Cubase'de Kayıt Sırasında Başka Kanallarda İşlem Yapabilme

kabaca

Yeni üye
Selam arkadaşlar. Benim öğrnmek istediğim; cubase' de kayıt sırasında başka bir kanalda işlem yapabilip, kaydın o kanala kaymasını engellemek. Şöyleki; cubase ile kayıt almaktayız, parça akıyor. Biran bas gitarın fazla geldiğini duyduk ve bas gitarın seviyesini düşürmek istiyoruz. Ama şu an ben bunu yaptığım an kayıt devam ediyor ama artık bas gitarın kanalına geçiyor. Kayıt aynı kanalda kalmalı, devam etmeli ama diğer bir kanala girip seviye ayarı yapabilmeliyiz. Acaba bunun bir yolunu bilen arkadaşımız var mı?

Yani hiç dert etmediğim birşeydi. Kaydı durdurup, denge yapıp kayda başlamak çok da zor değil bence.

Ama şöyle bir önerim olabilir. (cubase olmadığı için şu an kafadan atıyorum)

Tracklerin olduğu o ana pencereden değil de, mikser ekrandayken kayıt yapıp mikser üzerinde fader ile oynayınca da kayıt oraya geçiyor mu?

Evet mixer üzerinden kullanırsak sorun yok. Yalnız bir zaman Cubase' de "preferences" kısmından bir değişikle bunu değiştirmiştim. Ama bahsettiğiniz şekilde de gayet kullanılabilir. Cevap için teşekkürler.

Preferences menüsünde seçtiğin kanalı otomatikman "record arm" etmesini önleyebilirsin. Bu bir çözüm.

Mikser de çözüm tabii.

denizdurdag' Alıntı:
Preferences - Editing - Project&Mixer - Enable Record on Selected Track işaretlenmemiş olacak.

Hocaaaaam ne yaptın sen:) Tam aradığımı söylemişsin. Çok büyük teşekkür :D

Daha pahalı bir çözümde mevcut. Smile Kontroller kullanmak.Hem daha keyifli olabilir.

Maalesef controller ile olmuyor. Elimde Mackie controller var.

Geri