[Eski] Elektronik davul önerileriniz?

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

Oraceous

Yeni üye
4 yaşındaki oğluma elektronik davul almayı düşünüyorum. Boyu 1.05, Roland HD-1 V-Drums Lite derli toplu (etrafta dolaşan, koparılmayı bekleyen fazla kablo yok) fiyatı da fena değil ....
Bu yaştaki çocuk kullanabilir mi veya kullansa bile almışken şunu almak daha iyi olur diyeceğiniz bir modeli olur mu?

Teşekkürler,
Göksel

roland hd-1 hakkında ve fiyatı hakkında bilgim yok fakat v-drums td-6v veya td-9'u öneririm. biraz tuzlu ama evladiyelik ömürlük aletler...

O yaştaki çocuğa alacağın birşey için büyük para harcamaktan kaçın derim. Zira çocuk açısından ona alacağın herşey bir oyuncak, dolayısı ile istersen dünyanın en iyi elektronik davulunu al, köşedeki oyuncak kamyon gibi birkaç oynamadan sonra çocuk için eskimiş bir oyuncak olacak ve gözünden düşecektir.

O yüzden çocuğa oyuncak bir davul al, büyüdükçe enstrumanı da büyüsün derim.

M.

Yamaha D-55 olabilir. 250 lira gibi fiyatlara gidiyor. Birde bir üst modeli var D-65 o da :)

Bu aletlerle çatır çatır bar programı yapan insanlar gördüm. Ufaklığa bir tane alabilirsin. Kablo falan da yok kick pedalı bağlamazsan.

Kız arakdaşımda vardı birtane öyle köşede duran ama, uzun süredir görüşmüyoruz... Yoksa yapardım bi kıyak yeğenime :D
yamaha-dd55-electronic-drum-pads.jpg

inanckanarya' Alıntı:
td-9'u öneririm.

Kdv dahil :
3,332.50 TL

Ne yaptın abi sen :lol:

D-55 ve D-65 ile prova yapmak bile ciddiyetsiz geliyor bana. Bir arkadaşım kullandı bir süre ve memnun oldu D-55'den ama memnuniyet sebebi hafif olması idi.

Söz konusu küçük bir çocuk ve bunun davul öğrenmesi olduğundan daha standart bir kit alması gerekir. Ülkemizde birkaç örnek var ama İngiltere'den getirme şansı varsa ben şunlara yönelirdim kendi adıma;

http://www.stagebeat.co.uk/index.php?page_id=229

Resimde de tam da 4 yaşında çocuklar koymuşlar tesadüf :) Bu size boy kıyaslaması hakkında fikir verebilir.

Türkiye'de ise Senkop'da 320 dolara bir kit var;

http://www.senkop.com.tr/urun/2365/jinb ... l-seti.htm

Kolay gelsin.

Mahcem' Alıntı:
O yaştaki çocuğa alacağın birşey için büyük para harcamaktan kaçın derim. Zira çocuk açısından ona alacağın herşey bir oyuncak, dolayısı ile istersen dünyanın en iyi elektronik davulunu al, köşedeki oyuncak kamyon gibi birkaç oynamadan sonra çocuk için eskimiş bir oyuncak olacak ve gözünden düşecektir.

O yüzden çocuğa oyuncak bir davul al, büyüdükçe enstrumanı da büyüsün derim.

M.

Bu konuda size katılmıyorum Mahcem Bey, kulak, motor fonksiyon, ... gelişiminin en hızlı olduğu dönem çocukluk dönemi, yani yeteneklerin kazanılması açısından önemli. Entonasyonu bozuk bir müzik aleti kullanmak ileride telafisi daha zor durumlar bile oluşturabilir. O yüzden benim fikrim çocuktur, herşey onun için oyuncaktır diyerek, basit akorsuz, oyuncak gitar, trampet, trompet ... gibi oyuncaklar kullanılmasına karşıyım. Çocuk onunlada eğlenir bununlada eğlenir, birisi 10TL'ye Salı Pazarında satılır, birisi 1000TL'ye .... Vermeye gerek var mıdır, tartışılır. Ama imkan varsa bence bundan kaçınmamak gerekir.

Keşke evde akustik davul olabilse ama malesef mümkün değil :)

İlginiz ve yardımlarınız için teşekkür ederim :)

Akita Soul Drums diye bir marka var. Bunu araştırmanızı öneririm. Nitekim tipi davula benzemekle birlikte fiyatıda çok uygun. (sanırım 160 liradan filan başlıyor)

Tabi çok ciddi bir ses beklemek yanlış olabilir ama öyle bir beklentiniz olduğunu sanmıyorum.

