[Eski] DB Dva Line Array

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

MertTaslica

Yeni üye
Db Dva Line Array Nasıl bir sistem?Araştırmalarıma rağmen ingilizcem zayıf olduğu için pek bişey anlayamadım :) Db Dva Orta ölçeklimi yoksa kapalı mekanlar için üretilmiş bir malzeme mi? Yardımlarınızı bekliyorum.

Ona verecegin fiyata daha guzel seyler alabilirsin, ama o kapali mekan icin bir urun. Acik havada yeterli gucu saglayamazsin.

TuncaEskiyerli' Alıntı:
Bahsettigin urun sanirim
http://www.digital-vertical-array.com/mod_neues.cfm?CFID=132634&CFTOKEN=15916960
Turkiye distributorude asimetrik
bugune kadar dunyada 2006 dan beri 5000 unite satilmis. Opera serisinden sonra en cok satan urunmus. Italyan mali. Referans listesine bakildigi zaman oldukca yaygin kullaniliyor... Asimetrik EAW ve RCF inde ditributoru oldugu icin db ye sanki Turkiye'de biraz zayif kalmis.

Doğru Türkiye'de pek kullanımı yok.Bahsettiğim üründe dijital vertical array

@grego

Kapalı mekanlar için tahminimce,ingilizcen iyi ise bize bir çevirmenlik yap :) Ama şu var internet sitesinde ''news'' bölümünde baktığıma göre dışarıdada çok başarılı olmasada iş görür bir malzeme.Burası Türkiye ; (İstanbul harici) çok çok ucuza line array sistem ile işe gidiliyor.Pahalı kaliteli malzeme alırsan eğer büyük ihtimal ya batarsın yada kar edemezsin :)

Allah aşkına ingilizcesi olan biri bir bilgi versin :)

TuncaEskiyerli' Alıntı:
Sadece ic mekan icin kullanildigi fikri nerden cikti?
referanslara bakinca pek cok acikhava iste kullanildigini gorebiliyoruz..

Doğru abi.Çokta fiyatı ucuz,asimetrik fiyat listelerinden baktım.Aktif bir sistem anladığım kadarıyla.Çok başarılı olmasada Türkiye'de iş görür bir hoparlör bence.2000-3000 Ytl ye ses(line array),ışık,sahne,truss(6 ayak) sistem kurulan bir şehirde çalışıyoruz.Dünya devi markalardan alırsak,kurtaramayız :)

İçlerindede ya RCF ya B&C var bu kabinlerin.. Ama Db nin bütün ürünlerinde B&C kullanılıyordu bir ara sanırım halen öyle.

Vallahi abi,siz benden çok daha bilgili tecrübelisinizdir eminim.Başarılımıdır başarısızmıdır bilemem,Ama RCF TT33+ kadar iyi olucağını zannetmiyorum.Ee ne demişler ucuz etin suyu kara olur,ama para kazandırır :D Bu arada RCF ile kardeş firma olduğunu bile senden duyuyorum abi :)

Bir ara B&C di demek ki değiştirmişler :D Bende opera var içindede B&C var.. :wink: Kabinleri alalı daha 1,5 sene oldu :)

RCF and A.E.B. (dBTechnologies) conquer Milano Stock Exchange
Since the end of July 2007, RCF S.p.a. and A.E.B. Industriale (manufacturer of the brand dBTechnologies ) are joined together as a holding under the name of “RCF Group”, at the Milano Stock exchange.

Temmuz 2007 de birlestiklerini aciklamislar demekki o zamandan beridirde icine rcf koyuyorlar..

Ben dis mekanda "kullanilamaz" demedim, kullanirsaniz yeterli gucu saglayamazsiniz. Onlardan 12 sag 12 sol asarak alacaginiz ses "siddetini" bir baska marka ile daha az miktarlardaki hoparlorler ile alabilirsiniz. Urunu bizzat kullanmadim ama 3-4 kere dinledim, yerel bir firmada gordum. Ayrıca Star SDT nin showroom unda gormustum. Okuduklarima gore fotograflar ve websiteleri uzerinden yorum yapiyorsunuz, ben gordum ve dinledim urunu. Urunun boyutlari zaten amacini gosteriyor, kimse alip bununla acikhava konser yapamazsiniz demiyor, iki tane araba hoparloru ile de konser yaparsiniz, olmaz ama yaparsiniz. Kurali, standarti yok. Sen dersin olmaz, ben derim olur, bu boyle gider.Star SDT yi arayip sorun, ellerinde mevcutsa gidip dinleyin, urunu gorun, sonra tepki gosterin.

grego' Alıntı:
Ben dis mekanda "kullanilamaz" demedim, kullanirsaniz yeterli gucu saglayamazsiniz. Onlardan 12 sag 12 sol asarak alacaginiz ses "siddetini" bir baska marka ile daha az miktarlardaki hoparlorler ile alabilirsiniz. Urunu bizzat kullanmadim ama 3-4 kere dinledim, yerel bir firmada gordum. Ayrıca Star SDT nin showroom unda gormustum. Okuduklarima gore fotograflar ve websiteleri uzerinden yorum yapiyorsunuz, ben gordum ve dinledim urunu. Urunun boyutlari zaten amacini gosteriyor, kimse alip bununla acikhava konser yapamazsiniz demiyor, iki tane araba hoparloru ile de konser yaparsiniz, olmaz ama yaparsiniz. Kurali, standarti yok. Sen dersin olmaz, ben derim olur, bu boyle gider.Star SDT yi arayip sorun, ellerinde mevcutsa gidip dinleyin, urunu gorun, sonra tepki gosterin.

Biz başarılı bir iş bitirir demedik ki zaten.Ama iş görür.Ben kapalı alanda bir kongre de dinledim ; gayet başarılıydı ama dışarıda nasıldır bilemem.Dinleme şansım olmadı :)

db

db nın butun urunlerınde rcf oldugu dogru hatta brosurlerınde modellerıne kadar goruluyor. dva t4 line array'in içindede rcf in tt33+ te kullandıgı tizlerden kullanılmıs ayrıca mid hoparloru olarakta rcf in 6'' capındaki arkası kapalı(yani kendinden hacımı bulunuyor) ve ayrıca low hoparloru olarakta rcf in 8'' lik modelını kullanıyor ve butun kompenant neodmium yani cok hafıf . kasa plastik oldugundan bıraz dayanıksız gıbıme gelıo ama temız kullanıma bakıo bu bırazda.hoparlör aktif ve kendı ıcınde eQ modları var her kompenant icin ayrı bı anfı kanalına sahıp .icinde trafo yerıne switch mode devresı var . okudugum kadarıylada anfı devresı ödüllü. ve bu modül aktif olmasına ragmen sadece 15 kilogram agırlıgında . referans olarak brian adams gıbı bırkac unlu ısmın konserı var sıtesınde.bıde aksesuar bakımından guzel yanları var. watt konusu kendı boyutuna gore normal 420watt rms (2 saat devamlı gucte)kalıteli bnce ama arkadasın dedıgı gıbı fazla adet kullanımı gerektırebılır.

Geri