[Eski] Dijital Piyano Önerileriniz

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

CLP-230 GH klavyeli. GH3 olan CLP-240 modelimiz. CLP-230 'u bilgisayara baglamak için MIDI interface gereksimi yok, cünkü kendi üzerinde USB MIDI baglantısı zaten mevcut.

İmza : Yamaha Piyano - Clavinova - Synthesizer - Music Production - Gitar&aksesuarları - Nefesli Çalgılar Türkiye Ürün Müdürü

:oops: ya o kadar cok model olunca karıstırıyorum 230 da GH3. Özür dilerim herkesten. Ama MIDI interface ihtiyacın yok gerçekten. USB MIDI baglantısı yapabiliyorsun.

Kendim tercüme ettigim seyi unutmusum :oops:

Önemli değil :) Ya midi interface'e gerek yok mu gerçekten. Yani kendi kutusundan mı çıkıyor bağlantı kabloları? Peki onu kullanmayıp midi interface kullansak ekstra bir fayda sağlayabilir mi? Yarın 230 almayı düşünüyorum. Interface almadan önce bir buradan öğreneyim işin aslını. Zira 60$ dı M-Audio interface'i.

bilgisayarın cok kötü eski degilse USB 2.0 portun varsa, Asio driveri olan bi ses karti sahibi isen cok bisey farkedeceğini sanmıyorum. Dediğin gibi, USB MIDI interface'ler cok pahalı değil istediğin zaman alirsin. Hem Yamaha'nın da UX16 modeli var interface, su an stoklarda yok sen kararını verene kadar getiririz. CLP-230la mutlu olacaksın.ihtiyaclarinin tamamini karsilayacak bir model. + dediğim gibi hiçbir markada olmayan seye yani Türkce kullanma kilavuzuna ( pdf dosyasi Cd olarak ) sahip olmasi cok büyük avantaji.

Sevgiler.

Merhaba,

Bugün CLP 230'u aldım ve 2 saat içinde evime gelecek ancak söylediğiniz gibi Türkçe bir manuel çıkmadı içinden. Adamlara sordum onlar da Türkçe manuel gelmiyor bunlarla birlikte dediler. İngilizce var ama Türkçe de olsa güzel olurdu tabi. İngilizce manuel, Accesories CD, CD Manueli, 50 şarkılık bir nota kitabı çıktı. Piyano henüz gelmedi ama içinde olacağını sanmam. Bu manueli nasıl edinebiliriz Jazzanova?

arzlonga,

hayırlı olsun, bazı bayiilerimizin tam bilgisinde olmayabilir, su an her ürünün içine de yetistiremedik ancak pdf dosyası olarak cd halinde Türkçe kullanma kılavuzumuz mevcut ve tabiiki ürünümüzü aldigindan dolayi yasal tüketici hakkin. öm ile e-mail adresini bildirirsen sana gönderebilirim.

tekrar hayırlı olsun.

AP.

Çok teşekkürler. Sayenizde :)

Özel mesaj ile email adresimi belirttim. Oraya gönderirseniz sevinirim. İyi çalışmalar diliyorum.

arzlonga' Alıntı:
Merhaba,

Bugün CLP 230'u aldım ve 2 saat içinde evime gelecek ancak söylediğiniz gibi Türkçe bir manuel çıkmadı içinden. Adamlara sordum onlar da Türkçe manuel gelmiyor bunlarla birlikte dediler. İngilizce var ama Türkçe de olsa güzel olurdu tabi. İngilizce manuel, Accesories CD, CD Manueli, 50 şarkılık bir nota kitabı çıktı. Piyano henüz gelmedi ama içinde olacağını sanmam. Bu manueli nasıl edinebiliriz Jazzanova?

Hayırlı olsun kardeşim. Bestelerini merakla bekliyorum :)

Teşekkürler Barışcım. Bundan sonrası çalışmaya bakıyor artık. Askerlik parmaklarımı mahfetti resmen.Uzak kalmak kötü oldu benim için. Artık geçen süreyi telafi etmeye başlamam gerekiyor.

Jazzanova teşekkürler bu arada manueli aldım Zaten kontroller çok basitmiş. Sevdim tuşesini ve tonunu da gerçekten, Yamaha'nın.

Merhaba. Şimdi piyanoyu bağladım bilgisayara ama basit bir kaydı nasıl gerçekleştirebilirim. Bu arada Finale 2007 programından çaldığım şeylerin notalarını görebiliyorum. Teknoloji çok güzel bir şey ya. Cubase 3.2 var bende, Sony Soundforge 8.0 var ama tabi daha önceden kayıt yapmadığım için bilemeyeceğim. Ses kartım SoundMax onboard ses kartı ki sanırım kayıt için uygun değil ama benim istediğim zaten basit kayıtlar ilk aşamada.İleride daha gelişmiş şeyler yapacağım. Öncelikle evimde küçük bir çalışma sahası kurmaya çalışıyorum.

Herkese merhabalar. Ahmet Bey sorum özellikle size olacak. Ben 23 senedir klasik piyano çalan, uzun seneler özel ders de vermiş; ve İ.Ü.Devlet Konservatuvarı'nda klasik gitar eğitimi de almış bir müzisyenim ama piyano ile ilişkim 8-9 yaşlarımda başladığı için benim için yeri ayrı.
Ben 1,5 sene önce anne oldum. Müziğe epeyce yetenekli dünya tatlısı bir kızım var. :) Ancak onunla birlikte konsantre olup çalışmam imkansız olduğundan gündüzleri çocuk şarkıları dışında piyano çalamıyorum, akşam kızım yattıktan sonra da evde ses olmasın diye çalamıyorum. Aslında bir klasikçi olarak dijital piyanoyu onaylamadığım halde eve 2. bir piyanoyu dijital piyano olarak almak zorunda olduğumu anlamış durumdayım, sırf geceleri sessiz çalışabilmek için. Bu durumda benim için en önemlisi tuşların hafif olmaması ve seslerin akustik piyanoya olabildiğince yakın olması. Evdeki konsol piyanom da Yamaha, dijital piyano için de araştırmalarım sonucunda Yahama'nın CLP serisinde karar kıldım. CLP 280 hakkında bilgi almak istiyorum, 240, 270 ve 280 arasında ne gibi farklar olduğu konusunda da beni detaylı bilgilendirebilirseniz çok sevinirim. En kısa zamanda almak istiyorum çünkü bebeğimden bana kalan zamanda dilediğim gibi müzik yapamıyor olmak, benim gibi nerdeyse ömrü boyunca müzik yapmış biri için can sıkıcı olmaya başladı.

Yamaha'nın Clavinova Serisinin Ritm-Eşlik özelliği olmayan en üst modelleri CLP-270 ve 280. Bu iki modeli birbirinden ayıran tek özellik ise 270 Modelinin GH3 Plastik tuşlara, 280 modelinin Ağaç yapılı tuşlara sahip olması .

CLP-240 modelinde DDE ( Dinamik Pedal Efekti ) efekt modu sayesinde özellikle pedallı çalımlarda gerçekçi bir ses söz konusu. CLP-270 ve CLP-280'de de bu efekt var.

İşin özü, CLP-270 ve 280 üzerlerindeki Piyano sesi varyasyonu sayısı, Piyano sesi parlaklık ayarındaki kademe sayısı,kullandıkları ampli ve hoparlör kalitesi de göz önüne alınınca, isteklerinizi daha iyi cevaplayacak gibi görünüyor.

Sizin araştırmadığınız, benim önerebileceğim bir model de CLP-F01, özellikle karmaşık elektronik özelliklerden uzak durmak istiyorsanız çok doğru bir seçim olacaktır. F-01'in tuşları ağaçtır, tasarımı gereği kullandığı hoparlör sistemi standart Clavinova serisinden üstün.

Ayrıca tüm bu Dijital piyano seçeneklerinizin yanında bir seçeneğiniz de Silent Sistemli bir Akustik Piyano. Konusu geçen Dijital piyanolar hep üst model ve belirli bir fiyatın üstünde olduklarından, Silent özelliğine sahip bir Akustik piyanoya fiyat olarak yakınlar. Yamaha'nın yeni geliştirdiği Silent Sistemlerde eskisi gibi kablolu bir teknoloji yok, tamamen optik sensörlerle calısıyorlar ve Akustik Piyano tuşesinde bir değişiklik yok.

Arkadaşlar foruma yeni üye oldum, akustik piyanom var fakat gece çalışmak benim için daha verimli olduğu için digital piyano almak istiyorum. Bütçem Yamaha CLP 220 ve Kawai CA5 modellerine yetiyor. Araştırdığım kadarı ile sanırım bu paraya alabileceğim en iyi iki digital piyano bunlar. Benim için önemli olan tuş hassasiyeti, tuşe ve gerçekçi piyano sesi ile ekstradan klavsen ve org sesi. Ama en önemlisi tuşe, yani digital piyanoda bir eser çalıştıktan sonra akustik piyanoya geçince çok sorun yaşamıyım istiyorum. Yamaha CLP 220 de karar kılmıştım, bana en gerçekçi tuşenin Yamaha Clavinovada olduğu söylendi ama Kawai de de tahta tuş varmış sanırım. Bu kafamı karıştırıyor. İki modeli tuşe, ses gerçekçiliği, tuş-pedal sağlamlığı(buda önemli) olarak karşılaştırabilirmisiniz? Bu iki model dışında yakın fiyatlarda başka hangi model önerirsiniz? Son olarak CLP 220 de ekran veya herhangi bir düğme görmedim, ayarlamalar nasıl yapılıyor? Kawaide ekran ve duğmeler resimlerden belli oluyor. Bu arada daha iki modelide çalıp denemedim aslında. Kendi akustik piyanom oldukça sert bir tuşeye sahip.

Not: Yamaha CLP 120 sanırım artık üretilmiyor, "0" olarak bulursam bunuda düşünmelimiyim?

Arkadaşlar ca5 e param yetmedi, kawailerden cn31 e param yetiyor, yamahadanda clp220ye. Çok feci ikisi arasında kaldım :D Kawaide farklı ağırlıklarda tuşlar var, yamahada bu özellik yok ama bi şekilde sol el baslar yinede patlamıyor gayet iyi. önceki mesajıma cevap gelmedi aynı zamanda uplamış olayım konuyu :D yardım lütfenn.

Ahmet beye yardımı için teşekkürler. Bugün Do-re musicten clp220yi aldım, pzts veya salı gelicek. Tek yapmam gereken odaya ikinci piyanoyı nasıl tıkıcağımı düşünmek kaldı. :D

merhaba benim önerim korg sp 200 hem çok ağır değil hem de kaliteli hacimli bi sesi var. Tizlerde çatlama peslerdede patlama yapmıyor ...

Geri