[Eski] DİGİDESİNG VENUE MİXRACK SİZCE NASIL BIR DIGITAL MASA

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

turanrah

Yeni üye
dıgıdesıng venue mıxrack hakkındakı dusuncelerınızı ogrenmek ıstıyorum son zamanlarda yamahadan sonra dıgıtal masada(canlıda)cıkısa gecen bır mıxer turkıyedede staras ve zannedersem altıncızmenın terceh ettıgı bır ürün sıze nasıl bır masa

yamaha ve dıgıdesıng urunlerını goz onunde bulundurup degerlendırmeye aldık yorumlarınızı ve baska onerılerınız varsa alırsak sevınırım tesekkurler

Dunyada oldukca yaygin kullanilan bir mixer.Ozellikle Amerikan rock gruplarinin tamami (neredeyse )kullaniyor,En buyuk ozelligi studyoda kullandiginiz pluginleri live da kullanabiliyor olusunuz.Yani mix buss compressor olarak SSL G4000, multiband compressor olarakta C4 kullanabiliyorsunuz.Ustelik Sonnox urunleride destekleniyor.BUnlar birlesincede mukemmel bir mixer elimizin altinda oluyor...

Venu yamaha ile bence kiyas kabul etmez...Cunku software olarak digidesign cok guclu...Gercekten live da istedigimiz plugini kullanabilmek mukemmel birsey.

Yamahanin Eq lari ile 6 db lik hareketleri zar zor hissetmeye baslarken,Sonnox un Eq lari ile 3 db lik hareketler hemen kendini belli ediyor.Aradaki sound farkini zaten konusmaya gerek yok sanirim...

Ulkemizde Staras ta iki adet bulundugunu biliyorum.

ben hatta staras'dakini kullandım (tarkan'ın ön grubuyduk :)), hayatımda ilk kez venue kullanıyor olmama rağmen, çözüp hızlı bir şekilde çalışabilmem 5 dakikadan az zamanımı aldı, layoutu gerçekten çok rahat. biraz da pt ile haşır neşirseniz zaten hiç sorun olmuyor. rock'n coke'da falan dikkat ettiyseniz zaten turlayan büyük gruplar genelde hep venue ilşe çalışıyorlar, parçalar arası otomasyon, total recall, Çağan'ın bahsettiği plug-in kullanımı nedeniyle.

Aziz.

digidesing sc 48 almayı düşünüyorum ancak hala daha riderlarda yamaha m7cl cogunlukla geliyor ama gelecegi olan bir masa ya para yatırmak bana daha mantıklı geliyor sizlerinde yorumlarınızı almak istiyorum fikirlerinizi öğrenmek istiyorum birde digidesing sc 48de yaptıgınız ayarları d show da usb aracılıgı ile d showda da kullana bilirmiyiz ve tum digidesinglerin kullanımı aynımı

Venue SC48:
1-048-048391-Digidesign-Venue-SC48.jpg

Venue D-Profile:
profile_mixrack.jpg

Venue D-show:
digidesign_venue_d_show.jpg

VENUE serinin adi. STARAS da bulunanlar D-Show.

SC 48 fiyat araligina gore gayet basarili bir masa, diger bir yandan Digico SD serisi urunlerede bakabilirisin. Butce var ise Digidesign (Avid) Profile Serisi kesinlikle kusursuz bir masadir.

M7CL Kizilay dagitmis gibi her yerde oldugu icin isteniyor. M7CL ile SC48 i karsilastirmak biraz haksizlik olur.

grego' Alıntı:
M7CL Kizilay dagitmis gibi her yerde oldugu icin isteniyor. M7CL ile SC48 i karsilastirmak biraz haksizlik olur.

:) :D Çok güldüm Kızılay benzetmesineee :D Bir arkadaşım da cikletten mi çıkıyor bu kadar M7CL diyor :D

SC48 fena değil, ama ben Venue Mixrack tavsiye ederim! Kullanım vs çok daha iyi! Üsteik multicore da var.Tabi nerde nerede kullanacaksın? Bu önemli? Beraberinde gelen Plug-in leri çok beğendim.
SD8 de çok kullanışlı, hem multicore da var.

