[Eski] Enteresan bir cubase sx3 sorunu.

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

NorthStar

Yeni üye
Yýllardýr stabil olarak kullandýðým SX3'ü yeni topladýðým sisteme kurdum.Þu anda yaþadýðým sorunu bir türlü çözemiyorum.Proje düzgün, pc düzgün herþey düzgün calýþýyor.Bütün driver'lar sample ayarlarý, device ayarlarý tamam.Aynen eskiden kullandýgým gibi.

Sorun þu:

Proje çalarken, ses birden fade out ve fade in yapýyor.Bunu istemsiz olarak yapýyor cubase.Bu olurken mp3 dinleyebiliyorum.Yaný pc nýn sesinde bir problem yok.Bazen de ses tamamen gidiyor ve proje calarken cubase ýn sesini duyamýyorum.

Cubasein auto fade menüsü ile ilgili hiçbir iþlem yapmadým.Bütün projelerde oluyor bu eski ve yeni.Cubase'i silip tekrar kurdum yine olmadý.Ýþletim sistemini sildim olmadý.Bir türlü düzelmiyor.

Neden olabileceði hakkýnda bir fikir üreten varsa çok sevinirim.Bütün çalýþmalarým yarým kaldý.

:?

Ses kartın ne?

Ve neden biz sormadan bunu yazmıyorsun?

Yoksa "ne bileyim neden oluyor", yani. Sarı çizmeli Mehmed Ağa...

ilterocktive' Alıntı:
Ses kartýn ne?

Ve neden biz sormadan bunu yazmýyorsun?

Yoksa "ne bileyim neden oluyor", yani. Sarý çizmeli Mehmed Aða...

Herþey stabil derken ses kartým için bunu kastetmiþtim ama yazayým haklýsýn.

M-Audio 192 kullanýyorum.

Evet, denizdurdag'ın dediği gibi de olabilir, ses kartının bir ayarından da olabilir.

M-Audio 192 kullanmadım, yazılım mikserini de bilmiyorum ama, "dim" diye bir işlevi varsa onu kapatmak ya da onu neyin tetiklediğini öğrenmek gerekebilir ("dimmer" denen, elektrik/ışık şalterlerindeki reostalı devreler gibi çalışıyor mantığı, belki kelimenin kökü aynıdır).

Ses fadeout/fadein şeklinde gidip geliyorsa, sorun ya bozuk driver, ya bozuk plugin, ya da ses kartındaki bir ayar olabilir. Cubase SX3'te öyle bir işlev, tuş, ayar yok, sesi kısıp kapatan.

Fade-out/fade-in sırasında mikser fader'larında bir kıpırdama oluyor mu? Olmuyordur muhtemelen.

Sisteminizde bağlı midi controller yada midi keyboard varsa bu soruna neden olabilir.Gözden geçirmekte fayda var.

Sorunu çözdüm.Sizinde bahsettiðiniz gibi bu soruna demo sürümde olan bir plugin yol acýyormuþ.Onu kaldýrýnca düzeldi.

Böyle ufak vbir ayrýntýyý kacýrýp meþgul ettiðim için kusura bakmayýn.Ýlginiz ve alakanýz için çok teþekkür ederim.

:lol:

bende yeni bir konu açmadan size bir soru yöneltmek istiyorum, aynı ekipmanlar yani ses kartının ve programın aynı oldugu bir sistemde kayıt alıyorum. herşey sorunsuz devam ediyordu ama son 1 aydır bir "cızırtı" var. group channel'a efekt verince daha bir artıyor. nedeni ve çözümü hakkında bilgi verebilcek arkadaşlara şimdiden teşekkür ediyorum.

Sistemin tam olarak ne? Kanallara kaç plug in açıyorsun? Hangi plug in leri kullanıyorsun? Bende ilk izlenim olarak sistemden kaynaklanan overload sorunu gibi geldi.

nickel' Alıntı:
Sistemin tam olarak ne? Kanallara kaç plug in açıyorsun? Hangi plug in leri kullanıyorsun? Bende ilk izlenim olarak sistemden kaynaklanan overload sorunu gibi geldi.

sistem,

Amd 64X2 +3800
3 Gb Ram
512 Ekran Kartı
250 HDD

K2 Tube Mic
M-Audio Audiophille 24/96 ses kartı
Behringer UB802 Mixer
Yamaha HS-50

Cubase plug-inlerini kullanıyorum eq curve,dynamic ve reverb a.

denizdurdag' Alıntı:
Cızırtıdan kasıt nedir, onu anlamak gerek önce. Ufak bir ses örneği bin kelimeye bedel.

cızırtıdan kastım, eski plaklardaki hısırtıya benzer bir ses, plaklarda kusursuz bir güzellik katar ama sistemimde bozuyor ne yazıkki :(

Hmmm. Şu cızırtıdan ufak bir capture alıp buraya asarmısın? Sistemin cızırtı yapacak kadar minimal bir sistem değil gibi görünüyor. O cızırtı esnasında görev yöneticisinden > performans yolunu izle. Oradaki CPU kullanımı ve SD kullanımı hangi aralıklarda geziniyor? Bunları da yazarsan iyi olacaktır.

Bunun yanında, ses kartına giriş/çıkışlara bağlı kabloları kontrol etmeyi bir dene. Mixer üzerindeki kabloları, monitörlere giden kabloları filan hepsini teker teker bir kontrol et. Bir de bilgisayarının elektrik şebekesine bağlandığı prizin topraklı priz olup olmamasına dikkat et.

Bunların dışında cubase üzerinde preferences sekmesine giderek ses kartı ayarlarına da bir bak, tam ve doğru yapmış olduğundan emin ol. Unutmadan, ses kartının anakarta bağlantı noktası olan PCI slotun tozlanıp tazlanmadığına ya da oradan oluşabilecek herhangi bir problemin olup olmadığından emin ol.

Geri