[Eski] Davulda Kick

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

Fascination

Yeni üye
Güzel kick tonları almak için ne yapıyorsunuz ?

Biz deriye susturucu takıyoruz. İçinde de sünger var. İç deri biraz daha salınmış durumda. Dış deri biraz daha gergin vaziyette.

Bir de derinin tam ortasında duran şu yuvarlak derilerden kullanan var mı ? Dayanıklılık artıyor mu ? Deri çabuk patlamıyor mu ?

arkadaşlar benim 22"lik kik içinde fissman manyetik var. mıdı bağlantısı ile acusstic kik, virtual drum machine gidiyor. mıdı ınterface ile roland hpd15 ve roland spd20 ye yönlendirme yapıyorum tadından yenmez bir kik tonu alıyorum. en kısa zamanda diğer aksamlarada fıssman alıp zevkin doruklarında tuşeler çıkartmayı umuyorum.

Fascination' Alıntı:
Güzel kick tonlarý almak için ne yapýyorsunuz ?

Biz deriye susturucu takýyoruz. Ýçinde de sünger var. Ýç deri biraz daha salýnmýþ durumda. Dýþ deri biraz daha gergin vaziyette.

Bir de derinin tam ortasýnda duran þu yuvarlak derilerden kullanan var mý ? Dayanýklýlýk artýyor mu ? Deri çabuk patlamýyor mu ?

Ben kick drum derileri icin evans'in EMAD modelini kullaniyorum. Bu derinin iki tarafinda da kopukten yapilmis yapiskanli susturucu var. Istedigin tona gore bunlari cikartip takabiliyorsun. Bunun disinda davulun icinde yine evans'in EQ Pad Bass Drum Muffling Pad model yastiklarindan kullaniyorum. Ortada ise patch kullaniyorum. Fiber, plastik, naylon gibi maddelerden bulmak mumkun. Kullandigin maddeye gore bass drum'in sesi degisicektir. Genelde daha bir tight sound alirsin bu patchlerle ve derinin dayanikliligini da arttirir. Ondeki deriye acacagin delik'te ses kontrolune yardim edecektir. Ben genelde ic derileri gevsek, dis derileri ise orta sikilikta akord ederim. Eger pedalini da bass drum'a gomulu halde calmazsan (yani bass drum'a vurduktan sonra pedal'i derinin uzerinde tutmak, serbest birakmamak) daha da iyi ses elde edersin...

Güzel tonu konser de mi yoksa kayıtta mı almak için ne yapıyoruz?

Değişmeyen iki üç şey var, ton ayarı (deri germek) bant yapıştırmak, ve kayıtlarda gerekli bir iki dinamik prosesör kullanmak.

22" Yamaha DP kick'i için 2cm kalınlığında, kick'in tabanını kısmen kapatan sünger kullanmıştım. Ön deriden arkaya tabanı kaplayan ve "güzelce" fazla tınıları alan bir susturma olmuştu ve Remo Ambassador Coated deri ile harika sesler aldığım bir kick idi...

20" Recording Custom kick'te susturucu namına hiç bir şey kullanmadım. Ama derim Aquarian II Performance idi. Kendinde susturucu ring'i olan bir deri idi; sahnede süper iş gördü daima!. Bu deri sayesinde birch kick'ten çok güzel mid sesler aldım...

22" Maple Custom kick'te ön ve arka deri için Remo muffle (derinin dibine yerleştirilen orta incelikte yastıkımsı yapı) ve Remo Ambassador Coated. Sonuç: İşte kick işte sound!...

Kolay gelsin...

Geri