kıbrısa gelen sanatcılar rıderlerınde yamaha pm 5 d rh veya m7cl masaları tum rıderler de var yeni yeni all digidesing diyede yazmaya başladı ancak rıderlerın tamamını kapsamıyor ben gelecegı olan bırseye para yatırmak ısterım m7cl bence bir kac sene sonra tamamen tarih olacak bu yuzden degidesing hem fiyat olarak hemde kalıte olarak yanı fiyat performans a gore ıyı bır masa 1adet mixrack nerdeyse 2 adet sc 48 fiyatına geliyor buyuzden sc 48 i istedim asıl sorum bu kıbrısa encok gelen sanatcılar (funda arar ışın karaca ebru gündeş sibel can murat boz)pop ve alaturka tarzı sanatcılar sc 48 i aldıgımız takdirde bu ve bu tarz sanaçılarda sorun yaşarmıyız yani gelen tonmaister ben bu masayı bilmiyorum kullanmam dermi

turanrah' Alıntı:
kıbrısa gelen sanatcılar rıderlerınde yamaha pm 5 d rh veya m7cl masaları tum rıderler de var yeni yeni all digidesing diyede yazmaya başladı ancak rıderlerın tamamını kapsamıyor ben gelecegı olan bırseye para yatırmak ısterım m7cl bence bir kac sene sonra tamamen tarih olacak bu yuzden degidesing hem fiyat olarak hemde kalıte olarak yanı fiyat performans a gore ıyı bır masa 1adet mixrack nerdeyse 2 adet sc 48 fiyatına geliyor buyuzden sc 48 i istedim

SC48, I/O'ları arka panelinde bulunan, kesinlikle genişletemeyeceğiniz .Avid'in, küçük-orta çaplı kullanıcılara ulaşabilmek için ürettiği bir sistem.

Mix Rack ise genişletilebilir bir sistem.Sistem içinde Venue Profile konsol geliyor.Yanlış bilmiyorsam, sistemi büyütmek isterseniz, venue stage rack alarak sistemin kapasitesini genişletebiliyorsunuz.

turanrah' Alıntı:
asıl sorum bu kıbrısa encok gelen sanatcılar (funda arar ışın karaca ebru gündeş sibel can murat boz)pop ve alaturka tarzı sanatcılar sc 48 i aldıgımız takdirde bu ve bu tarz sanaçılarda sorun yaşarmıyız yani gelen tonmaister ben bu masayı bilmiyorum kullanmam dermi

Bahsettiğiniz sanatçıların bazılarıyla Özgür Bey çalışıyor diye biliyorum, kendisine sorabilirsiniz :)

Ben, kesinlikle sorun yaşayacağınızı söyleyebilirim.Bu sorunu aşmak için, satın aldığınız cihazın bütün özelliklerini bilen, konsolla çalışmak için gelen teknisyenin sorularını cevaplayabilecek bir çalışanınız olmalı.

Gerçi siz, 150bin poundluk bir konsol da alsanız M7CL'de ısrar eden teknisyenler olacaktır :)

Gerçi siz, 150bin poundluk bir konsol da alsanız M7CL'de ısrar eden teknisyenler olacaktır

Offf diyorum baska birsey diyemiyorum kendi adima, M7CL olmasin diyorum, PM5D getirelim diyorlar, Yamaha olmasin (mumkunse) diyorum baska masa yok diyorlar, Digico SD 8/ 9 olsun diyorum pahali diyorlar, SC 48 bulamazmiyiz diyorum zor diyorlar, i live getirin ozaman diyorum, bosta masa yok diyorlar...Diyorlar da diyorlar, Saka bir yana kendi adima PM5D den nefret ediyorum, kullanabilirligini begenmiyorum o masanin. M7CL hizli masa ama ton katlari berbat, en keyif aldigim masa Digico SD8 oda herzaman gelmiyor. Kendime bir adet Presonus 24:2 alicam sanirim, yanina da saglam bir rack sistem yapicam iyi kalitede mix bus compressorler koyacagim. Istedigim masa gelmediginde kucuk mekanlara kendi sistemimi goturecegim...Zaten genelde kendi mikrofonlarimi goturuyorum enazindan keyifli is yaparim... :)

en basta bu digidesingi tayfun öksüz kabul ederse herkes kabul eder demekdir sezon basında pm5d için hepimize cemkirmişdi . m7 konusuna gelince yakınnda bakkala düşücek . ilive zaten kızılay gbi oldu . suan ilgimi ceken 3 masa var digico sd - soundcraft vi1- digidesing ..........

Valla Digidesign (AVID) Profile mukemmel bir masa...Diger masalara plugin ve islevsellik konusunda fark atar. Dusunmeden alin derim. Pro 6 ile kiyasliyinca bircok ozelligi var. Kullanilabilirlik oldukca kolay, ozellikle protools kullaniyorsaniz cok rahat ediyorsunuz.

Üstadlar var iken bize laf düşmez ama bende soundcraft vi1 var memnunum. Tavsiye ederim. Bu ürününde bana tavsiye eden Özgür beydi bir topicde.

Geri