Gerçekten herkese teşekkür ediyorum. Ben şahsen bu kadar çok cevap beklemiyordum ilk günden. Öncelikle benim yapacağım müziğin klasik tarz olduğunu belirtmeliyim. Yani aslını isterseniz zorunluluktan dolayı (evde ses yalıtımı olmaması ve yaşlı komşuların çokluğu gibi) dijital piyano alıyorum. Yoksa ilk tercihim akustiklerden yana olurdu. Stage piyanolara da nedense sıcak bakamıyorum. Bir kaç sorum olacak;
-Yamaha CLP 230 ve 240 arasında tuşeyi iki farklı sese bölme ve USB bağlantısı dışında bir fark göremedim gibi ve aralarında 400 euroya kadar bir mevla oynuyor ki bence fazla bir mevla. 230'un bilgisayara bağlanabilirliği iyi midir? Çünkü şahsen kayıt yapıp çalışmalarımda ne kadar ilerlediğimi görmek istiyorum. Bu yüzden illa ki bilgisayarıma bağlamam gerekecektir.
-Tünelde Zuhal Müzik'te Roland ve Kawaiiler de gördüm ama en düşükleri 1600 eurodan başlıyor. Acaba onların en düşük özellikli olanları Yamaha'yla karşılaştırıldığında nasıldır? Çünkü söylediğiniz gibi CLP 230'da peki bir tuş yok üzerinde ve bu da "Acaba çok fazla bir özelliği yok mu?" diye beni tedirgin etti açıkcası. Şu da var belki üzerinde çok fazla tuş olmaması çok özelliği olmadığı anlamına gelmez. Bu konuda bir şey diyemeyeceğim. Elbette sizlere göre acemi sayılırım. Beğenilerden çok ustalardan tavsiye almak istiyorum.
-Tuşe ve ses olarak gerçek bir akustik piyanonun yerini tutmasa da benim yukarıdaki mesajımda söylediğim 3000 ytl civarında bir piyano önermek isteseniz bu ne olurdu? (Stage haricinde) Roland'lar nasıldır mesela?
Bir de internette anlatıldığı kadarıyla gerçek akustik piyano sesine yakın bir ses veren ve tuşesi benzer olan en iyi marka Yamaha'ymış bu doğru mudur? Önerileriniz doğrultusunda doğru gibi geliyor. CLP 230'a ısınmaya başladım ama Roland ve Kawaiileri de hemen göz ardı etmek istemiyorum. Bilgisayara bağlanabilirlikleri konusunda da bilgi verirseniz sevinirim. Midi portundan mı bağlanacak? USB, CLP230'da var mı? Varsa USB bağlantısını bilgisayara yaptığımızda kaydı nasıl yapabiliriz? Programa ihtiyacımız olacak mı? Basitçe açıklarsanız sevinirim. Önceden hiç bir enstrümanı bilgisayara bağlamadığım için soruyorum lütfen mazur görün. MIDI portundan bağlamak için de yine bir program gerekecek mi? Bilgisayar bu enstrümanı nasıl tanır onu merak ediyorum.
Yardımlarınız ve vakit ayırdığınız için gerçekten çok teşekkür ederim. Hiç bir forumda bu kadar çok ustanın birleşip yenilere yardım ettiğini görmedim ve sanırım göremem de. Bunu gerçekten takdir ettiğimi bilmelisiniz. Ben de iyi bir müzisyen olma yolunda geç de olsa önemli bir adım atıp iyi bir piyano almaya çalışıyorum işte

Asıl mesleğim kaptanlık ve artık hayallerimin peşinden koşma vakti geldiğinde denizin, dünyanın veya paranın pek bir değeri kalmadı benim için. Cevaplarınızı her gün takip edeceğim. Bu forumu da .İyi günler, sevgiler ve saygılar.