[Eski] Dizüstü Bilgisayar ve Impact Twin Uyumu

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

simurgcem

Yeni üye
İyi Günler!
Impact Twin almayı düşünüyorum. Ancak mobilite benim için önemli olduğundan bütçeyi biraz daha zorlayarak öncelikle Windows işletim sistemi ile çalışan bir dizüstü bilgisayar almayı planlıyorum. Bilgisayar, elektronik, kayıt ve teknoloji konularına maalesef hakim olamadığımdan geri dönülmez bir hata yapmak istemiyorum. (Çünkü epey bir masraf yapacağım.) Sorularım şöyle:
1. Alacağım dizüstü bilgisayarın Impact Twin ile uyumlu olabilmesi ve temiz bir kayıt alabilmesi için dizüstü bilgisayarın sahip olması gereken özellikler nelerdir?
2. Bilindiği üzere Impact Twin firewire bağlantı tipine sahip bir ses kartı. Ancak firewire bağlantı tipinin dizüstü bilgisayarlarla verimli olarak çalışmadığı(dizüstü bilgisayarda aşırı ısınma, kayıtlarda çıtırtı vb.) yönünde kimi forum sitelerinde şikayetler bildirilmekte. Bu durumun gerçeklik payı nedir? Şayet doğruysa firewire sevdasından vazgeçip dizüstü bilgisayar ile kullanabileceğim USB bağlantı tipine sahip bir ses kartına mı yönelmeliyim?
3. Impact Twin’in kullanım kılavuzunun Computer Requirements bölümünde • Pentium 4 (1.6 GHz or faster)• 512 MB RAM• FireWire (IEEE 1394) port • Windows XP or Vista ifadeleri var. Burada bahsedilen Firewire (IEEE 1394) port, 6 pin olan mı yoksa 4 pin olan mıdır? Alacağım dizüstü bilgisayarın hangi tür firewire girişine sahip olması gerekir? Bundan tam olarak emin olamadım.
4. TI Firewire chipset özelliği anladığım kadarıyla kimi forum sitelerinde dizüstü bilgisayarlarda önemli bir özellik olarak belirtilmiş ancak internette ve bilgisayarcılarda yaptığım araştırmalarda bu özelliğe sahip bir dizüstü bilgisayar göremedim. Bunun için Türkiye’de bulunan herhangi bir marka dizüstü bilgisayar önerebilir misiniz?
5. Farklı kombinasyon önerilerinizi de alabilirim. (Dizüstü bilgisayar ve filanca marka ses kartı şeklinde)
Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Tüm soruların aslında tek bir soru gibi.

PC tarafında TI chipsetli firewire'ı olan dizüstü bulmak çok zor. Fakat PCMCIA girişi olan bir dizüstüne ek olarak PCMCIA Firewire kartı alıp, o sorunu ekarte etmen mümkün.

Önünde birkaç seçenek var:
1- PC dizüstü yerine Macbook Pro (ucuz değil)
2- Özel konfigürasyon PC dizüstü (şunlar gibi: http://rainrecording.co.uk/products/livebook/) ucuz değil)
3- İstanbul'daysan Compel'e bir ziyaret, dizüstü konusunda onlara danışma, eve çalışan bir sistemle dönmek (ucuz olmayabilir, ama için rahat olur)
4- PC dizüstü + USB ses arabirimi (en ucuzu)

İlterocktive' ye cevabı için teşekkür ediyorum. Aynı soruları Compel'e de mail olarak göndermiştim. Aşağıda soruları yanıtlamışlar. Forumdaki arkadaşların da bir fikir sahibi olabilmesi için burada paylaşılmasını gerekli gördüm. Orhan Bey'in şahsında Compel şirketine de gösterdikleri ilgiden dolayı tekrar teşekkür ederim.

COMPEL'in YANITI

Öncelikle ilginize teşekkür ederiz.

Firewire bağlantıları ve ses kartı uyum konusunda üretici firmaların net bir önerisi olmamakla beraber bu konuda size fikir verebilmek adına söyleyebileceklerimiz şunlar;

- Öncelikle profesyonel ses kartlarının pek çoğu firewire ile çalışmakta ve performans olarak gayet yeterli bir sonuç alınmaktadır. Alternatif olarak USB 2.0 bir ses kartı da benzer performansı vermektedir.

- Firewire Firewire 400/ 4 pin genellikle PC dizüstü bilgisayarlarda kullanılan bir bağlantı türüdür ve 6 pin' den tek farkı üzerinde elektrik taşımamasıdır. Bunu aşmak için ise ses kartınızı adaptörü ile kullanmanız yeterli olacaktır.

- Dizüstü bilgisayarlardaki yerleşik firewire girişleri genellikle sorunsuz çalışmaktalar ama buna önlem olarak alacağınız dizüstününde standart bir PCMCIA giriş olmasına dikkat edebilirsiniz. Bundaki amaç, eğer yerleşik firewire girişinde bir uyumsuzluk olması halinde bu girişe takabileceğiniz alternatif bir PCMCIA/ Firewire dönüştürücüyle sorunu aşabilirsiniz.

- Bunların dışında bütçenize uygun güncel bir bilgisayar konfigürasyonu müzik uygulamaları için yeterli olacaktır ( Örn: minimum core2duo bir işlemci, 300 GB ve üstü HD, 4 GB Ram...gibi)

Saygılarımızla

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri