[Eski] ev stüdyosu için pc toplama

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

drkarma

Yeni üye
Arkadaşlar selamlar,
Evde amatör seviyede müzik üretimi (cubase vb.), amatör foto, video işleri, standart ofis ve internet uygulamaları için bir bilgisayar toplamayı düşünüyorum. Oyun oynamıyorum. Bütçem ise aşağıdaki parçaların toplam fiyatı civarında...

AMD Phenom x3 triple-core 8750 (2.4 Ghz), 5 Mb 940p
Gigabyte MA78GPM-DS2H AMD 780G HDMI HD3200 16x AM2+ Anakart
Kingston HyperX 2gb 1066Mhz SLI DDR2 CL5 RAM (2 Adet)
Saphire ATI HD4670 (128Bit) 1GB DDR3 AVIVO 16X ekran kartı

Bu konfigürasyonu, elimde mevcut kasaya monte edeceğim.
Sorularım şunlar:
1.İşlemci, anakart ve ram arasında bir uyuşmazlık olabilir mi
2.Ekran kartına ihtiyacım var mı, yoksa tümleşik ekran kartı yeter mi?
3.Kasada mevcut 250 W.lık PSU yeterli mi, artırmak gerekir mi? Tavsiyeniz?
4.Yapmak istediğim işleri, sorunsuz olarak yapabilir miyim?
5.Özellikle işlemci ve anakart açısından daha düşük maliyetle aynı performansı alacak bir sistem kurulabilir mi?

Herkese şimdiden teşekkürler ve iyi bayramlar...

BU kadar iyi bir pc topluyorsun ama en önemli şeylerden birini unutmussun.İyi bir kasa.Önerim enermax,tagan,cooler master,thermaltake vb marka lardan bir kasa alman.Sessiz olursa çok daha iyi.

1066 MHz DDR2 RAM nereden buldun? DDR3 olmadıklarından emin misin?

Bir de, Phenom yerine Core i7'leri bekle derim ben. Acelen yoksa. O çıkınca şimdiki dört çekirdekli Intel'lerin fiyatları oldukça düşecektir.

Core i7 piyasada var zaten beklemeye gerek yok, quad core ların fiyatları da düştü, şu sıralar özellikle kdv indirimleri falan var fiyatlat güzel gold da misal.

i7'ler şimdilik epey yüksek fiyatlı tabi. Şöyle bir hevesleneyim dedim de. :D

Fotoğraf ve video işlerin için iyi bir ekran kartına ihtiyacın olabilir. Kullandığın programın çalışma prensibine bağlı. Ama listede yazdığın 1GB'lık 128bitlik kart bir kısım iş için yetecektir. Yerinde olsam 256 bit bir şey tercih ederdim. Çünkü oyun oynuyorum. :twisted:

hepinize ilginiz için teşekkürler
alperz o ram şu adreste:
http://www.vatanbilgisayar.com/product_ ... I_ID=31329

ev stüdyosunda amd intel'e göre zayıftır/güçlüdür demek mümkün mü? tecrübe edenler bu tecrübelerini paylaşırlarsa sevinirim.

Sonuç olarak, şu veya bu işlemci, hepsiyle bir şeyler yapılabiliyor. Mesele, biz acemi bilgisayar kullanıcılarını "aman şu işlemciye, bu anakarta vb. bulaşma, psu şu kadar watt olsun" gibi, kritik bilgilerle donatmak.

Tekrar teşekkürler ve tüm Müziktek ailesine iyi bayramlar...

500 watt olmasi sistemine biraz fazla gelecektir ama 500 watt bi guc kaynagi secmen ufak voltaj problemlerinde bilgisayarinin daha az etkilenmesi demektir ve home studio bilgisayari kurarken ustunde durulmasi en onemli parcalardan biridir marka olarak ocz oneririm
islemci sogutucusuna biraz agirlik versen daha saglikli bi sogutma yapip
islemcinden daha iyi bir verim alabilirsin bunun icin fanlarin rpm(donus hizi) lerine bakarak kendine iyi bi islemci fani secebilirsin kasa olarak o kadar asiri bi para vermene gerek yok ama fan olarak iceride daha iyi bir hava sirkulasyonu yapan bi kasa alman senin yararina olacaktir
anakart olarak kendinden fireware cikisli bi anakart alman gelecekte senin fireware arayuzlu bi ses ekipmani aldiginda kolaylik saglayacaktir ayrica anakart icin ddr2 ve ddr3 u desteklemesine olanak taniman uzun vadede bilgisayarinin omrunu uzatacaktir
islemci konusuna gelince amd daha cok oyun icin tasarlanmis islemci tipleridir direk o sekilde yargilalamak gerek aslinda 3.00 Ghz bi islemci secmeni tavsiye ediyorum intel daha yatkindir bu islere cunku islemci senin anakartinida etkiliyor sonucta ekran karti secerken dikkat etmen gereken cift monitor desteklemesi
:wink:

