[Eski] Dizüstü Bilgisayar Tavsiyesi (Bütçe 2000 TL)

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

simurgcem

Yeni üye
Herkese Merhaba!
Line 6 POD Studio UX2 ses kartı aldım. Bilindiği üzere bu cihaz USB bağlantı tipine sahip. Şimdi temiz bir kayıt için dizüstü bilgisayar almayı düşünüyorum. İleride firewire bağlantı tipine sahip ses kartına yönelme durumum olabilir. Maalesef teknoloji konularına hakim olmadığımdan tavsiyelerinize ihtiyacım var. Bütçemin elverdiği ölçüde üç dizüstü bilgisayar markası arasında kaldım. (Dell Studio, Sony Vaio, Lenovo Ideapad) Aynı fiyat aralığında önerebileceğiniz farklı marka tavsiyelerinizi de düşünebilirim.

Bilgisayarları seçerken dikkat ettiğim özellikler şunlar oldu:
1.4 GB RAM (W7 64 Bit için gereken minimum Ram sanırım)
2.7200 Rpm (Line 6'nın tavsiyesi)
3. 1394 firewire portu(IEEE1394 4-Pin FireWire)(Lenovo Ideapad'da bu özellik yok)
4.İşlemci(Line 6 forumlarında AMD özellikle W7 64 Bitte kötülendiğinden INTEL'e yöneldim.)

Bu arada kafama takılan sorulardan biri de PCMCIA girişi oldu. Bahsedilen giriş express card slotu mudur? Hangi bilgisayar satıcısına sorduysam anlayanına rastlayamadım maalesef.

Cevaplarınız için teşekkür ederim ve herkese iyi bayramlar dilerim.

Bahsettiğim bilgisayarlar ve özellikleri ise şu şekilde:

1. 1557-WQ72P45 Studio DELL LAPTOP

İŞLEMCİ
İşlemci Intel Core i7-720QM 1.60 GHz. (Turbo Boost Teknoloji 2.8 GHz.) 6 MB Cache Bellek İşlemci
RAM
RAM 4 GB DDR3 1333 Mhz (Max.8 GB) Ram
SABIT DISK
HDD 500 GB SATA (7200 Rpm) HDD
İŞLETİM SİSTEMİ
İşletim Sistemi Microsoft Windows 7 Home Premium Ing-Tr
OPTİK SÜRÜCÜ
DVD+R DL WRITE DVD Yazıcı (Super Multi)
SES ÇIKIŞI
Ses Çıkışı 1 x Kulaklık Çıkışı 1 x Mikrofon Girişi
PİL
Batarya lityum-iyon
Batarya Ömrü 2.5 saat
KAMERA
Entegre Kamera Entegre Webcam
EKRAN
Ekran Kartı ATI® Mobility Radeon™ HD 4570 Max. 2302 Mb Vga (512 mb paylaşımsız)
Ekran WLED with TrueLife
15.6 inch WLED with TrueLife (1366x768)
Ekran Çözünürlüğü 1366x768
GENEL
Model 1557-WQ72P4
NETWORK
Integrated Wireless LAN Var
Wireless LAN Max. Date Rate (Mbps) 54
Wireless LAN Type 802.11 a/b/g
Ethernet network 10Base-T/100BASE-TX/1000BASE-T
Integrated Bluetooth(Version) Var
ÖLÇÜLER VE AGIRLIK
Ağırlık 2.8 Kg
ARAYÜZLER
DC in 1
Card Reader Digital Media Reader 8-in-1
Microphone Jack 1
IEEE1394 4-Pin FireWire 1
RJ-11 Direct Port (Modem) *
RJ-45 Direct Port (Network) 1
USB Speed Yüksek/Tam/Düşük
USB Port 3
USB Version 2.0
USB Connector Type A
VGA 1
HDMI 1
Audio out 1
Express Card Slot Type 1
Express Card Slot 1

