[Eski] EMU 404 KURMA PROBLEMİ

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

nymph

Yeni üye
iki senedir bu ses kartını kullanıyorum. Bir süredir output almamaya başladım. Bugün ses kartını kaldırıp tekrar kurmak istedim. Fakat windows yazılımı tanımıyor. Şu anda bilinmeyen yazılım yazılım olarak yüklü olan ses kartı programı çalışmıyor. çalıştırmak istediğimde "windows çalışmayı durdurdu" uyarısı çıkıyor.

Vista kullanıyorum. Ne yapmamı önerirsiniz? Bunun servisi, yardım edeni falan varsa çok sevinirim.Zira daha fazla kafa yoramıycam. Kafam patladı sabahtan beri çözemedim sorunu. :((

Öncelikle en yeni driver olan beta sürümü aşağıdaki linkten yükle (yazmamışsın ama kartının pci olduğunu varsayıyorum); add-remove sekmesinden driverları kaldır (hem patchmix dsp'yi hem de device driver'ı) sonra bilgisayarı kapat ve yeniden aç (bu arada herhangi bir çakışma olmaması için onboard ses kartının bios'tan kesinlikle disable edilmiş olması lazım). Windows kartı bulunca beta driver'ı yükle default olarak ses alman lazım. Link:

http://connect.creativelabs.com/emu/Files/EmuPMX_PCDrv_US_2_30_00_BETA.zip

Windows kartı buluyor ve driverları yükleyemiyorsa donanımsal bir problem olabilir. E-MU Türkiye Temsilcisi BL Müzik'i arayıp teknik destek isteyebilirsin, servisleri gayet iyidir.

Şimdi bunları deneyeceğim. Evet kartım PCI. Ses kartını ilk kurduğumda böyle bir problem yaşamamıştım. Onboard ses kartını nasıl iptal etmiştim hatırlamıyorum. Zaten bir şekilde devreye girdi. Defalarca kaldırdım ama yine devreye giriyor. Bios'tan nasıl kaldırılır? Bu konuda bilgim yok.

Bir de tabi ses kartının kurulumunda Microsoft'un bazı imzaları desteklememesi konusunda bir şeyler yazıyor. Yani ne tuhaf. Hardware pc'de takılı. Software orjinal. Ama windows tanımıyor.

Dediklerini yapıcam. Bir de bios'tan onboard kartı kaldırma durumunu anlatırsan sevinirim.

teşekkürler:)

Dediğin gibi kurdum programı. Şu an ses var ama audio kayıt yok. Cubase'i açmak istediğimde "The current soundcard driver does not support Direct sound input. Recording audio is not possible" diye bir uyarı çıkıyor.

Ayrıca ikon üzerinde windows shield duruyor hala ve çarken izinle açıyorum patchmix'i.

Anlamadım :)

O uyarılara kulak asma zira Microsoft her donanım driver'ının kendisine onaylattırılmasını, sertifikalanmasını isteyen bir kuruluş. E-MU gibi bağımsız kafadaki firmalar bu tip işlere girmez ve bildiğim kadarıyla Microsoft driverların windows tarafından güvenli olarak tanınması için bir ücret de talep ediyor, yani Microsoft'un tanıyıp tanımaması hiç önemli değil, farkındayım seçeneğini tıklayıp devam edeceksin, çoğu audio donanım böyle yükleniyor; o kısma kafan takılmasın..

2. olarak kartın sorunsuz çalışıyor ve sadece ayarlarında problem var. Tahmin ediyorum ki shield otomatik olarak başlamaya izin vermediği için default değerleri yükleyememiş olabilir; zaten gördüğün uyarı da kullandığın yazılım içinden gerekli ayarları yapmadığını işaret ediyor. Kullandığın audio yazılımın (Cubase) içinden audio hardware set-up'tan E-Mu patchmix dsp olacak şekilde seçmen lazım. Ses kartının kitapçığından bakarak stripleri yeniden yaratabilirsin tabi bunu yapmadan kullandığın yazılım içinden audio hardware olarak E-Mu'nun seçili olduğuna emin ol, muhtemelen yeni strip tanımlamaya gerek kalmayacaktır.

Bunlar da cihazın kurulum manualları, ilki driver kurulumu için:

http://cachepe.zzounds.com/media/0404_Quick_Start-d521fbff2042c9533796d4fa00ce828f.pdf

http://cachepe.zzounds.com/media/0404_1.81B_EN-5c89896f87d48881136fc2e2155c36f6.pdf

Bios'tan onboard kartı disable etmek için bilgisayar açılırken bios'a girmek gerek (genelde press F2 to enter bios set up) şeklindedir bu ve oraya girdiğin zaman general settings ya da bir sonraki sekmede onboard audio, realtek audio vs. gibi bir sekme olması lazım, onun değerini + - butonlarıyla değiştireceksin ve kartı disable yapıp enter ile "save and exit" seçeneğini seçeceksin. Başka hiçbir ayarla oynama, oynadıysan "save and exit" seçeneğini seçme, "exit without saving"'i seç reboot edip yeniden gir bios'a ve sadece onboard soundu disable et ve kaydedip çık. Hepsi bu kadar.

Ben kurarken "devam et" diyorum ama en sonunda shield'li ikondan kurtulamıyorum:)

Her pc'yi açtığımda izin ver diyerek ses kartını çalıştırmak çok sıkıcı.

Bir daha deniycem. Linktekileri okuduktan sonra.

O önemli bir uyarı değil, zaten ses alıyorsan patchmix dsp sorunsuz başlıyor demektir. Onu windows shield ayarlarından permanent olarak allow edebilirsin. Sorun Cubase içinden audio hardware olarak E-MU patchmix dsp'yi seçip, Input output için E-Mu asio değerlerini seçmekte..

Kullandığın audio yazılımın (Cubase) içinden audio hardware set-up'tan E-Mu patchmix dsp olacak şekilde seçmen lazım

Ya bu ayarları yapıyorum ama olmuyor. Audio input yok. Mesela normal win amp'te mp3 çalıyorum ama cubase'de sinyal görmüyorum. Daha önce tüm pc in sesleri cubase'de görürdüm rahatça.Yeniden kurucam. Bir de cubase'i de yeniden kurucam sanırım. :/

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri