Herhalde akort olayına geçmeden önceki evreleri biliyorsundur. (Temizlik, vidalar, deriye bastırmalar...)Kısa ve öz yazmışsın, ben de kısa ve öz yanıtlayım:
"Davullar sadece birbirleri ve tek olarak armonili bir şekilde akord edildiklerinde güzel duyulur." diye bir cümle var.
Alt deriyi, üst deriden minör 3'lü (1.5 ses) kadar inceden akordla. Bu davuldan daha net ses almanı ve mikrofonların davulun sesini daha net almasını sağlar. Tabi çaldığın mekanın durumuna göre sen bir ayar tutturacaksın.
Davulları küçükten büyüğe doğru akortla. Kick için; kalın bir sese akortlama yolundan çıkarak, ön deriyi arkaya göre daha ince akortla, grubunuzun basçısı ile aynı tona yaklaşmaya çalış. Rezonanslı ve gecşek bir akort olmalı.
Trampet akordunu bu bilgiler dahilinde kendin yapabilirsin. Alt deriyi mümkün olduğu kadar sık. Üst deriyi zevkine göre akortla.
Akort olayına çok zaman harcarsan daha da içine sinecek yöntemler bulabilirsin. Bunlar sadece temel bilgiler, gerisi zevkine kalmış.
Diğer sorularını için açık bir şekilde sorarsan sevinirim. Çünkü bu şekilde düşüncelerini rastgele yazmak gibi hissettim. :lol:
"Kafandaki tam olarak nedir?" bilemediğim için, girip çıkmam gereken ayrıntıları bilemiyorum.
Kolay gelsin.