Kullanacağımız Vsti,Refill,Sample oranlarıda çok önemli tabiki Pc toplamada,

1-Çok fazla Wave sample ları kullanacaksan

2-Cubase veya VSTi destekleyen bir DAW ile bir projede 10-15 civarı Vsti kullanacaksan

3-EZ Drummer kullanacaksan ( sadece kendi başına 1,5 gb ram kullanır dikkate al)

4-Reason 4 çok fazla Cpu kullanan bir programdır dikkate al.

Yani kısacası sorunsuz bir şekilde tüm olanaklardan kesintisiz,kitlenmesiz rahat çalışabilmen için benim önerim;

İntel Quad 9300 veya 9450 CPU - fiyatları sanırım biraz düşmüş

Anakart Gigabyte EP45DS3L veya R serisi

RAM en az 2 Gb hyperx 1066 veya 1333 MHZ ( yazdığım anakart ve Cpu 1333 Mhz desteklidir dikkate almalısın)

Harddiski daha seri ve hızlı kullanabilmesi açısından 32 mb önbellekli bir seriden al ( Seagate 750 gb 32 mb öneririm bende var gayet iyi )

Kasa Coolermasterdan PSU suz en az 3 adet fanı olan bir kasa var onu al modelini hatırlamıyorum ama bulursun sorun değil.

Güç kaynağını 500 w al. ( unutma bu yazdığım sistem kendi üzerinde 300 w civarı psu ile gelen kasaları çok zor kaldırır ısınma sorunu yaşarsın )

Ekran kartı eğerki çift monitor kullanacaksan çift monitor destekleyen ekran kartı al.

Geriye kalan parçalar dert değil istediğini takabilirsin :)

Şimdi bu sistem iyi bir sistemdir fiyat olarakta çok tutacağını sanmıyorum.Kampanya yapan firmalara yönel oralardan daha ucuzada toplayabilirsin,Kolay gelsin...

herkese merhabalar

en sonunda bütçeme uygun bir pc toplamayı başardım.

intel p5e-vm hdmi anakart
intel core2 duo e7300 2.66 mhz 3mb l2 cache
kingston 4 gb (2x2) 800 mhz ddr2 ram
akasa zen 520 watt kasa
samsung dvd writer

lg w1952s lcd monitör
m-audio 2496 audiophile pci ses kartı

windows xp+sp2 işletim sistemi kurduk.

şimdi gelelim sorunlarıma:
1. bilgisayar açılıp masaüstü görüntüsü ortaya çıktıktan hemen sonra ekran 1-2 saniye kararıyor ve eski haline dönüyor.
2. ekranın çevresinde hoparlör vs. olmamasına rağmen görüntüde minik titremeler görünüyor. sanki parazit gibi.
3. bilgisayardaki veya harici diskteki (wd my book 500 gb. 7200 rpm) bir dosyayı açmak/çalıştırmak için çift tıkladığımda kısa süreli donmalar oluyor.
4. işletim sistemi kurarken formatlama ve bölümlendirme aşamasında harddiski 100-200-200 olarak bölümlendirdim ama c yerine h, d yerine ı, e yerine j harflerini verdi. Bilgisayar, ön paneline takılı kart okuyuculara c,d,e,f (çıkarılabilir disk) isimlerini kendisi verdi.

1,2, ve 3. maddede bahsettiklerim neden oluyor acaba? ses kartımın sürücüsü güncel ama bu sorunlardan herhangi biri ses kartından kaynaklanabilir mi?

4.maddedeki sorunu nasıl halledebilirim. Bilgisayar yönetiminden işletim sistemi kurulu olan h diskinin adı değiştirilemiyor.

Teşekkürler şimdiden...

