Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir
leadnord' Alıntı:evvelden baki düşüncem ise bozzio hakkında, zilleri kullanışıdır,
benim için hayranlık uyandıran farkı da budur, zil tekniği
eğer davul çalıyor olsam zilleri bu şekilde kullanmak derdim olurdu kesinlikle.
Bir de söylediklerinde aklımda kalan, davul çalarken içinden şarkı söylediği ve davulu ona göre çaldığı idi. O zillerle oynamasındaki melodiklik de oradan geliyor.
Bazıları Terry Bozzio'yu ruhsuz çalan, sadece kaba güç kullanan bir davulcu olarak görüp sevmiyor
Onun genel davul tarzını melodik buluyorum sıklıkla. Enfes bir ustalık söz konusu. "Al sana ben muhteşemim" diye hiç bir şeyi adamın gözüne sokmadan ne olduyla ilgili doneyi alıcısına veriyor.Mahcem' Alıntı:Bir de söylediklerinde aklımda kalan, davul çalarken içinden şarkı söylediği ve davulu ona göre çaldığı idi. O zillerle oynamasındaki melodiklik de oradan geliyor.
"Ruh" ve "Duygu" nedir bir ölçüp biçebilsek, ne güzel yarınlara kanat açacağızMahcem' Alıntı:Bazıları Terry Bozzio'yu ruhsuz çalan, sadece kaba güç kullanan bir davulcu olarak görüp sevmiyor
Bende çok severim onun zillere yaklaşımını...Böyle zevkli bir zil tarzı bir de Bill Bruford'da vardır. O da zillerle zarifçe oynar...leadnord' Alıntı:evvelden baki düşüncem ise bozzio hakkında, zilleri kullanışıdır
nabruk' Alıntı:Gelişmiş ritimleri ve teknikleri barındıran, bir ustanın elinden çıkmış davulla ilgili kitap yada dökümanları(cd,dvd..) nerden bulabilirim,bulabilirmiyim Şimdiden teşşekkürler.
drummer_hakan' Alıntı:nabruk' Alıntı:Gelişmiş ritimleri ve teknikleri barındıran, bir ustanın elinden çıkmış davulla ilgili kitap yada dökümanları(cd,dvd..) nerden bulabilirim,bulabilirmiyim Şimdiden teşşekkürler.
www.google.com.tr adresine gir ve buraya "rudiments" yaz.Çok faydalı çalışmalar bulabilirsin.Cengizbaysal.com 'dan da drum doctor bölümünden time table'ları indir.Bunları çalıştıgın taktirde bi sorun olacağını sanmıyorum.Birde syncopation adını verdiğimiz çalışmalar var o sistemide öğrenmen faydalı olucaktır.