Hem yiğenimiz :p ısınamazsa elden çıkartması kolay olur, çıkartamazsanızda.... :D Siz oynarsınız. İnsanın içi cız etmez en azından.

Bir bakmanızda yarar var sanırım. Sevgiler.

Göksel,

Tespit ettiğin Roland modeli güzel göründü bana.

Mahcem'e şu açıdan katılıyorum. Yamaha 9000 de alsan 4 yaşındaki çocuğa oyuncak gelecektir. E, madem öyle oyuncak almakta fayda var. :)

Bu seçtiğin ürün hayli mantıklı bence.

4 yaşında çocuğa 1000 dolarlık enstrumanı verirseniz, o çocuğa 15 yaşında 1000 dolarlık ekipmanın bir oyuncak olmadığını, ciddi bir ekmek kazanma aracı olduğunu anlatamazsınız. Çocuk 4 yaşında iken eline tutuşturulan şeyin ne kadar ciddi bir nesne olabileceğini kavrayamaz. Herşey onun için oyundur. Kurcalar, öğrenebildiğini öğrenir, sonra dikkati kayar, atar kenara bir sonrakine geçer. Ya da 6 ay sonra yenisini, daha büyüğünü, morcivertini vs. ister.

İsterseniz deneyin. Para sizin.

M.

Mahcem; hele bir cocugun olsun o zaman gorecegim seni ;)
Artik V-drum mi alirsin, DW akustik kit mi bilemem orasini :D
Bizim Murat'in kendi boyu kadar Taylor akustik gitari bile var :D

Bence ufakliga enstrumanin oyuncak olmadigini ogretmek kabil, calmasi icin ciddi ders alirsa, enstrumanina saygi gosterir sanirim.
Goksel, bende V-drum var TD-6 modelinden bayagi memnunum, lakin ogullarim henuz 3 ve 1 yasinda oluklari icin henuz dokunamiyorlar. Ileride ilgilenirlerse ders aldirip ciddi sekilde ogrenmelerini cok isterim, oyuncak diye oynatmayi tabi dusunmuyorum.
Ilk etapta nedense hep piano ogrenmelerini arzuluyorum ama tabi simdi butun enstrumanlar elleri altinda oldugu icin belki de muzikle hic ilgilenmezler, kismet :)

Mahcem;

http://www.bebek.com/pediatride-son-gel ... Support=1&

İddia; çocuğa doğuştan itibaren bir çalgı verirsiniz, o da ana dili gibi bunu öğrenir. Yani çocuğun doğasına katarsınız bu çalgıyı. İspat; bir bülbül yavrusu diğerlerinden ayrılıyor ve ötmediği görülüyor; bir süre sonra diğerlerinin yanına alınıyor ve ötmeye başladığı görülüyor.

Suzuki keman ile uygulamış fakat bu metodun diğer enstrümanlara da uygulanabilirliği mümkün. Bence alınacak enstrüman sadece boyut bakımından değişiklik göstermeli. Yoksa oyuncak, entonasyonu bozuk bir çalgı kötü sonuçlar doğurur.

Malesef günümüzdeki oyuncaklarda durum içler acısı. İsmi lazım değil bir mağazada örneğin çok güzel görünümlü, metalafon sesleri çıkaran minik bir piyano var. Onda bile entonasyon problemi var, teşhirdeki üründe bazı tuşlar basmıyor; demek ki yüksek fiyatına rağmen çabuk bozuluyor falan filan.

Bizim çocukluğumuzda seçenekler çok değildi. Şimdi ise pazardan xylophone almak yerine Tünel'e gidebilir, oradan Orff çalgılarından seçim yapabilirsiniz.

2 yıllık bir TD-12 kullanıcısı olarak bence Roland HD-1 en uygun seçenek. Fiyatı ve kullanılabilirliği ile ufaklık için en verimlisi olacaktır. Özellikle TD-6 ve üstü setler daha pro ve fiyatları da buna göre.

Bunun yanında Kadıköy-Whiskey'de daha ucuz ve adını pek duymadığım bir model var. Ayrıca Zuhal'de de yine başka ve daha ucuz bir set var.

entropy
td 12 hakkında dusuncelerin neler
biraz pahalı ama hem stüdyo da hem sahnede kullanılacak tek e davul

almayı dusunuyorum ama hala kararsızım

Hakan,

TD12 gayet iyi ,bizim davulcumuz kayıtta kullanıyor, BFD2 ile...

Hihat mekanizması biraz daha iyi olabilseydi ne ala, ama hihat'i canlı kayıt alırsın çok sırıtırsa... Biz öyle yapıyoruz...

Çok kullanışlı, tavsiye ederim...

Kendi modülündeki sample bankası da canlı performansta verimli ve yeterli...

Geri