1. 32 bit işletim sistemleri her ne kadar teoride max. 4 gb fiziksel bellek kullanabilir olsalar da pratikte bu max. 3-3.7 gb aralığında sınırlı kalır. Windows xp+sp2 de de bu kural geçerlidir. 64 bit olanlarda bu değerleri 2 ile çarpabilirsiniz.
2. akasa zen 520 W piyasada en ucuza alınabilecek en kuwetli kasa+power seçeneği şuanda doğru seçim denebilir.
3. windows xp kurulum anında 500 gb gibi bir boyutu göremez. Bu ancak sp2 ile mümkünüdür. Sanırım fdisk sırasında oluşan bi karışıklık harf sorununu doğurmuştur.
4. bildiğiniz gibi bilgisayarın damarlarında dolaşan kan elektriktir. Hdd de oluşan tırma pırlama cırlama, monitörünüzde oluşan dalgalanma, titreme, kıpraşma, grafik yüke bindiğinde kapanma ..vs tüm bu sorunlarda pc nin kan problemi olduğunun semptomlarıdır. Bence iyi topraklanmış bir hat bulun ve makinanınızı online bir güç kaynağıyla besleyin. Ciğerler iyi çalışsın kan taze olsun...

daha önce cevap yazan arkadaş dogru söylemiş eletirkden olabilir sorunlarının bir kısmı ama ekranın sönmesi büyük olasılıkla erkan kartı driversinda yapıyor onuda ekrankartı driver programınıdan düzeltebilirsin hdd isilerine gelince format at tekrardan ve ilk olarak harfler değişecektir sonradan tekrardan sil ve tekrardan bölüm oluştur direk c yi alacaktır işletim sisteminin kurulucagı hdd bölümü daha basit olarak istersen card reader cıkar öyle format at harflede sorun kalmaz.

Bende bir soru sormak istedim izninizle

asus p5qc anakart
intel quad 2.83 GHz
4 gb ddr3 ram 2x2
HIS HD4850 IceQ 4 Turbo 512 MB 256Bit GDDR3 16X
Gigabyte ISOLO 220 Atx Kasa Siyah 500W

Böyle bir kasa topladım 64 bit vista kurdum waves çalışmadı bazıları çok sorunlu 64 bit:(

Bende 32 bit xp kurdum ramleri 3.20 görüyor ama sorun yok ama sizede bi sorayım dedim.Sizce ne yapmalıyım?

Ayrıca çok komik bir durum vista 32 bit yada 64 bit ikisinide kurdum makina rese t atıyordu durup dururken arada.32 bit xp kurdum makina artık reset atmıyor anlayamadım

e-this' Alıntı:

asus p5qc anakart
intel quad 2.83 GHz
4 gb ddr3 ram 2x2

Böyle bir kasa topladım 64 bit vista kurdum waves çalışmadı bazıları çok sorunlu 64 bit:(

Bende 32 bit xp kurdum ramleri 3.20 görüyor ama sorun yok ama sizede bi sorayım dedim.Sizce ne yapmalıyım?

Ayrıca çok komik bir durum vista 32 bit yada 64 bit ikisinide kurdum makina rese t atıyordu durup dururken arada.32 bit xp kurdum makina artık reset atmıyor anlayamadım

Çok fazla yapman gereken bir şey yok 3.20 ile 4 gb lık ram arasında inan kafaya takacak birşey yok çalışmana devam et.Sonuçta kullandığın güçlü bir Cpu var.
32 bit Xp de kal derim driver sorunu yaşamadan müzik yapmana devam edersin.
Öteki türlü 64 bitlik bir vista veya Xp kurduğun zaman ram kullanımını yanılmıyorsam Vista da 16 gb a kadar çıkartabiliyorsun hatam varsa düzeltin.Ancak ne kadar çok VST veya sample kullanırsan kullan ram kullandığın işlem kadar açar kendini sonuçta geriye kullanmayacağın Ram oranları kalır:)

Mindsphere' Alıntı:
e-this' Alıntı:

asus p5qc anakart
intel quad 2.83 GHz
4 gb ddr3 ram 2x2

Çok fazla yapman gereken bir şey yok 3.20 ile 4 gb lık ram arasında inan kafaya takacak birşey yok çalışmana devam et.Sonuçta kullandığın güçlü bir Cpu var.
32 bit Xp de kal derim driver sorunu yaşamadan müzik yapmana devam edersin.
Öteki türlü 64 bitlik bir vista veya Xp kurduğun zaman ram kullanımını yanılmıyorsam Vista da 16 gb a kadar çıkartabiliyorsun hatam varsa düzeltin.Ancak ne kadar çok VST veya sample kullanırsan kullan ram kullandığın işlem kadar açar kendini sonuçta geriye kullanmayacağın Ram oranları kalır:)

teşekkürler ilgilendiğin için.

Benim board 8gb a kadar destekliyor rami ama evet 16 gb a kadar çıkabiliyorsun vistada .Ayrıca kafa kafaya geliyor zaten vista 1 gb ram yiyor .Ben devam ediyroum 32 bit xp candır kampanyasına ozaman=).64 bit windows 7 çıksın az yaygınlaşsın ozaman kullanırım 64 bit.Teşekkürler

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri