözücek sorununu. Tabi kim gelir bedeli nedir bilemem. Kolay gelsin. 8) Çokta düşünmemelisin olmadı birine yaptırı ver kayıt işi beklemeye gelmez soğur adam. :)

AtakanKara' Alıntı:
Cubase'i tekrardan yüklemeyi denedinmi ?

Kullandığın program orijinalmi ?

Bilgisayarın'da virüs ihtimalini düşündünmü ?

Bilgisayar'a format atıp tekrardan kurmayı denedinmi ?

Cubase'te mixer üzerinde birde girişi gösteren meter var 0 konumundamı ?

Diğer programda'da Asio protokol'ünümü kullanıyorsun ?

Cubase, İnput ve output ayarları diğer programla aynımı ?

Aynı değilse problem router problemi olabilir belki. Ses girişe gelir fakat ses kartından yanlışlıkla , send edilerek belirli oranda yönlendirilmiştir.

Önceden'de başlık açmıştın sanırım. Epey ihtimaller denenmişti.

Herşeyi denediysen eğer o zaman mecburen teknik biri sana gelip çözücek sorununu. Tabi kim gelir bedeli nedir bilemem. Kolay gelsin. 8) Çokta düşünmemelisin olmadı birine yaptırı ver kayıt işi beklemeye gelmez soğur adam. :)

Evet kulandığım program orginal .

Malesef format atmayıda denedim .

Cubase'de mixer üzerinde hepsi ' 0 ' konumunda.

Cubase'de Device setup / Vst audiobay emu asio olarak seçili , doğrumu ?

Diğer program derken Adobeyimi demek istediniz ?

Cubase' deki input Qutput ayarlarını bilmiyorum nasıl olmalı doğrusu .Sadece baktığımda Vst conectionons' da lef right olarak görünüyor
İNPUTS : pcı card 1 L ve pc card 2 L olarak
QUTPUTS ise left right 1 ASİO out 2 ASİO out olarak ayarlanmış olarak gözüküyor

Router meslesini biraz açarmsın, ilk defa senden duydum buna bakalım birde özellikle.

Önce denemeye devam edelim , olmazsa artık bir çaresine bakacağız .Doğru söylüyorsunuz insan soğuyor harbiden ...

İlginiz için teşekkürler..

Diğer program derken evet adobe'yi demek istedim.

Evet device setup'ta, vst audio system'in emu olarak seçili olması gerekiyor doğrudur.

Asio seçildiği için asio driver girişleri bildiriyor. Değişiklik yapılmadıysa eğer. 2 kanal ana girişleri atıyor input'lara. Ondada sorun yok heralde.

Router meselesine gelince. Şimdi ses kartlarının kendi arayüzleri vardır. Genellikle router işlemleri digital mixerler'de yapılır ama belki elindeki ses kartında router fonkiyonu vardır. Router yine ses kartının programın'da yapılabilir mesela router mixerin'de girişlerin görünür. Bu girişleri send vasıtasıyla program girişlerine yönlendirebilirsin. 1 kanal girdisi 1. kanala şu kadar gitsin yada 1. kanal girdisi 3. kanala şu kadar volum değerinde gitsin gibi. Kastetmek istediğim buydu. Hani bilirsin belki bu özelliği mixerden bilgisayara kayıt yaparken aux'lardan çıkış alırızda aux'ları istediğimiz oranda açıp kayda istediğimiz bir seviyede göndeririz. Mantık bu. Aklıma başka bişey gelirmiyor.Kolay gelsin. :roll:

Kayıt aldım gecenin bir yarısı uykudan kalkıp :D db konusunda bi deneme yaptım . VTB1 de ayarlar herşey ortada , ses kartının ayarlarıda defalt ayarda.

Cubase'de , kaydı aldıktan sonra sesini açtım 0'dan 6 db ye

http://www.zshare.net/audio/543822205538b20a/

adobe audion 1.5 , kaydı aldıktan sonra sesini açtım 0'dan 6 db ye
VTB1 de ayarlar herşey ortada , ses kartının ayarlarıda defalt ayarda

http://www.zshare.net/audio/5438247111d01e28/

Birde sizler bakın db yi cubase' de benim ölçütüğüme göre -24 ile -19 arası alıyor kaydı , cubase çok zayıf gibi .

adobe ise -12 - 9 aralarında alıyor kaydı , gayet tatminkar derecede .

Bu sefer derdimi anlatabilmişimdir inşallah

Sabahın bu saatinde kulaklıktan dinleyebildim ve duyabildiğim kadarıyla yorumlayayım: Adobe'de sonradan sesi Cubase'e göre daha fazla arttırmış olabilir misin? Zira Adobe ile yaptığın kayıtta gürültü daha fazla geldi kulağıma. (Ya da Adobe'yi sevmediğim için bana öyle geldi. :lol:)

Ayrıca, arada pek fark yok gibi. Bence Cubase'deki kayıt da yeterli. Sonrasında üzerine ekleyeceğin efektler ile, güzel bir hal alacaktır. Sonuçta limiter ya da compressor ile uğraşırken output u yükseltirsin, olur biter. Birkaç db ile sesin bir bozukluğa uğrayacağını sanmam. Daha doğrusu ben uzun süredir çeşitli ses kartlarında, dinamik ve condenser mikrofonla kayıt alıyorum ve şu ana kadar seste bozulma olmadı output u arttırdığımda. (Tabi hayvani ses arttırımı yapılırsa, iş değişir. :p)

Hatta buyur, Chorus (Output +7.4 db), Master Limiter (Threshold -6db) ve EQ (Output +8.0 db ve birkaç müdahale) ile senin kayıt:

http://www.zshare.net/audio/5438650325c2f044/

CaylakMuzisyen' Alıntı:
Sabahın bu saatinde kulaklıktan dinleyebildim ve duyabildiğim kadarıyla yorumlayayım: Adobe'de sonradan sesi Cubase'e göre daha fazla arttırmış olabilir misin? Zira Adobe ile yaptığın kayıtta gürültü daha fazla geldi kulağıma. (Ya da Adobe'yi sevmediğim için bana öyle geldi. :lol:)

Ayrıca, arada pek fark yok gibi. Bence Cubase'deki kayıt da yeterli. Sonrasında üzerine ekleyeceğin efektler ile, güzel bir hal alacaktır. Sonuçta limiter ya da compressor ile uğraşırken output u yükseltirsin, olur biter. Birkaç db ile sesin bir bozukluğa uğrayacağını sanmam. Daha doğrusu ben uzun süredir çeşitli ses kartlarında, dinamik ve condenser mikrofonla kayıt alıyorum ve şu ana kadar seste bozulma olmadı output u arttırdığımda. (Tabi hayvani ses arttırımı yapılırsa, iş değişir. :p)

Hatta buyur, Chorus (Output +7.4 db), Master Limiter (Threshold -6db) ve EQ (Output +8.0 db ve birkaç müdahale) ile senin kayıt:

http://www.zshare.net/audio/5438650325c2f044/
:D

Dinledim evet hoş olmuş sağolasın ,peki bu kısıklığın çözümü nedir acaba ? Adobe daha bi buhulu kaydediyo farkındayım cubase ise daha renkli kaydediyor , arada kalite farkı var baya . :D

Nurkan , ile bugün konuştuk , ama soruna çözüm bulamadı .. Tek çözüm gaini köklemek oldu , bir kaç hata vardı bağlantıda onları düzelettik ama gene aynı sorun devam ediyor. Gerçi kendisi sorunu yazıcam dedi buraya daha profosionel olarak . Beklemedeyim bende .İnşallah çözeriz sorunu hep beraber .

Geri