[Eski] Cubase'in ayarlardaki inadı

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

tolgaf

Yeni üye
Selam,
Cubase'de piyanoyu bir sese sabitlesem de ne yazık ki kendisi en başa alınırken ya da wav'a çevirip kaydederken piyanoyu en son sese kadar yine açıyor haliylen sadece eşlikte kullandığım piyano baskınlaşıyor ve çalışmanın rengi kaçıyor.
Bu soruna çare var mıdır?
teşekkür.

cubase 5.1.0.0
sorun çıkaran plug-in: edirol orchestral.
bilgisayar: celeron 800 işlemci,
ram: 64dü sanırım.

"cubase'de bir sese sabitlesem de" derken, "cubase mixerinde ayrý ayrý kanallara göndersem de" mi demek istiyorsun? eðer öyleyse sorun çýkaran plug-in olmasa gerek. bir de gözünden kaçmýþ olabilecek herhangi bir otomasyon sorunu sözkonusu olabilir mi?

şöyle,
plug-in in bir mixer'i var ve mixer'de her kanalın ses ayarı var. bu sesi bir dereceye ayarlıyorum, çalıyor. ama başa aldığımda ya da save etmeye kalktığımda eski ayarına dönüyor gerisingeri. bilmiyorum ki nedir anlamadım.

midiauto0yy.jpg
Tolga, Olcay'in dedigi gibi bir git bakalim midi mikser'a bak (1.), kazara otomasyon mu yapmissin. Sonra git, bi de bu midinin ses cikis kanalina bak audio mikserde (2.). "Write" tusuna basiliyken yaptigin bircok sey parca akarken otomasyon olarak kaydedilir. "Read" basilisiysa, yine parca calarken bu otomasyon "okunur".

Ama tahminimce Edirol kafasina gore "reset" yapiyor, parcayi basa sarinca. Midi list editor'de gorebilirsin eger "volume change" bilgisi varsa. Varsa sil o bilgiyi tabii.
Ama benim tahminim bunu Edirol'un yaptigi yonunde. Var boyle bazi kendini akilli sanan VSTi'lar...
Bu Cubase'in sorunu degil ama, aslinda Olcay, bu sorunu "by-pass" edebilecegin yontemi nerdeyse citlatmis.
Bu sorunu "diger yazilimlar" basliginda sorduktan sonra, yine de cozum bulunmuyorsa, bu meymenetsiz VSTi'n ses cikis kanalini, yeni yarattigin bir gurup kanalina yonlendir. Sonra da kokle midi kanali, grup kanalin potunu indir asagi. Bak artik bagirip-cagirabiliyor mu... Yemezler. Terbiyesiz VSTi seniii...

Eğer midi import etmiş isen, midi part'ın başında midi channel, volüme vs... gibi ayarları içeren bir bilgi öbeği bulunur. Partın üstüne tıkla, yukardaki menülerden list editoru bulup onun ile part ı aç, orda gördüğün note değerleri dışındaki herşeyi sil.

teşekkürler, işe yaradı, şimdi bir soru daha:
cubase'deki effect'leri sadece 1 kanalda kullanmak istiyorum, diğerleri default kalsın istiyorum, nasıl yaparım?

wav şeklinde dışarı alıp, sonra audio şeklinde geri import edip kayıt yapmayı denedim, ama şöyle bir sorun var, wav yapınca normalden daha hızlı oluyor, dolayısıyla audio olarak geri getirince bir uyumsuzluk oluyor.

bilmem anlatabildim mi durumu, yani cubase'deki haliyle sonrasındaki halleri çok farklı oluyor...

Yok oyle "tesekkurler, ise yaradi, bir soru daha:"... Kuru kuru ne o oyle? Neymis sorunun anlat bakalim, ne halt karistirmissin? 8) :lol:
Cubase'deki efektleri biz sana her kanala uygula demedik ki, niye her kanala uygulanmis olsun? Zaten 1 kanala uygulayacaksin efekti. "Default" birakmak icin yol yurumene gerek yok, daginik birak, onlar default hallerinde surunur zaten.
Hangi kanala efekt uygulamak istiryorsan o kanala git (Panama kanali), sol ustteki mikroskobik "INS" (ya da mikroskobik "FX") dugmesine bas, onunde yeni ufuklar acilacak. Simdi o versiyon bende yuklu olmadigi icin, tam olarak hatirlayamadiydim hangi dugme iliklenecekti diye.
Sirf efekt uygulayabilmek icin "wav seklinde disari" alma, ses kalitesinde az da olsa kayip olur.
Export (mixdown) edilmis sesin temposu degismis ise, yanlis bir formatta export (mixdown) ediyorsun demektir. Peki bu sesin akordu degismiyor mu?
Durumu aslinda tam olarak anlatamamissin.
Export degerlerin soyle olmali (eger mastering muhendisi degilsen):
exportaudio5ky.gif

