[Eski] Explorer sorunu

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

mix_

Yeni üye
Herkese selamlar..

Öncelikle forumu belki ufak denilecek bir bilgisayar sorunu için meşgul ettiğim için öncelikle herkesten özür dilerim. Ama şu an için yardım alabileceğim sadece bu forum var. Bilgisayarım P II 350 , İşletim sistemim Wındows 98 , bilgisayar normal açılışını gerçekleştiriyor fakat masaüstüne düştüğünde bir hata çıkıyor "Explorer da bir sorun oluştu " mesajı veriyor hatayı kapatıyorum ve masaüstü artalanı ve mouse işaretçisi kalıyor. Masaüstünde hiç bir öğe belirmiyor ve mouse tuşları da bir yanıt vermiyor. Bi fikri olan varsa rica ediyorum belki benim atladığım çok basit bir olay vardır.

Yaklaşık 3 haftadır bilgisayarımı kullanamıyorum ve kendimi pek iyi hissetmiyorum çünkü FL ' da yaptığım bazı parçalar vardı bunları tam ACID' e gönderecektim içimde öyle bi kaldı ki patlamasından korkuyorum :D

Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler...

Çok basit bir yöntemi var: Startup diski A drive içine koy PC yi kapa aç... ilk olarak Disketi okur, Windows 98 i yeniden kurarsın.

Eğer disketi okumadan PC yine windowsa dönmeye çalışıyorsa o zaman PC DOStayken yani yeni açılırken (ram sayar driveları okur, o sırada) altta PRESS DEL BUTTON TO ENTER SYSTEM UTILITY veya ona benzer birşey yazar. Bu tuş DELETE tuşu da olabilir F7 , F8 de... O tuşa o sırada basınca mavi bir ekran çıkar. Eğer bu bölge sana yabancıysa sakın oynama. Birini çağır. Eğer değilse;
açılışta ilk görülecek Drive olarak A seç. Sonra save et ve çık PC yeniden başlar. Şu anda bu mavi sayfa içinde hangi menu içinde bu değişikliği yapacağını hatırlamıyorum. Girip bakmam lazım. Ama daha önce buraya girmediysen zaten ilk olrak A drive ı görecek ve disketi okuyacak ve Windows 98 i kuracaktır.

Bu tip problemler çok değişik kökenli olabilir ve hiç endişe edilecek birşey yok merak etme. C ve diğer drive lara birşey olmaz. Windows'un kendi hatası olabilir... bu genelde PCyi zaman zaman scandisk ve defrag yapmamaktan kaynaklanır.

Önce şu sorunu halledelim sonra scandisk ve defragı anlatırım. Zaten başka arkadaşlar da daha detaylı yazabilirler. Ama için rahat olsun, sen Win98 i yeniden kurmayı dene yine konuşalım.

Kolay gelsin.

Çok teşekkür ederim cevabın ve zaman ayırdığın için Atalay.

Uzun zamandır bilgisayarımda problem olmadığı için artık başlangıç disketinden bile nasıl çalıştırdığımı unutmuşum. Ama denedim,DOS'ta A: ya düşüyor sonra ne yapıyordum onu unuttum. A'dan bir şeymi kopyalıyorduk C'ye ne yapıyorduk hatırlayamıyorum...

birde soyle dene, uzun zamandir 98 kullanmiyorum ama galiba bilgisayar boot ederken devamli f8 'e bas (yanlis hatirlamiyorsam veya helpten how to boot in " safe mode" ara, tusu ogrenirsin) , acaba safe mode calisacakmi ? calisirsa onemli dosyalarini d:'ye kopyala vede windows 98 'i yeniden kur. Start up disket in yani sira bios'tan direk boot from cd secersen windows 98 cd ini takip da start up disket olmadan kurabilirsin......... sanirim biostan boot from cd-rom isaretli oldugu zaman , dos'ta boot from hard disk vede boot from cd-rom diye menu cikicak , sen boot from cd-rom de ......... ondan sonra 3 tane shik olucak....... 1:start windows set-up from cd 2: start computer with cd-rom support vede 3. start computer without cd-rom support......... safe mode 'da dosyalarini kopyaladigini varzedip 2. yi sec ,ordan format C: ordan cd-rom un hangi harfteyse mesela E: , dos a " E: "(iki nokta ust uste) yaz, sonrada "cd WIN98" yaz vede "setup" veya " setup.exe " yaz ordan kurarsin gene.........

eger safe mode calismassa , format'tan evvel dos'tan dosyalarini d:'ye kopyalamak lazim , onun komutlarini bilmiyorum ama interneti ararsan bulursun.

Önemli Bilgilerini yedekleme imkanin varsa
Skull_KruSher'a Tamamen katiliyorum
Format c:
En iyi çözüm :wink:

Bu tip sorunları el alışknlığıyla çözmekten dolayı artık nereye gidip ne yaptığımın tam adreslerini bile hatırlamıyorum... Ama:

A drive ı tak PC yi aç, PC kendisi okur disketi. En sonda disket ana dökmanları PC ye yükler ve SETUP yazarsın. Olur biter.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri