[Eski] EAW FR153z hakkında

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

themuraty

Yeni üye
EAW FR 153z kabinlerin arkasında ''rectified'' yazan küçük çıkartmalar var. 4 yıldır kullanıyoruz sabit bir sistem temizliklerini yaparken dikkatimi çekti. Daha önce dikkat etmemişim. Bu kabinlerin bakım gördüğü anlamına mı geliyor. Bakım gördüyse ya da elden geçtiyse bu işlem nerede gerçekleşmiştir? İkinci el almıştık ama bizden önceki yere bir ses firması aracılığıyla sıfır alındığını biliyorum.

Rectified yazısı, hoparlör üretilip depoda stok da filan bekletilirken, mesela bilmem neresinde bir şeyinin değiştirilmesi gerektiğini fark ediyorlar ve yapılmış, imal edilmiş kabinlerin ambalajları açıp, içinden kasaları çıkartıp modifiye ediyorlar.

EAW de bu çok sık rastlanan bir şey.

Yüreğime su serptin abi teşekkür ederim.İçime sine sine kulanbilrim artık.Bir de bir sorum olacak şu an BELL cs2000A ile sürüyorum(4 adet fr153z) performansından memnunum arasıra clip görüyorum, 2000 $ civarında ekstra ampli öneriniz var mı?

Model olayı senin bütçenle alakalı bir durum ben bugüne kadar genelde plx serileri ile çalıştım bir problem yaşamadım.

EAW'lerin en büyük dezavantajı, pasif, kasa içerisindeki crossover'ların çok fazla olmasıdır.
Bu, aslında pasif, tek amplifikatörlü kullanımda bile yüksek kalite sağlarken, ancak yüksek güçteki amplifikatörler ile tatmin olmasını sağlıyor.
Normalde 3te1 kuralı ile amplifikatör tercih ederken, konu EAW ise daha güçlü amplifikatörlerde daha başarılı bulmuşumdur hep.
Yani normalde, 100 Watt'lık bir hoparlörde, 3/1 kuralına göre 300Watt'lık amplifikatör yeterli iken, EAW de 600 Watt lık bir amplifikatör daha iyi netice verecektir.
Mesela, daha önce EAW FR159 lerle Crest 6001 ile çalıştım, ses yetersiz, verimsiz geliyordu. QSC P6 II denedim, sonuç çok başarılı idi!

Abi dediğin modeli (QSC P6 II) qsc nin sitesinde göremedim.Bir de benim çalıştğım qsc leri de göremedim galiba eski modeleriydi.Önü beyaz gayet sade aletlerdi plx'ler gibi cafcaflı değil.Link verirsen süper olur.Teşekkürler.

themuraty' Alıntı:
Abi dediğin modeli (QSC P6 II) qsc nin sitesinde göremedim.Bir de benim çalıştğım qsc leri de göremedim galiba eski modeleriydi.Önü beyaz gayet sade aletlerdi plx'ler gibi cafcaflı değil.Link verirsen süper olur.Teşekkürler.

Eski model diye kaldırıyorlar maalesef :)

themuraty' Alıntı:
Sanırım artık üretilmiyor, model değiştirmiş Qsc. Muadili ise PLX3602.

Arkadaşlar sizcede plx 2 lerin ön panelleri çok çirkin olmamışmı hani ne bileyim önceki modelinin paneli daha ciddi duruyodu tabi bu benim görüşüm :?

Geri