[Eski] Ekrana görüntü gelmiyor...

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

aristo

Yeni üye
Yaklaşık 1.5 yıl oldu bilgisayarımı alalı ama başım bir türlü dertten kurtulmadı. 2-3 dür aynı şey oluyor. Bilgisayarımı uzun süre kullanmayıp tekrar kullanmaya kalktığımda nedense monitöre görüntü gelmiyor. Monitörün ışığı yanıp sönüyor. Sorunu gidermek için garanti servisine götürdüm düzeldi sayılır. Ancak geçen gün yine aynı şey oldu. bu tip sorunlarla karşılaşınca kasayı açıyorum ramleri çıkartıyorum tekini takıyorum (512lik 2 adet var) herşey normal çalışıyor. Daha sonra 2. ramide takıyorum hiç sorun yokmuş gibi çalışmaya başlıyor makinem. Bu şekilde arıza yaptığında her seferinde ramleri söküp tekrar mı takacağım. Garantinin bitmesine 5-6 ay var. Ne yapmalıyım sorun ne sizce? Ram lerde mi sorun var?
Herşeyi de kalite almıştım üstelik.
asus anakart, twinmos ramler...

aralıklarla yada devamlı gelen bir dııııtt dıttt diye gelen bir ses varmı peki

anakarttaki işlemci slotuna bak ayak veya klipslerde bozuk bir fiziksel durum varmı..yok ise geçici süreliğine güç kaynağı temin et birisinden aynısı bana olmuştu..güç kaynağı aldım düzeldi ve tabi bir de ups((ders oldu bana))

iyi çalışmalar..

noyan.

herhangi bir ses gelmiyor. Kasa windows açılıyormuş gibi işlem yapıyor sadece ekrana görüntü gelmiyor. Ramlerde yada ram soketlerinde bişi olabilir diye düşünüyorum. Ramlerle oynayınca düzeldiğine göre.

Ekranın hafıza ile oynayınca gelmesi bir tesadüf olabilir. Tecrübelerime göre Powersupply problemi olma ihtimali daha yüksek. İmkanın varsa öncelikle başka bir güç kaynağı ile deneme yap. Sonra anakart, ekran kartı, ram vs. problemi gibi düşüncelere geç :wink:

Aristo, kasanýn kendi kendien windows'u açtýðýndan emin misin? Genelde böyle durumlarda ekran ýþýðý yanar söner ve fanlar çalýþýr vaziyette bilgisayar asýlý kalýr. Bilgisayar acaba windows'u açýyor mu, yoksa öyle kalýyor mu...

aynı sorun bende de olmuştu. sorun transistörde çıkmıştı. değiştirmesi kolay ve ucuz bi işlem. bi de onu dene.

Batuhan dediğin gibi bilgisayarın askıda kalmış olması daha muhtemel. Beyler dediğiniz şeyleri (powersupply,ekran kartı ile denemeler) yaparak arızayı tespit edemem çünkü şu anda makinem normal çalışır durumda. Neyin arızalı olduğunu bulamam herşey faal çünkü şu an. Bide 3 kere aynı şeyi yaptı 3ünde de ramleri söküp taktım düzeldi. Bu tesadüf olamaz bence ne dersiniz?

Tesadüfün böylesi :D

Eğer 3 defa ram'leri söküp takınca düzeldiyse bu artık tesadüf olmaktan çıkıyor.

Tavsiyem, birden fazla ram'in varsa en az 256 MB ram kalacak şekilde bırak, diğerini veya diğerlerini sök, sistemi bir müddet öyle çalıştır. Problem tekrarlanırsa slottakini dışarı, dışardakini slota deneme-yanılmalarıyla problemi çözmeye daha bir yaklaşmış olursun.

Aristo bilgisayar hiç açýlmýyorsa, bu bir statik problemi. Terminoloji yanlýþ olabilir, Cemal daha iyi bilir ama. Böyle durumlarda ben bütün bilgisayarýn kartlarý falan söküp topraða baðlý olduðunu umduðum yerlere serip tekrar takýyorum düzeliyor.

Sanýrým esas sorun da yine elektrik tesisatý ile alakalý. Çünkü bir yerde, tesisatýn yenilenmesi ile kurtulmuþtuk bu sorundan.

Yine de Cemal patron daha iyi bilir ne demek istediðimi.

ekrana görüntü gelmediği zaman monitörün fişinin takılı olup olmadığına bir bak, takılıysa ve hala görüntü gelmiyorsa elektriklerin gidip gitmediğini bir kontrol et, neyse ben konuyu uzmanlarına bırakıyım

Bu bazen laptoplarla da olan bir sorun, makine aciliyor gibi yapiyor ama ekranda goruntu yok, makine windows'a da girmiyor. POST asamasi gelmiyor yani.
Laptoplarda cozumu elektrik ve pili cikarmak, acma kapama dugmesine 1-2 saniye basmak ve elektrigi tekrar takip calistirmak, 98% calisir. %2 tamire gider :)
Bence bir dahaki sefere ramleri sokmek yerine elektrigi cikar, acma kapama dugmesine bas, tekrar tak elektrigi bak bakalim cozuluyor mu;
eger cozuluyorsa batuhan'in dedigi gibi statik elektrik topluyor olabilir (aslinda ben de emin degilim dogru terim bu mu) ama elektrik akisini rahatsiz eden bir sey olma ihtimali yuksek; zira
Laptoplar eger o %2lik dilime giriyorsa degistirilen sey genellikle power board ismi verilen ve makineye elektrigi dagitan board, veya anakarta entegre ise anakartin kendisi oluyor; bunun desktoptaki muadili de PSU.
Isin sakat yani eger ki her zaman olan bir sey degilse garanti saglayan sirketin sorunu tekrarlatip cozum bulmasi cok zor, ve adamlar iki uc kere acip 'saglam abicim' diyerek vericekler sana geriye.
Bence baska bir PSU edinerek (satin al/ odunc al) kullan bir sure bak bakalim yine oluyor mu sorun.
Ramlerle cok ilgisi oldugunu sanmiyorum acikcasi. Ram hatasi post'a girmesini engellemez, mavi ekran verdirir, kitlenir bilgisayar vs, ya da POST esnasinda ram saymaz, muhtemelen ramleri cikardigin zaman bir sekilde bilgisayardaki statik gideriliyor (mesela sen dokununca topraklanmasi gibi :) ) ve makine duzeliyor.
Bence odaklanman gereken yer PSU

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri