[Eski] Dijital Piyano Önerileriniz

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

Dostlar merhaba
Bir süredir bende dijital piyano araştırıyorum. Malesef ki akustik piyanolar insanın başına çok dert açıyor. Akort derdi komşu derdi.. Bu dertlerden dolayı dijital piyano alma yoluna gittim.
Bildiğiniz gibi dijital piyanolar elektronik aksamlardan oluşur.
Akustik piyanoların aksine nüanslar önceden kaydedilmiş seslerden ibarettir. Pedallarda aynı sisteme sahiptir. Bu yüzden dijital piyanolarda asla akustik piyanoda aldığınız nüansları bire bir alamazsınız. Birçok piyanist bu nedenle dijital piyanolardan uzak durmaktadır. Bence bu piyanistlerden biriydim.
Bu fikrimi değiştirmek için olayı yerinde inceledim. Şu anda piyasada popüler olan birçok marka ve modeli denedim. Korg Casio Roland vb. markalar başarısız oldular.
Gelelim sadede:
Yamaha iyi bir akustik piyano üreticisi olmasına karşın dijital piyano üretimi konusunda vasat kalmaktadır. Tuşesi dengesiz. Chick Corea'nın Spain eserini yada Bach prelude fuge lerden birini çalmayı denerseniz fark edersiniz. Ayrıca nüansların dijital olduğu çok belirgin. Bu yüzden sınıfta kalıyor
Kawai ise beni yanıltmayı başaran tek marka. Hem akustik piyanoları en az yamaha kadar başarılı. Hemde dijital piyanoları bir harika.
Özellikle CA 51 modeli beni kendine hayran bıraktım 7000eur luk bütün akustik piyanolardan daha iyi performans gösteriyor. Plastik değil ağaç tuşe kullanılmış. Tuş ağırlıkları kusursuz kendinizi akustik çalıyor gibi hissediyorsunuz. Kaydedilmiş sesler mükemmele yakın. Ayrıca fiyatı da özelliklerine göre ucuz.
13yıldır piyano çalan ve birçok piyanoda çalma şansı bulmuş nacizane bir müzisyen olarak rahatlıkla kawai yi tavsiye edebilirim.
Eğer marka takıntınız yoksa ki ensturman konusunda olmamalı kawai yi tercih etmelisiniz. Biraz araştırma yaparsanız kawai nin neden iyi bir piyano üreticisi olduğunu da anlarsınız
Teşekkürler

Kurzweil Mark Pro ONEi digital piyanolarını denemenizi şiddetle tavsiye ederim tuşe ve işçilik kusursuz hele cihazın üzerindeki ’Triple Strike’’ Stereo Grand tonu sanki gerçek bir akustik piyano gibi.

D-M,

Forum'a hoşgeldiniz. Bu mesajınızı yeni bir başlık olarak "Şirketler" kısmına açmanızı öneririm.

D-M,

Zannediyorum o bölüme yazmak için siteye reklam bedeli ödemek durumdasınız kısacası yetki için para gerekiyor.

Geri