Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir
Ebenezer' Alıntı:...MBox 2 Mini 375$ falan. 003 falan almaya kalkarsan 1500$ civarı. Deliler gibi kanal ihtiyacın yok ise eğer (aynı anda 8 kanal gireceğim falan) MBox serisi iş görür bence...
"Master Buss"tan geçen her şeye, her DAW yazılımı kendi "parmak izi"ni ekler.ozdnrk' Alıntı:Aslında bahsedilen seminerde export yada bounce edilmemesi önerisi her DAW için geçerliydi arkadaşlar. Hatta protools üzerinde gösterildi.
Protools da bunu farklı bir master yaratıp tüm kanal, grup vs. buraya yönlendirip kaydederek gerçekleştiriyoruz...
aristo' Alıntı:ozdnrk, VST Connections bölümünde monitör seçeneği falan yok bende. Ses kartım 2 stereo in/out a sahip. Dolayısı ile Mouse ile tıklayınca Maya44 0-1-2-3 diye girişler-çıkışlar yer alıyor.
Cubase SX2 ile alakalı mı acaba bu?
ilterocktive' Alıntı:Offline export olsun, ya da Real-Time mixdown olsun, hepsi aynı kapıya çıkar bu açıdan.
Bir sesi bir DAW'ın içine attığınız anda, eli mecbur, algoritma işini yapacak. Fader'ı itmeseniz bile 32 bit işlem dönecek içeride.
Oyunu, çözümü, ya da bit yeniği yok bu işin.
"Offline export" her zaman her projede önerilmiyor olabilir. Pro Tools zaten bildiğim kadarıyla bunu yapamıyordu. Son versiyonu yapıyor olabilir.
Pro Tools'cular zaten offline export'a gıcık. Sebepleri de var. Kimisi de haklı. Ama her koşulda değil bu. Bildiğim kadarıyla.
Oluyoruz. Aynen. Zaten benim demek istediğim o.yavuzy' Alıntı:...Algoritma , Offline export'ta playback'tekinden farklı birşey yapıyor mu?
Sonuçta playback'i dinlerken de master bus'ı dinlemiş olmuyor muyuz?
O da aynen. Bir yazılımdan "çıkmak" için, master buss'ı kullanmaktan başka çare yok. Dinlerken de aynı, export/mixdown yaparken de aynı sesi dinliyoruz.yavuzy' Alıntı:...Dolayısı ile o parmak izini zaten miksi yaparken playback esnasında dinlemiş oluyoruz diye düşünüyorum...
Ben de duymadım. Fakat aynı mixdown'ı başka bir DAW'dan dinlersen ufak farklar olabilir. Kimisine göre bu ufak farklar, pek ufak fark olmayabilir.Logic'te hem offline hem de realtime export var. Ben birkaç sefer aynı mix'i realtime ve offline bounce ettim, bir fark duyamadım...
Birinci durum, herhangi bir kanala uygulanan hardware/donanım efekt işlemcisinin çıkışının DAW mikserine fiziksel olarak dönüyor oluşu.ozdnrk' Alıntı:Ne durumlarda tavsiye edilmiyor?"Offline export" her zaman her projede önerilmiyor olabilir...
Bende katılıyorum bu görüşe.ilterocktive' Alıntı:Dışarıda "fanboy" diye tabir edilen tiplerden her yerde var. Macintosh bilgisayarlara aşık tipler var örneğin.
Böyle şeyler duyarsanız, "duymamazlıktan gelin" demeyeceğim ama, bağı-bahçeyi satıp bir tip ürüne yönelme gafletinde de bulunmayın.
"Algoritma sorunu"ymuş... pöah.
ilterocktive' Alıntı:Dışarıda "fanboy" diye tabir edilen tiplerden her yerde var. Macintosh bilgisayarlara aşık tipler var
Bu sıralamadaki pro tools hangi pro tools?HD'nin audio engine LE ve MPowered'dan farklı yanlış bilmiyorsam.iskender' Alıntı:Geçen sene Fransa'da yapılan Apple Logic Pro eğitimine bizden iki kişi katılmıştı. Eğitim sırasında ve sonrasında konuşulanlar ve off-the-record muhabbetler sonucunda öne çıkan en iyi mix-engine sıralaması:
1. Nuendo / Cubase
2. Pro Tools
3. Logic Pro
.....
Bu arada siz sormadan ben söyleyeyim; Cubase ile Nuendo'nun audio/mix engine'leri tümü ile birbirinin aynı. 2 dakika önce Steinberg'e özellikle sordum. Cubase ile yapılan mix down Nuendo ile yapılan ile aynı olur derler.