2. VPCF12E1E/H SONY VAIO LAPTOP:

İŞLEMCİ
İşlemci Intel Core i5-520M 2.40 GHz. (Turbo Boost Teknoloji 2.93 GHz.) 3 MB Cache Bellek İşlemci
RAM
RAM 4 GB DDR3 1066 Mhz. (Max.8 GB) Ram
SABIT DISK
HDD 500 GB SATA (7200 Rpm) HDD
İŞLETİM SİSTEMİ
İşletim Sistemi Microsoft Windows® 7 Home Premium İng-Tr (64 Bit)
OPTİK SÜRÜCÜ
Optik Sürücü DVD-RW Double Layer
SES ÇIKIŞI
Ses Çıkışı Intel High Defination Audio
PİL
Batarya Lithium-Ion battery
Batarya Ömrü 2.5 saat
KAMERA
Entegre Kamera Var
GRAFİK
Chipset *
EKRAN KARTI
Ekran Kartı NVIDIA GeForce GT 330M Ekran Kartı ( 1 GB Paylaşımsız)
GÖRÜNTÜ ÖZELLIKLERI
Ekran Ölçüsü 16.4" WXGA ++ display (1920x1080) XBrite-FullHD
Ekran Çözünürlüğü 1920x1080
GENEL
Model VPCF12E1E/H
NETWORK
Built-in Modem *
Wireless LAN Type 802.11b/g/n
Ethernet network 10/100/1000
Bluetooth Var
ÖLÇÜLER VE AGIRLIK
Derinlik 264 mm
Yükseklik 31-41 mm
Ağırlık 3.1 Kg
Genişlik 38.8 mm
ARAYÜZLER
4 Pin i.LINK™ (IEEE1394), 400 Mbps 1
HDMI 1
DC in 1
Card Reader 1
Microphone Input 1
Headphone Jack 1
RJ-11 Direct Port (Modem) *
RJ-45 Direct Port (Network) 1
USB Port (quantity) 2
VGA 1
S/PDIF Output 1
Express Card Slot 1

3. Y560 59-050956 IdeaPad LENOVO LAPTOP (1.723,36 TL)

İŞLEMCİ TÜRÜ Intel Core i7
İŞLEMCİ
Intel Core i7-740QM 1.73 GHz. (Turbo Boost Teknoloji 2.93 GHz. ) 6 MB Cache Bellek İşlemci
RAM
4 GB DDR3 1333 Mhz. (Max.8 GB) Ram
SABİT DİSK
500 GB SATA (7200 Rpm) HDD
OPTİK SÜRÜCÜ
DVD-RW Double Layer
İŞLETİM SİSTEMİ
Microsoft Windows 7 Home Premium Tr-İng (64 Bit)
SES ÇIKIŞI
Stereo
BATARYA
BATARYA SÜRESİ
3 Saat
WEBCAM
WEBCAM
Var
EKRAN KARTI
EKRAN KARTI
ATI Mobility Radeon HD 5730 1024 MB Ekran Kartı
EKRAN ÖZELLİKLERİ
EKRAN BOYUTU
15.6'' LED HD (1366x768)
EKRAN ÇÖZÜNÜRLÜĞÜ
1366 x 768
NETWORK
RJ45-ETHERNET
10/100/1000
WIRELESS LAN
802.11 b/g/n
RJ11- MODEM
1
BLUETOOTH
Var
ÖLÇÜLER VE AĞIRLIK
DERİNLİK
-
YÜKSEKLİK
-
GENİŞLİK
-
AĞIRLIK
2.7 Kg
ARAYÜZLER
DC-IN
1
USB (2.0)
3
USB (3.0)
Yok
E-SATA
Yok
HDMI
1
VGA
1
IEEE 1394
Yok
KART OKUYUCU
1
EXPRESS CARD SLOT
1
MİKROFON GİRİŞİ
1
KULAKLIK ÇIKIŞI
1
PARMAK İZİ
Yok
GARANTİ
GARANTİ SÜRESİ
2 Yıl

ozellikle bir dizustu israrin yoksa mac mini..
eski kasa 4 gb modellerde indirim de var diyecektim ki baktim bilkom dan satistan kaldirmislar. yine de sagda solda mutlaka vardir.
illa dizustu diyorsan da macbook. bilkom satis fiyati butcenin biraz uzerine cikabilir. ikinci el ya da istanbulbilisim gibi yerlere yonelip uzerine ram ve hdd alabilirsin. macbooklarda standart donanim olarak 4gb ram sunulmuyor cunku. macbookprolarda var ama onlar da butcenin uzerinde kaliyor. yine de acik arttirma sitelerine bakmakta fayda var.

http://store.bilkom.com.tr/Apple-MacBoo ... 237.html#0

ozgur_ozturk' Alıntı:
4gb ram sunulmuyor

Çünkü macos lar windows gibi açar açmaz kafadan 1 gb ramini yemiyor:) bir macbook al ve her özelliğini(hardisk hariç) 2 ile çarp ve diğer laptoplarla karşılaştır:) ben bir arkadaşımdan 1200 tl ye bir macbook aldım ve inanılmaz memnunum ve özellikleride çok düşük ama logicte 40 kanal kayıda banamısın demiyor.kesinlikle apple....

Forumun daha onceki konu basliklarina bir bakarsan bircok kisinin yeni laptoplarda nasil problemler yasadigini goreceksin. Ben gecen sene birkac ayimi bu konuda yitirdim. Gidip bir suru ses karti ve laptop denedim. Once dell studio aldim sonra sattim, en son olarak Lenovo Y550 aldim ama onda da ayni problem cikinca isin ucunu biraktim cunku o sirada mac laptop alacak bir butcem yoktu. Suan kayitlarimi 5yillik fujitsu laptopumda yapiyorum mixe gecince fujitsu kaldirmadigi icin lenovoya geciyorum. Lenovo kayit sirasinda tam olarak nereden kaynaklandigini hala daha cozemedigim citirtilar yapiyor. vs vs

Bence daha once birilerinin kullanip memnun kaldigi bir laptop almayacaksan veya acip kendi sisteminle deneme imkanin olmayacaksa laptapa yonelmeden once bir dusun.

tahautku' Alıntı:
Bence üçünü de bir tarafa bırak ve bir apple al.Pişman olmayacaksın...
Alışık olduğum sistem PC. Apple hiç anlamadığım bir sistem ve bütçeyi aşıyor maalesef. Öneriniz için yine de teşekkürler.

ilk mesajında yazdığın gibi,

7200 rpm diski bulunan, en yüksek ram'li cihazı seç. Ram'in arttırılabilir olmasına dikkat et. Firewire gibi özellikler ikinci sırada yer alır. Bu arada DELL üst sınıf dizüstülere bile 3 yıl yerinde servis veriyor. Teknik servis çok önemli.

Önemli: Mobil çalışmayacaksan neden dizüstü? 2000 TL ye çok iyi masaüstü bilgisayarlar var. Dikkat et.

diabolusinmusica' Alıntı:
Forumun daha onceki konu basliklarina bir bakarsan bircok kisinin yeni laptoplarda nasil problemler yasadigini goreceksin. Ben gecen sene birkac ayimi bu konuda yitirdim. Gidip bir suru ses karti ve laptop denedim. Once dell studio aldim sonra sattim, en son olarak Lenovo Y550 aldim ama onda da ayni problem cikinca isin ucunu biraktim cunku o sirada mac laptop alacak bir butcem yoktu. Suan kayitlarimi 5yillik fujitsu laptopumda yapiyorum mixe gecince fujitsu kaldirmadigi icin lenovoya geciyorum. Lenovo kayit sirasinda tam olarak nereden kaynaklandigini hala daha cozemedigim citirtilar yapiyor. vs vs

Bence daha once birilerinin kullanip memnun kaldigi bir laptop almayacaksan veya acip kendi sisteminle deneme imkanin olmayacaksa laptapa yonelmeden once bir dusun.

Mobilite benim için şu an çok önemli. Bunun için dizüstü bilgisayar almam gerekiyor. Bunun dışında işletim sisteminin W7 64 bit olmasını istiyorum. Piyasada bulunan çoğu dizüstü zaten W7 işletim sistemine sahip. Ux2 evde bulunan masaüstü Xp sistemde çok iyi çalışıyor. Cihazdan şu an çok memnunum. Ancak Line 6 forum sayfasında UX2'nin özellikle belirli marka dizüstü bilgisayarlarda W7 64 bitte sorun çıkarttığı belirtiliyor.
Bknz. http://line6.com/community/message/110521#110521
O yüzden kafam biraz karışık. Ben de kuracağım yeni sistemi deneyerek alma taraftarıyım. Sistemin sağlıklı çalışıp çalışmadığını anlayabilmek için sürücülerin bilgisayara kurulması gerekiyor. Bunu da her satıcının kabul etmesi zor. Bakalım yine de araştıracağım.
Cevabınız için teşekkür ederim.

simurgcem' Alıntı:
tahautku' Alıntı:
Bence üçünü de bir tarafa bırak ve bir apple al.Pişman olmayacaksın...
Alışık olduğum sistem PC. Apple hiç anlamadığım bir sistem ve bütçeyi aşıyor maalesef. Öneriniz için yine de teşekkürler.

Apple almadan önce bende aynı şeyi düşünüyordum.Alışık olduğum derken üst seviyede programlama dilinden falan bahsetmiyorsan seni yarı yolda bırakacak bir fark yok ama yola sıfır asfalt dökücek kadar farkı var apple ın:) Yinede sen bilirsin...

LeventUslu' Alıntı:
ilk mesajında yazdığın gibi,

7200 rpm diski bulunan, en yüksek ram'li cihazı seç. Ram'in arttırılabilir olmasına dikkat et. Firewire gibi özellikler ikinci sırada yer alır. Bu arada DELL üst sınıf dizüstülere bile 3 yıl yerinde servis veriyor. Teknik servis çok önemli.

