[Eski] Cubase

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

laguna1

Yeni üye
Cubase'de gitar kayediyorum.Kanala kaydetmeden önce reverb veriyorum..Cubase in monitörünü açıyorum.Kaydetmeye başlıyorum.. Fakat monitörden gelen seste gecikme sorunu var..Bunun nedeni ne olabilir?Nasıl çözebilirim?

Kesin onboard'dur.

Asio4all yahut kx driver kur. Cubase device setup menüsünden doğru driver'ı seçtiğine emin ol (asio olması gerek). Buffer size'ı düşük tut.

Kaydetmeye gayret ettiğin kanalda doğru input'u seç. O üzerine basınca kırmızı olan şeklin sağında, üzerine basınca sarı olan bir hoparlör ikonu var. Onu sarı yap, eğer sinyali görüyorsan kanalda, program da görüyor demektir.

"Arama" diye bir link var yukarıda sağdan ikinci, onu da kullan. Pişman olmazsın.

Bende de onboard ses kartı var......Asio4all 'u kurdum....latency çok düştü, kaydı dinlediğimde ses mikrofondan geldi....şaşırdım....eski asio driveri seçtigimde latency olmadan hoparlorden geldi...Vst connections da input ve output u kontrol ettim.....Birşeyleri yanlış yaptım galiba.....

Diger başlık uçtuğu için aynı soruyu burada sorayım...Gitarı mono kaydedemiyorum... Add mono track diyorum.Kayıt tusuna basıyorum.N.Ama kaydedemiyorum..

Ya ben okumadan yazmışım, çok özür dilerim.

Cubase device setup'tan m-audio ASIO driver'ını seçtiğine emin ol. ASIO4all kullanmana gerek yok.

Bir mono kanal aç. İnput'unu doğru seç.

Dediğim monitör butonuna bas. Budur.

Tekrar selam...Nurkan abi dedigini yaptım...Ama biraz gariplik var sanki.:)Açtıgım kanalın giriş ve çıkışın mono yaptıgım da ses çıkmıyor...2 türlü ses çıkıyor.Girişi stereo -right çıkışı mono yapıcanca ses soldan geliyor:) Yine giriş stereo right çıkısı stereo yapınca sagdan ve soldan ses geliyor.Hangisini kullanmam daha mantıklı:)?

Mono kayıt yapacaksan Mesela mikrofonla vokal yada gitar kaydetmek gibi o zaman kanalda mono in, stereo out u seçeceksin. Stereo kayıt yapacaksan mesela klavye gibi o zaman stereo in, stereo out u seçeceksin. Yani kayıdı mono/stereo alacağın duruma göre kanal ayarlarını yapman gerekiyor.

Aristo ben bu kayıt işinde yeniyim.Sorun şu mikrofon ve preamp aldım.Şuan çalıştığım ortam uygun olmadıgı için mikrofonu kullanamıyorum.Belli bir süre sonra mikrofon kullanmaya başlıyacağım..Gitar müzigi yapmaya çalışıyorum.1-2 bestem var. Güzel bir şekilde kaydetmek istiyorum...Dolayısıyla sadece gitarları canlı çalıyorum.Gitar- pedal- preamp ses kartı Vst olarak amplitube kullanıyorum...Biraz araştırdım gitarları mono kaydetmek gerekiyormuş..Nedenini hala anlamadım:)Dediklerini uyguladım...F4 E bastım mono in ve mono out ekledim.Ondan sonra bir mono kanal açtım.Girişi dedigin gibi mono in yapıyorum.Çıkış için ise herşeyi denedim.Yine ses alamadım.Sadece giriş stereo-right çıkış stereo olunca ses çıkıyor...

Yukarıda yazıdıgım gibi her gitar kanalına vst olarak amlitube kullanıyorum ...Çünkü elimde yeterli ekipman yok..(Örnegin gain i elimdeki pedallardan efektleri amplitube den ayarlıyorum)Ne olursa olsun mono kaydetmek çok daha fark yaratır mı:) (Artık umudu kestim de mono olayından:)

Mono out niye ekliyorsun stereo rca çıkışın varken:shock: Mono yu stereo kaydedebilirsin bunun için iki kanal mono kanal açıyoruz.Ardından pan ayarlarını birisi sağa birisi sola olarak yaslıyorsun.Sonuçta 2 mono = 1 stereo.F4 seçeneklerine gelince girişi mono yap çıkışı stereo yap normal yol bu.Kartın zaten destekliyor.

Kulandıgım kablolarla ilgili olabilir mi?Vtb 1 den ses kartının mikrofon girişine girince mono kayıt alabililiyorum..

Geri