Kirmizi elips icindeki secenek bir zorunluluk, yesil elipsler ise opsiyoneldir (duruma ve donanima gore). (Sample rate, senin icin 44.1 kHz =44100 Hz olmali).

tolgasi, bir de ulasmak istedigin amaca yonelik soru sordugunda, neye ve neyle ulasmak istedigini, sanki bir beyinsize anlatiyormus gibi anlatmaya calis. "cubase'deki effect'leri sadece 1 kanalda kullanmak istiyorum" cumlesindeki kanal ne kanali mesela? Suveys kanali mi, yoksa idrar kanali mi, bunu iyice acikla. Bir dahaki soruya. Yoksa kesecegim senin sorularinla ilgilenmeyi bak :p . Sadece sen degil, kimseye yanit verilmez bu halde.

export ayarları benim de aynı bu arada.
nasıl tarif etsem.

hani kaset devrinde şöyle birşey vardı:
bazı teypler, diğerlerinden birazcık daha hızlıydı,
bu sebeple bir kasedi birinde dinlersek artık diğerlerinde dinleyemezdik :) çünkü birisi diğerinden küçük bir farkla daha hızlı çalıyordu...

işte export edince çıkan ses ile cubase'de normalde çalan seslerin farkı da bu bende. belki saniyelik bir fark bile değil, ama kulak farkediyor.

Bahsettigim fark, 44.1 kHz ile 48 kHz arasinda farkedilmesi "bariz" bir fark. Ama tarifine uyan bir tek bu var. Dogru seceneklerin isaretli oldugundan emin olmaya calis once.
Sorun yazilimda degil. Sorunun dusuk bilgisayar konfigurasyonundan, ya da ses kartindan kaynaklaniyor olabilir (ses kartin var mi? :) ).
Ama bir bilgisayar islemcisinin yaptigi dijital islemin, teyp benzeri bir sonuc vermesi pek rastlanan birsey degil, onu soyleyeyim. Ben burada tikanirim.

Stüdtoda çekilen bir ses uzaktan gelen bir ses nasıl yapılır

Stüdtoda çekilen bir sesi uzaktan gelen bir sese nasıl çeviririm? Normal konuşan birini ağlayarak konuşuyormuş gibi yapabilir miyim.

Re: Stüdtoda çekilen bir ses uzaktan gelen bir ses nasıl yap

murat' Alıntı:
Stüdtoda çekilen bir sesi uzaktan gelen bir sese nasıl çeviririm? Normal konuşan birini ağlayarak konuşuyormuş gibi yapabilir miyim.

Haydi bu da benden olsun...
Sese uzaktan geliyormuş hissi vermek için biraz kısıp, derinliğini arttırabilirsin.

Normal konuşan birini ağlayarak konuşuyormuş "gibi" yapamazsın.
Kişi öyle konuşmuştur veya konuşmamıştır. Bu yüzden "seslendirme sanatçılığı" diye birşey var. :)

Sesi uzaktan geliyormuþ gibi yapacaksan ve (insan sesi) biraz eq artisliðide yapmak lazým :) Mesela alt frekanslarý azaltýrsýn ,biraz oda reverbu verip revebun parametrelerini kafandaki odaya göre kurcalarsýn.

Normal konuþan birini aðlayarak konuþuyormuþ gibi yapabilir miyim
Hiç denemedim :)

Re: Stüdtoda çekilen bir ses uzaktan gelen bir ses nasıl yapılır

Murat' Alıntı:
.. Normal konuşan birini ağlayarak konuşuyormuş gibi yapabilir miyim.

Ben de çalıp kaydettiğim bir klavye melodisini Jordan Rudess çalıyormuş gibi yapabilir miyim?

:lol:

Murat' Alıntı:
Cevap 1 : Monitörlerden uzaklaş bayağ uzaktan dinle o zaman uzaktan geliyomuş gibi oluyor geçen denedim işe yarıyor valla bak.. :lol:

Cevap 2 : Asfalt ağladı be... :D

Stüdto yeni bi mimari dizaynın adı sanırım... :lol:

Geri