Önemli: Mobil çalışmayacaksan neden dizüstü? 2000 TL ye çok iyi masaüstü bilgisayarlar var. Dikkat et.

İş dolayısıyla dizüstü kullanmam gerekiyor. Hafta içi ve hafta sonu farklı illerde geçiyor ve bu durum birkaç sene de devam edecek gibi görünüyor maalesef.

Daha önce kullandığınız ve önerebileceğiniz bir Dell dizüstü modeli var mı? Örneğin şu model Studio DELL LAPTOP 1558-B74P43 dizüstü bilgisayar İzmir Media Markt'ta indirimde.(1799 TL)

http://www.istanbulbilisim.com.tr/s...-taksit-avantajlari,20876.html#urun_detay_div

Gerçi diabolusinmusica Dell Studio ve Lenovo'dan istediği verimi alamadığını belirtmiş. Ancak kullandığı ses kartı firewire bağlantı tipine sahip olduğundan böyle bir sorunla karşılaşmış olabilir.

http://www.muziktek.net/forum/viewtopic.php?f=28&t=24445&start=0

Cevaplarınız için tekrar teşekkürler.

Studio DELL LAPTOP'ın(1558-B74P43) Özellikleri ise şöyle:

İŞLEMCİ TÜRÜ Intel Core i7
İŞLEMCİ Intel Core i7-740QM 1.73 GHz. (Turbo Boost Teknoloji 2.93 GHz. ) 6 MB Cache Bellek İşlemci
RAM 4 GB DDR3 1066 Mhz. (Max.8 GB) Ram
SABİT DİSK 320 GB SATA (7200 Rpm) HDD
OPTİK SÜRÜCÜ DVD-RW Double Layer
İŞLETİM SİSTEMİ Microsoft Windows 7 Home Premium Tr-İng
SES ÇIKIŞI Stereo
BATARYA
BATARYA SÜRESİ 3 Saat
WEBCAM
WEBCAM Var
EKRAN KARTI
EKRAN KARTI ATI Mobility Radeon HD 5470 Max. 1024 MB Ekran Kartı
EKRAN ÖZELLİKLERİ
EKRAN BOYUTU 15.6'' LED HD (1366x768)
EKRAN ÇÖZÜNÜRLÜĞÜ 1366 x 768
NETWORK
RJ45-ETHERNET 10/100
WIRELESS LAN 802.11 n
RJ11- MODEM 1
BLUETOOTH Var
ÖLÇÜLER VE AĞIRLIK
DERİNLİK -
YÜKSEKLİK -
GENİŞLİK -
AĞIRLIK 2.5 Kg
ARAYÜZLER
DC-IN 1
USB (2.0) 3
USB (3.0) Yok
E-SATA Yok
HDMI 1
VGA 1
IEEE 1394 1
KART OKUYUCU 1
EXPRESS CARD SLOT 1
MİKROFON GİRİŞİ 1
KULAKLIK ÇIKIŞI 1
PARMAK İZİ Yok

Yok ben iki laptop için de hem firewire hem de usb ses kartları denedim, ondan bahsetmeye çalışıyordum. Motunun hybrit ses kartını denedim, tc nin kartlarını denedim, edirol denedim olmadı.

Firewire olayı için de farklı önerilen çiplere sahip (şuan nedense hatırlayamıyorum) PCI-ex kart aldım o da çözmedi.

Bu bahsettiğim olaylar hem lenovo için geçerli hem de Dell studio için geçerli.

Dedim ya uzun bir zamanım yandı diye :)

tahautku' Alıntı:
Çünkü macos lar windows gibi açar açmaz kafadan 1 gb ramini yemiyor:)bir macbook al ve her özelliğini(hardisk hariç) 2 ile çarp ve diğer laptoplarla karşılaştır:) ben bir arkadaşımdan 1200 tl ye bir macbook aldım ve inanılmaz memnunum ve özellikleride çok düşük ama logicte 40 kanal kayıda banamısın demiyor.kesinlikle apple....

OS X kafadan 1 GB yer, Dashboard ile falan birlikte. Ayrica Macbook'da Logic ile 44.1 kHz 16 bit 40 kanal kayit alman imkansiz gibi. 40 kanal projeyi calarsin, fakat 40 kanal kayit olmaz. Macbook'ta 40 kanal kayit alacak donanim yok zaten :) Mac delisiyimdir, ama Mac'in de bir siniri var :)

Bu sitenin kuralı zaten ,hemen yalancı çıkarmak,abartmaya yer yok:) tamam biraz abartmış olabilirim ama apple biraz abartıyı hakediyor bence.Böyle abartınca annem hep ''sana 1 MİLYON KERE dedimki abartma diye'' derdi:D:D

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri