[Eski] eaw kf650 modelinde kullanılan crossover

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

osm1689

Yeni üye
Sayın tonmasiter abilerim bu kf 650 modellerinde(aktif tabii) ne tür crossover ve processor kullanılıyor.En uygun olanlarının fiyatları ne durumda?

TEŞEKKÜRLER

Merhaba,
EAW KF-650 için pek çok Croosover ve DSP alternatifin var. Eğer crossover setuplarını biliyorsa yada internet vb. kaynaklardan elde etmişsen, kullanmak istediğin pek çok DSP de bunları yükleyerek kullanabilirsin.
Ama yapacağın en ufak bir hata bile hoparlör üzerinde ciidi zararlara yol açacağı için KF-650 nin orjinal sistem crossoverini kullanmanı tavsiye ederim.
Orjinalde 2 seçeneğin var: EAW MX-8700 ve MX-8750. 8700 de yanlızca bilgisayardan crossover değerlerini yükleyebiliyorsun, 8750 de ise hem pc den yükleme, hemde cihaz çalışırken pc bağlantısı ile setuplarda oynama yapabiliyorsun.

Fiyatları yaklaşık 2-3 bin dolar civarlarında sanırım.
http://www.starsdt.com/
Yukarıda ki adresten temin edebilirsin.

eaw

Abi eaw ınkiler bayağı pahalı.Mıdı çıkış olan crossoverlara bu kf650nin setuplarının orijinalini yüklüyorlarmış sanırım ben böyle birşey düşünüyordum.dbx marka düşünüyordum modellerinde mıdı çıkış yok behringerin var mıdı çıkışı ama o da dandik senin önerebileceğin başka bir marka var mı??

Mıdı değil Midi
Moderatör
C

XTA, BSS Omnidrive, BSS Minidrive, tabi birde Klark Teknik 9848 var ama biraz pahalı...
Bence bunların içinde en uygunu genede EAW MX-8750 dir.

ben kf 650 için behringer DCX-2496 model processör kullanıyorum dandik bi malzeme ama iş yapıyor iyi bir setupla kullanılabilir bi duruma geliyor.Şu anda üzerinde kullandığım setup ı kendim yazdım ama orjinal setuplarını yükleme imkanım var ise öğrenmek isterim nasıl olduğunu?EAW sayfasından setuplarını indirdim ama yükleme yolu nasıl bilmiyorum

Kayit teknikleri ve teknolojisi kisminda yeni baslikta sormustun acikladim.

Selam, sanıyorum senin kullandığın EAW KF 650 ler orjinal değil kopya ; çünkü kimse tanesi amerikada 3.800 USD, Türkiye de 6.000 USD olan bir hoparlörü 100 Usd lik iğrenç bir crossovera emanet etmez :D
(http://www.northernsound.net/Sales/spea ... tml#KF650Z);
senin sorunun yanıtına gelince; bu crossoverin PC bağnatısı olduğunu sanmıyorum, o yüzden senin EAW nin sitesinden indirdiğin dosyaları atamazsın, tek tek elle verileri girmen lazım.
Ben 250 USD ye yaparım Cemal e de komisyonunu veririiz :)

fatihardagul' Alıntı:
ben kf 650 için behringer DCX-2496 model processör kullanıyorum dandik bi malzeme ama iş yapıyor iyi bir setupla kullanılabilir bi duruma geliyor.Şu anda üzerinde kullandığım setup ı kendim yazdım ama orjinal setuplarını yükleme imkanım var ise öğrenmek isterim nasıl olduğunu?EAW sayfasından setuplarını indirdim ama yükleme yolu nasıl bilmiyorum

ozgurcakici' Alıntı:
Selam, sanıyorum senin kullandığın EAW KF 650 ler orjinal değil kopya ; çünkü kimse tanesi amerikada 3.800 USD, Türkiye de 6.000 USD olan bir hoparlörü 100 Usd lik iğrenç bir crossovera emanet etmez :D
(http://www.northernsound.net/Sales/spea ... tml#KF650Z);
senin sorunun yanıtına gelince; bu crossoverin PC bağnatısı olduğunu sanmıyorum, o yüzden senin EAW nin sitesinden indirdiğin dosyaları atamazsın, tek tek elle verileri girmen lazım.
Ben 250 USD ye yaparım Cemal e de komisyonunu veririiz :)

Dandik bir malzeme olduğunu bende yazmıştım zaten hoparlörlerimde orjinal değil haklısın orjinal olsalardı emin ol tercihim crosoverdada EAW olurdu.Kendi yazdığım setup işimi görür seviyede benim sorma amacım biraz daha iyi olurmuydu acaba diye yinede tşk ederim 250$ ım cebimde kalsın

eaw firması da kendi işlemcisini üretmiyor.O da fason yaptırıyor.O yüzden herhangi ciddi bir cihazı kullanabilirsin.Tabi kullanacağın mekanın ve hoparlörün verilerini cihaza girerek.Ben xta yada bss derim ama çok pahalıi
rAM LMS266 YADA 221 modeli işini fazlasıyla görür.

Çalıştığım firmada KF750,KF850 ve KF650 lerden mecvut.Hepsini MX-8750 ile kullanıyoruz.gerek kendi üzerinde bulunan EQ gerekse Limiter bayağı bir işimize yarıyor.En nihayetinde üretici firma bunları öneriyor ürünle birlikte...

Geri