davulzade' Alıntı:Ziller istediğim gibi yankılanmıyor.Yani garip tınlıyor.Aksam iyi ziller de iyi olduğuna göre hata bende.Keçeleri hangi şekilde yerleştirmekten tutun da zillerin vidalarını ne kadar sıkacağıma kadar gerekli bilgileri nasıl öğrenirimBununla ilgili bildiğiniz siteler var mı.Burada tarifle anlatmak çok zor olacak çünki.
Öncelikle merabalar...
Öyle sanıyorum ki zillerin satın alırken tınılarını çok sevmişsin ve bunu evinde(çalışma ortamın) aynısını yakalayaman canını sıkmış...
Bu arada dost tavsiyesi zilleri alırken çekinmeden kontrol et defalarca hatta ekle ertesi gün git aynu zillere tekrar bak sonradan pişman alacağın bi zili almak insanın fazlasıyla midesini bulanırıyor..
Şunu söyliyim davul da dünya standardı vidalar böyle sıkılacak, şu kalınlıkta keçe kullanacaksın açıları şu olacak die bişey yoktur.. Ancak üstadların yıllar süren deneyimleri sonucu kazandığı az efor ile daha iyi tını daha az kas gücü teknikleri vardır
Zilleri daha fazla sıkıştırman sesin kısa sürede yüksek frekanslara cıkmasıdemek... gevsek bırakman ise tersi ( gözlemim bu)
herzil için 1-1,5 santim genişliğinde keçelerin kafi geleceği düşüncesindeyim...
Ama sorun davulunu kurduğun odayla ilgili de olabilir (doğal reverb mesala
tavsiyem 2-3 tabaka strafor alman( ortalama tabakası 3-4 milyon galiba) ve bunları davulun iki yanına 150 cm mesafeyle birz öne doğru dikey olarak yerleştirmen ... ben çok faydasını gördüm.. işne yarayacaktır..
tavsiye alabileceğin kaynaklara gelince: bende çok aradım yıllarca ufak tefek de olsa birşeyler buldum ama kendi fikrim bu işler en iyi bu işin üstadlarıyla (hocalar) yüzyüze görüşerek öğreniliyor.
eğer istanbulda isen böyle insanlara ulaşman çok çok kolay....
kolay gelsin..