[Eski] Dream Theater yeni davulcusunu ararken...

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

Yabancı forumlarda çoğunluk Mike Mangini diyor. En yakın kafa o gibi Dream Theater elemanları için ( Berklee'da hoca, Berklee mezunu, Steve Vai ile çalışmış, dehşet çalıyor) Annihilator'daki performanslarını çok beğenirdim şahsen. Ayrıca James Labrie'nin solo albümünde de o çalıyor.

Öte yandan Marco Minneman'da çok sıkıdır.

Ben forumları takip etmedim, ama bana da en yüksek iki ihtimal onlarmış gibi geliyor. Gerçi Virgil Donati de bu tarz projelere uzak olmayan bir isim. Belli olmaz.

Adamların davulcu arayışları bile olay, pazarlama önemli konu :)

Henüz yayınlanmamış. Sanırım bu video da çıkalı bir hafta filan olmadı daha.

Mike Mangini'yi Steve Vai'nin arkasında izlemiştim Glasgow'da. Ultra Zone turnesi. Çok dehşet çalıyor adam.

M.

" PART 2 of the documentary will be on roadrunner records YouTube channel Wednesday the 27th, 11AM EST. Enjoy!! "

Jordan Rudess'ın twiti.

Benim aklımdan Virgil donati geçiyor. Grubun kadrosu aslında tamamlanmış, yeni davulcunun kim olduğunuda grup elemanları biliyormuş, biz bilmiyoruz.

Marco Minnemann dağıttı ortalığı, adam aynı zamanda süper pozitif... :lol:
Marco Paşa yakışır bu pozisyona... :aynen:

Marco benim de favorim ancak pozisyonu Mike alacak gibi görünüyor. Blabbermouth'un dediğine göre de Marco değilmiş. Mike şu anki DT tarzına daha uygun olduğu için onun seçildiğini/seçileceğini düşünüyorum ben de. Ancak Marco uzun vadede gruba daha faydalı olabilir. Adamı izlemesi bile çok zevkli. :D

Mike da mükemmel davulcu ama perfect session davulcusu tadı verdi bana..
Marco'nun sanki yaratıcı yönü daha güçlü,çok da sempatik...

Şu audition'a bizim milli takımdan Cem Aksel veya Volkan Öktem falan gitse ne yapardı acaba? Başa baş bir mücadele mi, yenildik ama ezilmedik mi yoksa 8-0 hezimet mi ? :) Merak etmiyor değilim hani... :lol:

Bence DT muzigi biraz olgun kaciyor Marco'nun eglenceli tarzina. A Nightmare to Remember gibi epik sarkilarda pek sevemedim. Su ana kadarki favorim Mangini. Ama bi sonraki bolumdeki Aquiles Priester'dan cok umutluyum. Mike Mangini benim gozumde hep hired gun olmustur. Aquiles daha bir grup uyesi karakterinde. Merekla bekliyorum gelecek bolumu.

yavuzy' Alıntı:
Şu audition'a bizim milli takımdan Cem Aksel veya Volkan Öktem falan gitse ne yapardı acaba? Başa baş bir mücadele mi, yenildik ama ezilmedik mi yoksa 8-0 hezimet mi ? :) Merak etmiyor değilim hani... :lol:

Benim gördüğüm, bizim davulcularda onlardaki "power" pek olmuyor. Onlardaki "poliritim" hissi de bizdekiler kadar yok.

Onlardaki agresif müzisyenlik bizim kültürde kabul görmeyen birşey. Dolayısı ile ilk karşılaştığımızda bize "voa bu ne ya?!" dedirtiyor, ama eğer o ilk göz büyümesini aşabilirsen adamların gardını düşürebiliyorsun. Ben birkaç session davulcusuna bizim 9/8'in hissini anlatmakta zorlanmıştım mesela. Daha doğrusu onlar kavramakta zorlandılar. Bizim burada duvarcı ustasının sıva yaparken mırıldanabildiği bir rritmi adamlara hissettirmek bile problem olabiliyor, zira bizdeki poliritim anlayışı onlardaki kadar segmente edilmiş değil. Daha tesadüfiyiz biz. Dolayısı ile onlar ne yaparlarsa yapsınlar mekanik kalıyorlar. Belki timing doğru oluyor, ama his doğru olmuyor.

Cem abi caz eğilimli. Uzun yıllardır öyle. Bu tip power drumming'de istenileni vermek istemeye razı olacağını düşünmüyorum. Volkan çok ciddi bir davulcu, bu adamların alayını şaşırtır. Ama o da böyle bir "math rock" düzeneğinde ne kadar durmak ister orası da ayrı bir soru.

Bence bu düzenekte yarışabilecek ve yarışmaktan zevk alacak davulcu Cengiz Baysal olurdu, zira her ne kadar sonradan Cem abiden aldığı dersler ve sonrasındaki ilgisiyle cazda bileğini yumuşatmışsa da Cengiz ilk başlarda bir prog rock grubunda başlamıştı, ve tuşesi aslında hiç tahmin etmeyeceğiniz kadar sertleşebilir.

M.

Mahcem Abi yorum için çok teşekkürler. Aynı şeyi düşündüm, Cem Aksel caz altyapılı ama sanki 1 hafta şu müziği dinlese hazırlansa oturur yapar gibi geliyor kapasitesini düşününce... Sert tuşesi de vardır Cem Aksel'in. çaldığı pop-rock albüm kayıtlarında arasıra sinyallerini veriyor.

Tabi bunlar gibi görsel şov yapmaz ayrı. :lol:

Volkan Öktem ve Cengiz Baysal ise hakikaten bu seviyedeki adamlarla kora kor mücadele ederler diye düşünüyorum. Fakat Türk Rock gruplarında çalan davulcularımızdan bu seviyeye yaklaşan pek yok herhalde, aklıma isim gelmiyor.

Math Rock zor zanaat vallahi, ben bunları dinlerken yoruluyorum, adamlar çalarken ne hale geliyordur... Berklee'de eğlenmek için hadi bulmaca gibi rif yazalım, devamlı ölçü değişsin, kim kaçırırsa tukaka yapalım gibi bir oyun oynarken Dream Theater kurulmuş herhalde... :lol:

DT sounduna katkıda bulunabilecek davulcu bence Donati. Diğerlerinin tekniklerine diyecek lafım yok hepsi harika davulcular ancak Donati abi çok yaratıcı ve çözümleyici bir zekaya sahip. Zaten Jordan ile çalışmaları sırasında bile belli oluyordu. Seçileceğini çok düşünmesem de favorim Virgil abimiz. Mangini yi seçerlerse sadece eskisi gibi yollarına devam ederler gibi geliyor. Çok iyi bir davulcu ama DT yi farklı bir yere taşıyacağını sanmıyorum. Gerçi adamların da böyle bir beklentisi / isteği yok sanırım.
Bekleyip göreceğiz.

ozankulahci' Alıntı:
Çok iyi bir davulcu ama DT yi farklı bir yere taşıyacağını sanmıyorum. Gerçi adamların da böyle bir beklentisi / isteği yok sanırım.
Bekleyip göreceğiz.

Jordan satır aralarında bir yerde bunu çok açık ifade etti zaten. Yeniliklere açığız ama bir fan kitlemiz var ve onlara alıştıklarını vermeye devam etmek istiyoruz dedi.

Geri